İnternet Hızımız Düştü

Bilim-Teknoloji 04.02.2022 - 13:34, Güncelleme: 04.02.2022 - 16:14 4622+ kez okundu.
 

İnternet Hızımız Düştü

Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin,pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu.
Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin,pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 2021 yılında 2 basamak gerileyerek internet hızında düşüş yaşadığı gözlendi.   Ajans Press’in, Speedtest verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 178 ülkenin sabit geniş bant internet hızları belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 26.87( Mbps) ile 105. sıraya yerleştiği görüldü. Veriler kontrol edildiğinde Türkiye’nin bir önceki yıla oranla 2 basamak gerilediği kaydedildi. En yüksek internet hızı ise 192.17 (Mbps) ile yine Singapur’da görülürken,  ikinci sıraya 187.50 (Mbps) ile Şili, üçüncü sıraya ise 175.93(Mbps) ile Tayland’ın yerleştiği kaydedildi. En düşük internet hızı ile listenin son sırasına yerleşen ülke 1.70 (Mbps) ile Afganistanolarak saptandı. Küresel olarak sabit geniş bant internet indirme hızının ortalama 59.75 (Mbps) olduğu gözlendi. Türkiye ise mevcut indirme hızı ile küresel ortalamanın altında yer aldı.   HABER ÇIKIŞLARI ZİRVEDE Medya takip kurumu Ajans Press, internet ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in dijital arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yılın başından itibaren hem yazılı hem online mecradainternet ile alakalı 850 bin 447 haber çıktığı tespit edildi. Sadece internet hızı ile ilgili çıkan haber sayısı ise 70 bine yakın olarak saptandı. Pandemi dönemi ile birlikte hayatımıza giren uzaktan eğitim modeli internetin önemini arttırırken, homeoffice çalışma sistemiyle daha da kıymetli bir hale geldi. Son 3 ayda ise en fazla haber olan başlık “cayma bedeli” oldu, bu başlıkla alakalı medyada 689 içerik tespit edildi.
Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin,pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu.

Yaşamımızın büyük bir parçası haline gelen internetin,pandemi dönemiyle kullanımı artarken, ülke bazlı sabit geniş bant internet hızları da belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 2021 yılında 2 basamak gerileyerek internet hızında düşüş yaşadığı gözlendi.

 

Ajans Press’in, Speedtest verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 178 ülkenin sabit geniş bant internet hızları belli oldu. Böylelikle Türkiye’nin 26.87( Mbps) ile 105. sıraya yerleştiği görüldü. Veriler kontrol edildiğinde Türkiye’nin bir önceki yıla oranla 2 basamak gerilediği kaydedildi. En yüksek internet hızı ise 192.17 (Mbps) ile yine Singapur’da görülürken,  ikinci sıraya 187.50 (Mbps) ile Şili, üçüncü sıraya ise 175.93(Mbps) ile Tayland’ın yerleştiği kaydedildi. En düşük internet hızı ile listenin son sırasına yerleşen ülke 1.70 (Mbps) ile Afganistanolarak saptandı. Küresel olarak sabit geniş bant internet indirme hızının ortalama 59.75 (Mbps) olduğu gözlendi. Türkiye ise mevcut indirme hızı ile küresel ortalamanın altında yer aldı.

 

HABER ÇIKIŞLARI ZİRVEDE

Medya takip kurumu Ajans Press, internet ile alakalı basına yansıyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press’in dijital arşivinden derlediği bilgilere göre geçen yılın başından itibaren hem yazılı hem online mecradainternet ile alakalı 850 bin 447 haber çıktığı tespit edildi. Sadece internet hızı ile ilgili çıkan haber sayısı ise 70 bine yakın olarak saptandı. Pandemi dönemi ile birlikte hayatımıza giren uzaktan eğitim modeli internetin önemini arttırırken, homeoffice çalışma sistemiyle daha da kıymetli bir hale geldi. Son 3 ayda ise en fazla haber olan başlık “cayma bedeli” oldu, bu başlıkla alakalı medyada 689 içerik tespit edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.