Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Arslantaş gündeme dair açıklamaları

Gündem 27.05.2021 - 10:52, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2403+ kez okundu.
 

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Arslantaş gündeme dair açıklamaları

Vatandaşın Sağ Cebinden Alıp Sol Cebine Koyma Alışkanlığı, Millete Kaşıkla Verip Kepçeyle Alma Uygulaması Devam Ediyor
Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Arslantaş gündeme dair yaptığı açıklamada:   VATANDAŞIN SAĞ CEBİNDEN ALIP SOL CEBİNE KOYMA ALIŞKANLIĞI, MİLLETE KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMA UYGULAMASI DEVAM EDİYOR   20 Mayıs’ta açıklanan Cumhurbaşkanı kararına göre, akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı.   ÖTV miktarı 95 oktan benzinde litre başına 0.86 TL’den 1.33 TL’ye, 98 oktan benzinde 1.03 TL’den 1.58 TL’ye çıkarıldı. ÖTV miktarı litre başına motorinde 0.72 TL’den 1.29 TL’ye çıkarılırken bütan, propan ve motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan LPG’de 0.28 TL’den 0.81 TL’ye yükseltildi.   Geçen yılın son 7 ayında akaryakıt ürünlerinden ‘15,5 milyar TL’ ÖTV tahsilatı yapıldığına göre, bu ÖTV artışıyla bu senenin kalan 7 ayında akaryakıt ürünlerinden yaklaşık ‘30 milyar TL’ ÖTV tahsilatı yapılacak.   Bu ne demektir? Büyük reklamlarla anlata anlata bitiremedikleri tam kapanma desteği olarak esnafa verilecek olan 4,5 milyar TL’lik hibe, ÖTV artışıyla 2 ayda vatandaştan tahsil edilecek demektir.   Ayrıca yaklaşık 15 aydır süren salgın döneminde milyonlarca esnafımıza ve vatandaşımıza verilen bütün sözde desteklerin toplamı da, bu yeni ÖTV zammıyla önümüzdeki aylarda 83 milyondan tamamen geri alınacak. Yani vatandaşa verilen sözüm ona destekler, yine vatandaşın cebinden fazlasıyla geri alınmış olacak. En son açıklanan Esnafa destek kredisi Yıllık faiz oranı 17.5 olarak açıklandı pandemiden bunalan ve intihar vakalarının artığı bir dönemde Esnafa bir yük daha yüklenmiştir. 17.5+1 komisyonla çalışmayan esnafa borçlan denmiştir. Olmaz bir kezliğe mahsus Esnafın Ticaret Odaları,Esnaf Odaları,Banka Faizleri  silinmelidir. Esnafınıza Cansu’yu verilmelidir.   Hükümetlerin görevi vatandaşa kaşığın ucuyla verip sapıyla çıkarmak değil, ilave kaynak üretmek ve bu kaynakla halkına gerçek manada katkı sağlamak, vatandaşının refah seviyesini artırmaktır.  
Vatandaşın Sağ Cebinden Alıp Sol Cebine Koyma Alışkanlığı, Millete Kaşıkla Verip Kepçeyle Alma Uygulaması Devam Ediyor

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Arslantaş gündeme dair yaptığı açıklamada:

 

VATANDAŞIN SAĞ CEBİNDEN ALIP SOL CEBİNE KOYMA ALIŞKANLIĞI, MİLLETE KAŞIKLA VERİP KEPÇEYLE ALMA UYGULAMASI DEVAM EDİYOR

 

20 Mayıs’ta açıklanan Cumhurbaşkanı kararına göre, akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı.

 

ÖTV miktarı 95 oktan benzinde litre başına 0.86 TL’den 1.33 TL’ye, 98 oktan benzinde 1.03 TL’den 1.58 TL’ye çıkarıldı.

ÖTV miktarı litre başına motorinde 0.72 TL’den 1.29 TL’ye çıkarılırken bütan, propan ve motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan LPG’de 0.28 TL’den 0.81 TL’ye yükseltildi.

 

Geçen yılın son 7 ayında akaryakıt ürünlerinden ‘15,5 milyar TL’ ÖTV tahsilatı yapıldığına göre, bu ÖTV artışıyla bu senenin kalan 7 ayında akaryakıt ürünlerinden yaklaşık ‘30 milyar TL’ ÖTV tahsilatı yapılacak.

 

Bu ne demektir?

Büyük reklamlarla anlata anlata bitiremedikleri tam kapanma desteği olarak esnafa verilecek olan 4,5 milyar TL’lik hibe, ÖTV artışıyla 2 ayda vatandaştan tahsil edilecek demektir.

 

Ayrıca yaklaşık 15 aydır süren salgın döneminde milyonlarca esnafımıza ve vatandaşımıza verilen bütün sözde desteklerin toplamı da, bu yeni ÖTV zammıyla önümüzdeki aylarda 83 milyondan tamamen geri alınacak.

Yani vatandaşa verilen sözüm ona destekler, yine vatandaşın cebinden fazlasıyla geri alınmış olacak. En son açıklanan Esnafa destek kredisi Yıllık faiz oranı 17.5 olarak açıklandı pandemiden bunalan ve intihar vakalarının artığı bir dönemde Esnafa bir yük daha yüklenmiştir. 17.5+1 komisyonla çalışmayan esnafa borçlan denmiştir. Olmaz bir kezliğe mahsus Esnafın Ticaret Odaları,Esnaf Odaları,Banka Faizleri  silinmelidir. Esnafınıza Cansu’yu verilmelidir.

 

Hükümetlerin görevi vatandaşa kaşığın ucuyla verip sapıyla çıkarmak değil, ilave kaynak üretmek ve bu kaynakla halkına gerçek manada katkı sağlamak, vatandaşının refah seviyesini artırmaktır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.