VALİ SERDAR YAVUZ'DAN NEVUZ MESAJI

Gündem (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.03.2021 - 19:31, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2917+ kez okundu.
 

VALİ SERDAR YAVUZ'DAN NEVUZ MESAJI

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Yavuz, mesajında, nevruzun, binlerce yıldır Asya'nın steplerinden Balkanlara, Orta Doğu'dan Anadolu'ya kadar bir büyük coğrafyada yaşayanların, baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları birlikte büyütüp paylaşmalarının ve zenginleştirmelerinin adı olduğunu belirtti. Nevruzun, 3 bin yıllık gelenek ile kutlanan ve "Yeni Gün" anlamına geldiğini aktaran Vali Yavuz, nevruzun Türk toplumu için ayrı bir önem arz ettiğini vurguladı. Vali Yavuz, nevruzun Göktürklerin Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil ettiğini belirterek, mesajında şunları kaydetti: "Farklılıklar bizi ayrıştıran değil, bizi zenginleştiren, birleştiren güzelliklerdir. Bu sebepledir ki, bu anlamlı günü bütün milletimizle el ele, gönül gönüle vererek, saygı ve hoşgörü çerçevesinde kutlayacağız. Baharın, güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, birlik, beraberlik ve toplumsal huzurumuzu artırmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan bu gibi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin görevleri arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle, şanlı tarihimizden, ecdadımızdan gelen ve yüzlerce yıldır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişini kutlarken, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan ortak kültür değerimiz olan Nevruzu, ilelebet yaşatma bilinç ve arzusuyla Kocaelili hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve bereket dolu yarınlar diliyorum." 
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yavuz, mesajında, nevruzun, binlerce yıldır Asya'nın steplerinden Balkanlara, Orta Doğu'dan Anadolu'ya kadar bir büyük coğrafyada yaşayanların, baharı, tabiatı, bereketi, temennileri, duaları birlikte büyütüp paylaşmalarının ve zenginleştirmelerinin adı olduğunu belirtti.

Nevruzun, 3 bin yıllık gelenek ile kutlanan ve "Yeni Gün" anlamına geldiğini aktaran Vali Yavuz, nevruzun Türk toplumu için ayrı bir önem arz ettiğini vurguladı.

Vali Yavuz, nevruzun Göktürklerin Ergenekon'dan demirden dağı eritip çıkmalarını, baharın gelişini, doğanın uyanışını temsil ettiğini belirterek, mesajında şunları kaydetti:

"Farklılıklar bizi ayrıştıran değil, bizi zenginleştiren, birleştiren güzelliklerdir. Bu sebepledir ki, bu anlamlı günü bütün milletimizle el ele, gönül gönüle vererek, saygı ve hoşgörü çerçevesinde kutlayacağız. Baharın, güzel günlerin müjdecisi kabul edilen bu günün, birlik, beraberlik ve toplumsal huzurumuzu artırmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Geçmişle gelecek arasında köprüler kuran, sevgi ve hoşgörü ortamında birbirine yakınlaştıran, birliğimizi güçlendiren ve kültürel zenginliklerimizi koruyan bu gibi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak, bizlerin görevleri arasındadır. Bu duygu ve düşüncelerle, şanlı tarihimizden, ecdadımızdan gelen ve yüzlerce yıldır yakılan nevruz ateşiyle baharın gelişini kutlarken, bizleri birbirimize kenetleyen, bağlayan ortak kültür değerimiz olan Nevruzu, ilelebet yaşatma bilinç ve arzusuyla Kocaelili hemşehrilerimin ve aziz milletimizin Nevruz Bayramı'nı kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur ve bereket dolu yarınlar diliyorum." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.