Türkiye genelinde şu anda 10 binin üzerinde basın emekçisi işsiz.

Gündem 30.08.2021 - 17:44, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2700+ kez okundu.
 

Türkiye genelinde şu anda 10 binin üzerinde basın emekçisi işsiz.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Gebze’den seslendi:“10 binin üzerinde işsiz basın emekçisi var”
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Gebze’den seslendi: “10 binin üzerinde işsiz basın emekçisi var” Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye genelinde şu anda 10 binin üzerinde basın emekçisinin olduğunu söyledi. Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin Gebze Atlı Spor Kulübü tesislerinde düzenlediği dayanışma gecesinde konuşan Genel Başkan Karaca, “Türkiye’de sorunlarıyla ilgilenilmeyen tek meslek kuruluşu ne yazık ki gazeteciler. Anadolu’da gazeteler kapanmaya devam ediyor. Sadece gazete, televizyon ve radyo sahipler değil çalışanlar da çok zor durumda. Şu anda 10 binin üzerinde işsiz basın emekçisi var. Çok sayıda basın emekçisi arkadaşımız asgari ücret bile alamıyor. Biz TGF olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Hem iktidar hem de muhalefet partileriyle görüşüyoruz. Siyasetçiler artık kendilerine gelmeli ve basının sorunlarının çözümüne ilişkin adımları atmalıdır” dedi. Genel Başkan Karaca, 30 Ağustos Zafer Bayramını da kutlayarak, “Yüce Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerini şükranla anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene” dedi. ÜYELERE HEDİYE Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz da yaptıkları konuşmada, dayanışma gecesine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, pandemi dolayısıyla ara verilen cemiyet faaliyetlerinin önümüzdeki süreçte devam edeceğini söylediler. Kalabalık bir katılımın olduğu gecede yapılan çekilişlerle üyelere çeşitli hediyeler takdim edilirken, Levent Altun ve Ahmet Oğuz, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’ya bir teşekkür plaketi takdim etti. Geceye Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de katılırken, Çiler yaptığı konuşmada, basının her zaman yanında olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini söyledi. SPONSOR FİRMALAR Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin etkinliğine sponsor olan kişi ve kuruluşlar ise şöyle, “Gebze Ticaret Odası, Gebze Belediyesi, Darıca Belediyesi, Dilovası Belediyesi, Çayırova Belediyesi, Pusula Kafe, Yalıda Kafe, Merkez Prime, Es Sanat Merkezi, Gamze Dursun Kuaför, İsa Kuaför, Bilenkaya Matbaacılık, Aslan Park, Zenit Dental Diş, Güzeller Oto Yıkama, Gebze Yangın Söndürme, Mavi Sandal Restaurant, Nevin Tokoğlu Güzellik, TNS Endüstriyel Otomasyon, Maksutbey, Levent Er Kuaför, Neşe Egemen Ayak Bakım Merkezi, Malkoç Home, Arda Matbaacılık, İKA Reklam.”
TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Gebze’den seslendi:“10 binin üzerinde işsiz basın emekçisi var”

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca Gebze’den seslendi:
“10 binin üzerinde işsiz basın emekçisi var”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Türkiye genelinde şu anda 10 binin üzerinde basın emekçisinin olduğunu söyledi.
Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin Gebze Atlı Spor Kulübü tesislerinde düzenlediği dayanışma gecesinde konuşan Genel Başkan Karaca, “Türkiye’de sorunlarıyla ilgilenilmeyen tek meslek kuruluşu ne yazık ki gazeteciler. Anadolu’da gazeteler kapanmaya devam ediyor. Sadece gazete, televizyon ve radyo sahipler değil çalışanlar da çok zor durumda. Şu anda 10 binin üzerinde işsiz basın emekçisi var. Çok sayıda basın emekçisi arkadaşımız asgari ücret bile alamıyor. Biz TGF olarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Hem iktidar hem de muhalefet partileriyle görüşüyoruz. Siyasetçiler artık kendilerine gelmeli ve basının sorunlarının çözümüne ilişkin adımları atmalıdır” dedi.
Genel Başkan Karaca, 30 Ağustos Zafer Bayramını da kutlayarak, “Yüce Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerini şükranla anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene” dedi.

ÜYELERE HEDİYE

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Levent Altun ve Gebze Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Oğuz da yaptıkları konuşmada, dayanışma gecesine destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, pandemi dolayısıyla ara verilen cemiyet faaliyetlerinin önümüzdeki süreçte devam edeceğini söylediler.
Kalabalık bir katılımın olduğu gecede yapılan çekilişlerle üyelere çeşitli hediyeler takdim edilirken, Levent Altun ve Ahmet Oğuz, TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’ya bir teşekkür plaketi takdim etti.
Geceye Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de katılırken, Çiler yaptığı konuşmada, basının her zaman yanında olduklarını ve desteklerinin devam edeceğini söyledi.
SPONSOR FİRMALAR
Gebze Gazeteciler Cemiyeti’nin etkinliğine sponsor olan kişi ve kuruluşlar ise şöyle, “Gebze Ticaret Odası, Gebze Belediyesi, Darıca Belediyesi, Dilovası Belediyesi, Çayırova Belediyesi, Pusula Kafe, Yalıda Kafe, Merkez Prime, Es Sanat Merkezi, Gamze Dursun Kuaför, İsa Kuaför, Bilenkaya Matbaacılık, Aslan Park, Zenit Dental Diş, Güzeller Oto Yıkama, Gebze Yangın Söndürme, Mavi Sandal Restaurant, Nevin Tokoğlu Güzellik, TNS Endüstriyel Otomasyon, Maksutbey, Levent Er Kuaför, Neşe Egemen Ayak Bakım Merkezi, Malkoç Home, Arda Matbaacılık, İKA Reklam.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.