Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Teknik üniversitesini ziyaret etti

Söyleşi 11.03.2021 - 21:26, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 6871+ kez okundu.
 

Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Teknik üniversitesini ziyaret etti

Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Üniversite Genel Sekreteri Nadir ile bir toplantıda bir araya geldi, yaptığı kitap çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında “Kocaeli üzüm bayramları ve Bağcılık” kitabını imzaladı
Gebze Teknik Üniversitesi ziyareti sırasında çalışmaları ve yayınları hakkında bilgi veren Tarihçi Şükür, Kitaba konu olan Kocaeli üzüm bayramları hakkında üniversite Rektörü ve Genel sekreterini bilgilendirdi. 1950’li yıllarda Çayırova Teknik bahçıvanlık okulu içinde yer alan koleksiyon bağında üzüm çeşitleri konusunda araştırma ve geliştirme çalışmalarının da yapıldığını ifade eden Şükür, Kocaeli tarım kültürüne ve tarihine katkıda bulunmak için bu çalışmayı yaptığını söyledi.     Şükür’ün yeni kitabı, üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor, üzüm çeşitleri hakkında bilgilendiriyor. 1938 ve 1939’lu yıllardan başlayarak kutlanan üzüm bayramlarında düzenlenen en iyi üzüm yarışmalarında derece alan bağcılar dışında, belge niteliğindeki çok sayıdaki fotoğraf ve belge kitap içinde yer alıyor.     Rıdvan Şükür’ün ilk kitabına konu olan “Çayırova Teknik Bahçıvanlık okulu” günümüzde Gebze teknik Üniversitesi olan arazi üzerinde 1943-1985 yılları arasında faaliyet göstermiş, yüzlerce mezun vermiş köklü bir tarım okuluydu. Rektör, Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, bölge için faydalı çalışmaları nedeniyle Şükür’ü tebrik ettiğini söyledi.  
Tarihçi Rıdvan Şükür, Gebze Teknik üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan ve Üniversite Genel Sekreteri Nadir ile bir toplantıda bir araya geldi, yaptığı kitap çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında “Kocaeli üzüm bayramları ve Bağcılık” kitabını imzaladı

Gebze Teknik Üniversitesi ziyareti sırasında çalışmaları ve yayınları hakkında bilgi veren Tarihçi Şükür, Kitaba konu olan Kocaeli üzüm bayramları hakkında üniversite Rektörü ve Genel sekreterini bilgilendirdi. 1950’li yıllarda Çayırova Teknik bahçıvanlık okulu içinde yer alan koleksiyon bağında üzüm çeşitleri konusunda araştırma ve geliştirme çalışmalarının da yapıldığını ifade eden Şükür, Kocaeli tarım kültürüne ve tarihine katkıda bulunmak için bu çalışmayı yaptığını söyledi.  

 

Şükür’ün yeni kitabı, üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor, üzüm çeşitleri hakkında bilgilendiriyor. 1938 ve 1939’lu yıllardan başlayarak kutlanan üzüm bayramlarında düzenlenen en iyi üzüm yarışmalarında derece alan bağcılar dışında, belge niteliğindeki çok sayıdaki fotoğraf ve belge kitap içinde yer alıyor.  

 

Rıdvan Şükür’ün ilk kitabına konu olan “Çayırova Teknik Bahçıvanlık okulu” günümüzde Gebze teknik Üniversitesi olan arazi üzerinde 1943-1985 yılları arasında faaliyet göstermiş, yüzlerce mezun vermiş köklü bir tarım okuluydu. Rektör, Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, bölge için faydalı çalışmaları nedeniyle Şükür’ü tebrik ettiğini söyledi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.