Saglık Der COVİD-19'un Tehtitlerini sıraladı! Covit-19 Sonrası çıkan hastalıklar

Gündem 10.04.2021 - 12:23, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2227+ kez okundu.
 

Saglık Der COVİD-19'un Tehtitlerini sıraladı! Covit-19 Sonrası çıkan hastalıklar

Saglık Der Dernek yönetimi ve bilim kurulunda olan, ülkemizin saygın bilim adamları ile müzakere edilerek yapılan açıklamada neticesinde 2021 yılında sağlığı tehdit edeceğini öngördüğü tehditleri sıraladı.
Sağlık Der Genel Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Kocaeli Kurucu il Başkanı olan Abdulselami Tatar, geçen hafta yapılan kongrede yönetimi ile güven tazelemiş yönetimi yeniden seçilmişti.      Saglık-Der Yönetim kurulu üyeleri birlikte yaptığı Online görüşme üzerinden yapılan toplantıda Başkan Tatar, yönetime ve üyelere teşekkür ederek, 2021 yılı tedbirlerin aksatılması halinde sağlığımızı tehdit edecek konuları dile getirdi.     Dernek  yönetimi ve bilim kurulunda olan, ülkemizin saygın bilim adamları ile müzakere edilerek yapılan açıklamada neticesinde 2021 yılında sağlığı tehdit edeceğini öngördüğü tehditleri sıraladı.     1. COVİD-19 PANDEMİSİ; Tüm dünyayı derinden sarsan, yaşam koşullarını değiştiren, alınan tedbirler ile bir türlü engellenemeyen, ekonomileri derinden etkileyen, aşıdan başka kontrol altına alacak bir yöntem bulunamayan Pandemi. 2. AŞI OLMAYA DİRENÇ; Eksik bilgi nedeni ile aşı olunmaması salgının daha da ilerlemesine sebep olmaktadır. 3. KİŞİSEL HİJYEN EKSİKLİĞİ; El yıkama, genel vücut temizliğine dikkat etmeme, KOVİD-19’un daha hızlı yayılmasına sebep olmaktadır. 4. SEDANTER YAŞAM; Pandemi hareketsiz yaşam tarzını iyice arttırmıştır. Bu da sedanter yaşama bağlı ikincil hastalıkları tetiklemiştir. 5. PSİKOLOJİK BOZUKLUKLAR; Evden çıkamama. Çocuklar, yaşlılar ve işsizlerde değişik psikolojik bozukluklara neden olmaktadır. 6. HASTALIKLARIN ERTELENMESİ; Pandemi sebebi ile hastanelerin pandemi hastanesi olması, insanların virüs bulaşma korkusu nedeni ile zamanında sağlık merkezlerine başvurmamasına bağlı gecikmeler tanı ve tedavilerin gecikmesine sebep olmaktadır. 7. TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI; Evde kalmak zorunda kalan kişilerin teknolojik cihazlar ile çok fazla vakit geçirilmesi teknoloji bağımlılığına sebep olmaktadır. 8. DURUŞ BOZUKLUKLARI; Evde kalmaktan kaynaklı başta eklem, kas hastalıkları ve duruş bozuklukları oluşmaktadır. 9. STRES; Pandemi nedeni ile evde kalmaların artması, sosyal ilişkilerin zayıflaması, gelecek kaygısı strese bağlı hastalıklara sebep olmaktadır.  10. YALNIZLIK; Depresyon, kişilik bozuklukları, kalp damar, gastrointestinal ve enfeksiyon hastalıklarına sebep olmaktadır.  11. OBEZİTE; Kalp, damar, tansiyon, diyabet, eklem ve enfeksiyon hastalıklarına sebep olmaktadır.  12.SAĞLIK EĞİTİMİ AKSADI; Pandemi sebebiyle sağlık eğitiminin pratikleri yapılamamıştır. Bundan dolayı ciddi eğitim noksanlıkları mevcuttur. Bunlar ileride sağlık sektöründe ciddi malpraktislere sebep olabilecektir.     Bu sağlık tehditlerinin minimize edilmesiyle hastalıklar azalacaktır. Bunun sonucunda hastanelerin, sağlık personelinin yükünün ve sağlığa harcanan bütçenin düşmesi beklenmektedir.   Sağlıklı toplum güçlü toplum demektir.   Bu tehditler azaltılmadığı takdirde toplumun sağlığı bozulacak, ciddi iş gücü kayıpları, ekonomik sıkıntılar ortaya çıkacaktır.
Saglık Der Dernek yönetimi ve bilim kurulunda olan, ülkemizin saygın bilim adamları ile müzakere edilerek yapılan açıklamada neticesinde 2021 yılında sağlığı tehdit edeceğini öngördüğü tehditleri sıraladı.
Sağlık Der Genel Başkan Yardımcısı, aynı zamanda Kocaeli Kurucu il Başkanı olan Abdulselami Tatar, geçen hafta yapılan kongrede yönetimi ile güven tazelemiş yönetimi yeniden seçilmişti. 
 
 
Saglık-Der Yönetim kurulu üyeleri birlikte yaptığı Online görüşme üzerinden yapılan toplantıda Başkan Tatar, yönetime ve üyelere teşekkür ederek, 2021 yılı tedbirlerin aksatılması halinde sağlığımızı tehdit edecek konuları dile getirdi.
 
 
Dernek  yönetimi ve bilim kurulunda olan, ülkemizin saygın bilim adamları ile müzakere edilerek yapılan açıklamada neticesinde 2021 yılında sağlığı tehdit edeceğini öngördüğü tehditleri sıraladı.
 
 
1. COVİD-19 PANDEMİSİ; Tüm dünyayı derinden sarsan, yaşam koşullarını değiştiren, alınan tedbirler ile bir türlü engellenemeyen, ekonomileri derinden etkileyen, aşıdan başka kontrol altına alacak bir yöntem bulunamayan Pandemi.
2. AŞI OLMAYA DİRENÇ; Eksik bilgi nedeni ile aşı olunmaması salgının daha da ilerlemesine sebep olmaktadır.
3. KİŞİSEL HİJYEN EKSİKLİĞİ; El yıkama, genel vücut temizliğine dikkat etmeme, KOVİD-19’un daha hızlı yayılmasına sebep olmaktadır.
4. SEDANTER YAŞAM; Pandemi hareketsiz yaşam tarzını iyice arttırmıştır. Bu da sedanter yaşama bağlı ikincil hastalıkları tetiklemiştir.
5. PSİKOLOJİK BOZUKLUKLAR; Evden çıkamama. Çocuklar, yaşlılar ve işsizlerde değişik psikolojik bozukluklara neden olmaktadır.
6. HASTALIKLARIN ERTELENMESİ; Pandemi sebebi ile hastanelerin pandemi hastanesi olması, insanların virüs bulaşma korkusu nedeni ile zamanında sağlık merkezlerine başvurmamasına bağlı gecikmeler tanı ve tedavilerin gecikmesine sebep olmaktadır.
7. TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI; Evde kalmak zorunda kalan kişilerin teknolojik cihazlar ile çok fazla vakit geçirilmesi teknoloji bağımlılığına sebep olmaktadır.
8. DURUŞ BOZUKLUKLARI; Evde kalmaktan kaynaklı başta eklem, kas hastalıkları ve duruş bozuklukları oluşmaktadır.
9. STRES; Pandemi nedeni ile evde kalmaların artması, sosyal ilişkilerin zayıflaması, gelecek kaygısı strese bağlı hastalıklara sebep olmaktadır. 
10. YALNIZLIK; Depresyon, kişilik bozuklukları, kalp damar, gastrointestinal ve enfeksiyon hastalıklarına sebep olmaktadır. 
11. OBEZİTE; Kalp, damar, tansiyon, diyabet, eklem ve enfeksiyon hastalıklarına sebep olmaktadır. 
12.SAĞLIK EĞİTİMİ AKSADI; Pandemi sebebiyle sağlık eğitiminin pratikleri yapılamamıştır. Bundan dolayı ciddi eğitim noksanlıkları mevcuttur. Bunlar ileride sağlık sektöründe ciddi malpraktislere sebep olabilecektir.
 
 
Bu sağlık tehditlerinin minimize edilmesiyle hastalıklar azalacaktır. Bunun sonucunda hastanelerin, sağlık personelinin yükünün ve sağlığa harcanan bütçenin düşmesi beklenmektedir.
 
Sağlıklı toplum güçlü toplum demektir.
 
Bu tehditler azaltılmadığı takdirde toplumun sağlığı bozulacak, ciddi iş gücü kayıpları, ekonomik sıkıntılar ortaya çıkacaktır.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.