PAZAR TEZGAHINDA BÜYÜK KURNAZLIK!

Özel Haber 13.05.2019 - 17:14, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3069+ kez okundu.
 

PAZAR TEZGAHINDA BÜYÜK KURNAZLIK!

Gebze Yavuz Mahallesinde Pazartesi günü kurulan halk pazarında büyük kurnazlık!
Ülkemizde son bir yıldır yaşanan ekonomik sıkıntıyı bahane ederek fiyatlarını fahiş derece de artıran ve toplumda ekonomik çöküntüye neden olan başta toptancılar ve komisyonculardan sonra pazarcılar da ürün etiketlerine yanıltıcı fiyatlar koyarak vatandaşı iyice canından bezdirdi.   Gebze Yavuz Mahallesinde Pazartesi günü kurulan halk pazarında duyarlı bir vatandaşın gazetemiz haber servisine pazarda çekip göndermiş olduğu fotoğraflardaki etiket fiyatlarını siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.   Örneğin, çileğin fiyatını büyük rakamla ve herkesin rahat görebileceği bir şekilde yazan pazarcılar kurnazlık yaparak büyük rakamın yanına küçük yazıyla "yarım" kelimesini ekleyerek aslında kilosunu 5 liraya değil çileğin yarım kilosunu 5 liraya satıyorlar.   Ancak çok dikkat edildiğinde okunabilen "yarım" kelimesi yüzünden vatandaş pazarcı esnafıyla olmadık yere polemiğe girmiş oluyor ve bu durum haklı olarak vatandaşın isyan etmesine sebep oluyor.   Konu ile alakalı olarak Gebze Belediyesi'ni ve Gebze Pazarcılar Odası'nı göreve çağırıyoruz.
Gebze Yavuz Mahallesinde Pazartesi günü kurulan halk pazarında büyük kurnazlık!

Ülkemizde son bir yıldır yaşanan ekonomik sıkıntıyı bahane ederek fiyatlarını fahiş derece de artıran ve toplumda ekonomik çöküntüye neden olan başta toptancılar ve komisyonculardan sonra pazarcılar da ürün etiketlerine yanıltıcı fiyatlar koyarak vatandaşı iyice canından bezdirdi.

 

Gebze Yavuz Mahallesinde Pazartesi günü kurulan halk pazarında duyarlı bir vatandaşın gazetemiz haber servisine pazarda çekip göndermiş olduğu fotoğraflardaki etiket fiyatlarını siz değerli okuyucularımızın takdirine bırakıyoruz.

 

Örneğin, çileğin fiyatını büyük rakamla ve herkesin rahat görebileceği bir şekilde yazan pazarcılar kurnazlık yaparak büyük rakamın yanına küçük yazıyla "yarım" kelimesini ekleyerek aslında kilosunu 5 liraya değil çileğin yarım kilosunu 5 liraya satıyorlar.

 

Ancak çok dikkat edildiğinde okunabilen "yarım" kelimesi yüzünden vatandaş pazarcı esnafıyla olmadık yere polemiğe girmiş oluyor ve bu durum haklı olarak vatandaşın isyan etmesine sebep oluyor.

 

Konu ile alakalı olarak Gebze Belediyesi'ni ve Gebze Pazarcılar Odası'nı göreve çağırıyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.