Pakistan'dan FETÖʹye Şok!

3.Sayfa 02.05.2019 - 14:28, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3473+ kez okundu.
 

Pakistan'dan FETÖʹye Şok!

Bakanlık, FETÖ bağlantılı kuruluşun 18 Nisan 2019 itibarıyla terör örgütü listesine alındığını gösteren güncellenmiş belgeyi yayımladı.
Bakanlık, FETÖ bağlantılı kuruluşun 18 Nisan 2019 itibarıyla terör  örgütü listesine alındığını gösteren güncellenmiş belgeyi yayımladı. Pakistan Anayasa Mahkemesi Aralık 2018ʹde FETÖʹnün terör örgütü ilan  edilmesi ve örgüte bağlı 28 okulun TMVʹye devredilmesine karar vermişti. TMV, ocak ayından önce İslamabadʹdaki merkez yerleşkesini, ardından da  en çok okulun bulunduğu Pencap eyaletindeki okulları devralmıştı. Ocak ayı  içerisinde Hayber Pahtunhva ve Sindh eyaletindeki okulları da devralan TMV, son  olarak Belucistanʹdaki okulları da bünyesine dahil ederek ülkedeki tüm okulları  kendi çatısı altında toplamıştı. Mahkeme, FETÖʹnün ülkedeki okullarını geri almak için yaptığı  başvuruyu şubatta usul yönünden reddetmişti.
Bakanlık, FETÖ bağlantılı kuruluşun 18 Nisan 2019 itibarıyla terör örgütü listesine alındığını gösteren güncellenmiş belgeyi yayımladı.

Bakanlık, FETÖ bağlantılı kuruluşun 18 Nisan 2019 itibarıyla terör  örgütü listesine alındığını gösteren güncellenmiş belgeyi yayımladı.

Pakistan Anayasa Mahkemesi Aralık 2018ʹde FETÖʹnün terör örgütü ilan  edilmesi ve örgüte bağlı 28 okulun TMVʹye devredilmesine karar vermişti. TMV, ocak ayından önce İslamabadʹdaki merkez yerleşkesini, ardından da  en çok okulun bulunduğu Pencap eyaletindeki okulları devralmıştı.

Ocak ayı  içerisinde Hayber Pahtunhva ve Sindh eyaletindeki okulları da devralan TMV, son  olarak Belucistanʹdaki okulları da bünyesine dahil ederek ülkedeki tüm okulları  kendi çatısı altında toplamıştı. Mahkeme, FETÖʹnün ülkedeki okullarını geri almak için yaptığı  başvuruyu şubatta usul yönünden reddetmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.