Muhalif iki üye süre istedi

Gündem 21.05.2019 - 10:51, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2187+ kez okundu.
 

Muhalif iki üye süre istedi

Muhalif iki üye süre istedi
Haber Merkezi ANKARA İptal yönünde oy kullanan yedi üyenin gerekçesinin 200 sayfanın üzerinde olduğu öğrenildi. YSK, AK Parti ve MHP’nin olağanüstü itirazları çerçevesinde yapılan başvuruları değerlendirerek, 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar vermişti.  YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında bulunduğu dört üye ret oyu kullanırken yedi üyenin kabul oyuyla İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin yenilenmesi yönünde karar çıkmıştı. YSK’nın kısa kararında, ‘bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması’ iptal kararında gerekçe olarak gösterilmişti. Kararda, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da oy çokluğuyla karar verildiği belirtilmişti.   SON ŞEKLİ VERİLİYOR YSK’nın kısa kararının ardından dün itibarıyla iptal gerekçesinin açıklanması bekleniyordu. İptal yönünde oy kullanan yedi üyenin de gerekçesinin 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtilirken, son dakikada ‘ret’ oyu veren dört üyeden ikisinin muhalefet şerhlerinde bazı düzeltmeler yapmak istemeleri sebebiyle gerekçenin açıklanamadığı öğrenildi. Muhalif üyelerin şerhlerini tamamladıktan sonra gerekçenin bugün veya yarın sabah kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.   YEDEK ÜYE İTİRAZINA RET   CHP’nin oy hırsızlığı belgelenmesine rağmen önce yeniden sayıma karşı çıktı. Ardından seçimi engelletmek için yeni bir plan devreye soktu. Bu planı da suya düştü. YSK, İstanbul seçiminin iptal kararında yedek üyelerin oy kullanmasına ilişkin itirazı reddetti.   
Muhalif iki üye süre istedi

Haber Merkezi ANKARA

İptal yönünde oy kullanan yedi üyenin gerekçesinin 200 sayfanın üzerinde olduğu öğrenildi. YSK, AK Parti ve MHP’nin olağanüstü itirazları çerçevesinde yapılan başvuruları değerlendirerek, 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine karar vermişti.  YSK Başkanı Sadi Güven’in de aralarında bulunduğu dört üye ret oyu kullanırken yedi üyenin kabul oyuyla İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin yenilenmesi yönünde karar çıkmıştı.
YSK’nın kısa kararında, ‘bir kısım sandık kurullarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması’ iptal kararında gerekçe olarak gösterilmişti. Kararda, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da oy çokluğuyla karar verildiği belirtilmişti.

 

SON ŞEKLİ VERİLİYOR


YSK’nın kısa kararının ardından dün itibarıyla iptal gerekçesinin açıklanması bekleniyordu. İptal yönünde oy kullanan yedi üyenin de gerekçesinin 200 sayfanın üzerinde olduğu belirtilirken, son dakikada ‘ret’ oyu veren dört üyeden ikisinin muhalefet şerhlerinde bazı düzeltmeler yapmak istemeleri sebebiyle gerekçenin açıklanamadığı öğrenildi. Muhalif üyelerin şerhlerini tamamladıktan sonra gerekçenin bugün veya yarın sabah kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

 

YEDEK ÜYE İTİRAZINA RET

 

CHP’nin oy hırsızlığı belgelenmesine rağmen önce yeniden sayıma karşı çıktı. Ardından seçimi engelletmek için yeni bir plan devreye soktu. Bu planı da suya düştü. YSK, İstanbul seçiminin iptal kararında yedek üyelerin oy kullanmasına ilişkin itirazı reddetti.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.