Kocaeli'de kurulan güneş enerjisi santrallerinin gücü artırıldı

Ekonomi 04.07.2021 - 15:26, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2743+ kez okundu.
 

Kocaeli'de kurulan güneş enerjisi santrallerinin gücü artırıldı

(AA) - Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki içme suyu arıtma tesisinde kurulan güneş enerjisi santrallerinin gücü artırıldı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, iştiraklerden İzmit Su AŞ. tarafından işletilen Yuvacık'taki içme suyu arıtma tesisinde bulunan 1 MW gücündeki güneş enerjisi santraline ilave olarak, tesis bina çatıları üzerine aynı kapasitede yeni bir santral daha yapıldı. Böylece arıtma tesisi toplam 2 MW güce ulaşan güneş enerjisi santralleriyle enerji ihtiyacının yüzde 22'den fazlasını doğal kaynaktan elde ederek, tükettiğinden fazlasını güneşten üreten bir tesis haline geldi. Toplamda 14,2 milyon liraya mal olan ve 1050 hanenin bir yıllık elektrik tüketimine eşdeğer üretim yapan santrallerin 25 yıllık ekonomik ömrü neticesinde bugünkü rakamlarla 77 milyon lira gelir getirmesi planlanıyor. Böylelikle güncel rakamlarla 63 milyon liralık bir tasarruf sağlanacak. Ayrıca tesis girişinde bulunan 2 bin 300 kW kapasiteli hidroelektrik santrali de yıllık ortalama 9 milyon 50 bin kWh elektrik üreterek, yaklaşık 3 bin 200 hanenin yıllık ihtiyacını karşılayabiliyor.  
(AA) - Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki içme suyu arıtma tesisinde kurulan güneş enerjisi santrallerinin gücü artırıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, iştiraklerden İzmit Su AŞ. tarafından işletilen Yuvacık'taki içme suyu arıtma tesisinde bulunan 1 MW gücündeki güneş enerjisi santraline ilave olarak, tesis bina çatıları üzerine aynı kapasitede yeni bir santral daha yapıldı.

Böylece arıtma tesisi toplam 2 MW güce ulaşan güneş enerjisi santralleriyle enerji ihtiyacının yüzde 22'den fazlasını doğal kaynaktan elde ederek, tükettiğinden fazlasını güneşten üreten bir tesis haline geldi.

Toplamda 14,2 milyon liraya mal olan ve 1050 hanenin bir yıllık elektrik tüketimine eşdeğer üretim yapan santrallerin 25 yıllık ekonomik ömrü neticesinde bugünkü rakamlarla 77 milyon lira gelir getirmesi planlanıyor.

Böylelikle güncel rakamlarla 63 milyon liralık bir tasarruf sağlanacak.

Ayrıca tesis girişinde bulunan 2 bin 300 kW kapasiteli hidroelektrik santrali de yıllık ortalama 9 milyon 50 bin kWh elektrik üreterek, yaklaşık 3 bin 200 hanenin yıllık ihtiyacını karşılayabiliyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.