Kocaeli'de çıkan orman yangınında 20 dönüm alan zarar gördü

3.Sayfa 29.07.2021 - 22:39, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 3021+ kez okundu.
 

Kocaeli'de çıkan orman yangınında 20 dönüm alan zarar gördü

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde çıkan orman yangını, özel harekat polislerinin desteğiyle söndürüldü.
Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye gelen İzmit Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, arazöz ve iş makineleriyle yangına müdahale etti. Söndürme çalışmalarına destek veren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli, alevler arasında kalan hayvanları kurtardı. Yaklaşık 2 saatte söndürülen yangında, yaklaşık 20 dönüm alan zarar gördü. İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da yangını söndürmek için seferber olan polisleri sosyal medya hesabından kutladı. Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek olmak için bölgeye 2 araç ve 8 personel gönderildiği bildirildi. Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Pelitözü köyünde de buğday, arpa ve yulaf ekili tarlalarda çıkan ve ormanlık alana sıçramadan söndürülen yangında, yaklaşık 7 dönüm arazi zarar gördü.   Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde ormanlık alanda öğle saatlerinde meydana gelen yangının çıkış nedeninin belirlendiği aktarıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yapılan araştırmada, bahse konu bölgede bulunan 5 No'lu Özel Halk Otobüsü Kooperatifi işletmesinin çalışanı H.İ'nin, çevre temizliği yapmak için eski tahta parçalarını bir araya toplayarak yaktığı anlaşılmıştır. Bu esnada ateşin çalılık alana sıçrayarak kontrolünden çıkması sonucu yaklaşık 20 dönümlük çalılık alan yanmış, daha sonra yangın soğutma çalışmalarına başlanmıştır." Açıklamada, şüpheli H.İ. hakkında, "taksirle yangına sebebiyet verme ve 6831 sayılı Orman Kanunu'na muhalefet" suçlarından gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi.
KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Körfez ilçesinde çıkan orman yangını, özel harekat polislerinin desteğiyle söndürüldü.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye gelen İzmit Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri, arazöz ve iş makineleriyle yangına müdahale etti.

Söndürme çalışmalarına destek veren Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü personeli, alevler arasında kalan hayvanları kurtardı.

Yaklaşık 2 saatte söndürülen yangında, yaklaşık 20 dönüm alan zarar gördü.

İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu da yangını söndürmek için seferber olan polisleri sosyal medya hesabından kutladı.

Öte yandan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığınca, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek olmak için bölgeye 2 araç ve 8 personel gönderildiği bildirildi.

Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Pelitözü köyünde de buğday, arpa ve yulaf ekili tarlalarda çıkan ve ormanlık alana sıçramadan söndürülen yangında, yaklaşık 7 dönüm arazi zarar gördü.

 

Kocaeli Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde ormanlık alanda öğle saatlerinde meydana gelen yangının çıkış nedeninin belirlendiği aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan araştırmada, bahse konu bölgede bulunan 5 No'lu Özel Halk Otobüsü Kooperatifi işletmesinin çalışanı H.İ'nin, çevre temizliği yapmak için eski tahta parçalarını bir araya toplayarak yaktığı anlaşılmıştır. Bu esnada ateşin çalılık alana sıçrayarak kontrolünden çıkması sonucu yaklaşık 20 dönümlük çalılık alan yanmış, daha sonra yangın soğutma çalışmalarına başlanmıştır."

Açıklamada, şüpheli H.İ. hakkında, "taksirle yangına sebebiyet verme ve 6831 sayılı Orman Kanunu'na muhalefet" suçlarından gerekli işlemlerin yapılacağı ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.