Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden Kandıra'daki kırsal mahallelere su tankeri desteği

41 Kocaeli 11.08.2021 - 10:00, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2785+ kez okundu.
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden Kandıra'daki kırsal mahallelere su tankeri desteği

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama faaliyetlerinde ve olası yangınlara erken müdahalede kullanılması için Kandıra ilçesindeki kırsal Sepetçi ve Şeref sungur mahallelerine su tankeri desteği sağladı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, talep üzerine Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığınca özel olarak yaptırılan 3 ton kapasiteli su tankerlerinin Sepetçi ve Şerefsungur mahalle muhtarlarına teslim edildiği kaydedildi. Tankerlerin tarım alanlarının sulanmasında kullanılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Su tankerleri ayrıca, Türkiye'de son günlerde yaşanan orman yangınları nedeniyle olası yangınların büyümeden erkenden önüne geçilebilmesi için de kullanılacak. Yangınlarda, itfaiye ekipleri ulaşana kadar kovalarla su taşıyarak yangınları söndürmeye çalışan kırsal mahalle sakinleri, özel olarak yaptırılan 3 ton su kapasiteli su tankerleriyle artık daha donanımlı ve güçlü müdahale imkanına kavuşmuş oldu." Açıklamada, yüksek kapasiteli pompayla dışarıdan su çekme ve basınçlı su gönderme özelliği bulunan tankerlerin kullanımı konusunda muhtarlara ve köylülere eğitim verildiği de aktarıldı. Sepetçi Mahalle Muhtarı Yasin Çelik, Şerefsungur Mahalle Muhtarı Ergün Akıncı ve kırsal mahalle sakinleri, desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür etti.  
KOCAELİ (AA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama faaliyetlerinde ve olası yangınlara erken müdahalede kullanılması için Kandıra ilçesindeki kırsal Sepetçi ve Şeref sungur mahallelerine su tankeri desteği sağladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, talep üzerine Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığınca özel olarak yaptırılan 3 ton kapasiteli su tankerlerinin Sepetçi ve Şerefsungur mahalle muhtarlarına teslim edildiği kaydedildi.

Tankerlerin tarım alanlarının sulanmasında kullanılacağı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Su tankerleri ayrıca, Türkiye'de son günlerde yaşanan orman yangınları nedeniyle olası yangınların büyümeden erkenden önüne geçilebilmesi için de kullanılacak. Yangınlarda, itfaiye ekipleri ulaşana kadar kovalarla su taşıyarak yangınları söndürmeye çalışan kırsal mahalle sakinleri, özel olarak yaptırılan 3 ton su kapasiteli su tankerleriyle artık daha donanımlı ve güçlü müdahale imkanına kavuşmuş oldu."

Açıklamada, yüksek kapasiteli pompayla dışarıdan su çekme ve basınçlı su gönderme özelliği bulunan tankerlerin kullanımı konusunda muhtarlara ve köylülere eğitim verildiği de aktarıldı.

Sepetçi Mahalle Muhtarı Yasin Çelik, Şerefsungur Mahalle Muhtarı Ergün Akıncı ve kırsal mahalle sakinleri, desteğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'a teşekkür etti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.