Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallersinin Sorununu Refah Partisi Çözer!

Siyaset 22.02.2021 - 11:44, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 3019+ kez okundu.
 

Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallersinin Sorununu Refah Partisi Çözer!

Yeniden Refah Partisi Gebze İçe Başkanı Engin Kılıç,Teşkilat Başkanı Mehmet Kocaman ile Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ali Osman Bilikci ve Gençlik Kolları Başkanı Halil Bilikçi ile birlikte Beylikbağı bölgesi mahallelerine çıkartma yaptı.
Mahalle Muhtarları ve STK’ları ziyaret eden heyet, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Aslan ve Gebze Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Şükriye Kavran Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Civil ve Yavuz Selim Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Yağmurkaya ile görüştü.   Fikir alış-verişinde bulundu. Görüşmede Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Civil; “Biz dönüşüme karşı değiliz yeşil alanlar, yollar parsellerin içinde satılıyor. Büyük parsellerde belediye hisseleri var. En büyük haksızlık Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerine İmar izni vermeden tapu verdiler.” dedi.   Yavuz Selim Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Yağmurkaya; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vekilinin ifadelerinden mevcut planın halen yürürlükte olduğunu, bu bölgeye bu planın uygulanacağı açık bir dille ifade ettiklerini, yine Belediye vekili tarafından da mevcut dava konusu edilen planın uygulanması gerektiği, iptali gibi bir taleplerinin olmadığını ifade etti.   Gelinen süreçte tapuların verilmeye başlandığını ancak fiyatların çok yüksek tutulduğunu belirten Yağmurkaya, imar olmayan yerde vatandaştan tapu kayıt belgesi istenmesine kadar olumsuzluklar yaşandığını dile getirdi. “Borçlarını Ödeyemeyenler Yüksek faizlerle boğuşuyor. Bu Planlamayla Mahallenin 60’nin yerleri değişecek kısacası tapu sizde yetki bizde diyorlar” dedi.   Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç; “Kentsel dönüşümlerin rantsal dönüşüme döndüğünü görüyoruz tapu veriyorsunuz ama istediğimiz an terk edeceksiniz diyorsunuz. Kültürel, sosyal açıdan birliktelik kazanmış, komşuluk hukukunun geliştiği bölgelerde yerinde planlama ve dönüştürme gidilmelidir.   Biz Gebze’de bunu Beylikbağı, Ulus, Mimarsinan, Cumhuriyet ve Adem Yavuz’da Refah Partisiyle yaptık Yeniden Refah’la yeniden yaparız.” dedi.  
Yeniden Refah Partisi Gebze İçe Başkanı Engin Kılıç,Teşkilat Başkanı Mehmet Kocaman ile Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ali Osman Bilikci ve Gençlik Kolları Başkanı Halil Bilikçi ile birlikte Beylikbağı bölgesi mahallelerine çıkartma yaptı.

Mahalle Muhtarları ve STK’ları ziyaret eden heyet, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Aslan ve Gebze Yavuz Selim Mahallesi Muhtarı Şükriye Kavran Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Civil ve Yavuz Selim Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Yağmurkaya ile görüştü.

 

Fikir alış-verişinde bulundu. Görüşmede Hürriyet Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Adnan Civil; “Biz dönüşüme karşı değiliz yeşil alanlar, yollar parsellerin içinde satılıyor. Büyük parsellerde belediye hisseleri var. En büyük haksızlık Hürriyet ve Yavuz Selim Mahallelerine İmar izni vermeden tapu verdiler.” dedi.

 

Yavuz Selim Mahallesi Yardımlaşma Derneği Başkanı Mesut Yağmurkaya; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vekilinin ifadelerinden mevcut planın halen yürürlükte olduğunu, bu bölgeye bu planın uygulanacağı açık bir dille ifade ettiklerini, yine Belediye vekili tarafından da mevcut dava konusu edilen planın uygulanması gerektiği, iptali gibi bir taleplerinin olmadığını ifade etti.

 

Gelinen süreçte tapuların verilmeye başlandığını ancak fiyatların çok yüksek tutulduğunu belirten Yağmurkaya, imar olmayan yerde vatandaştan tapu kayıt belgesi istenmesine kadar olumsuzluklar yaşandığını dile getirdi. “Borçlarını Ödeyemeyenler Yüksek faizlerle boğuşuyor. Bu Planlamayla Mahallenin 60’nin yerleri değişecek kısacası tapu sizde yetki bizde diyorlar” dedi.

 

Yeniden Refah Partisi Gebze İlçe Başkanı Engin Kılıç; “Kentsel dönüşümlerin rantsal dönüşüme döndüğünü görüyoruz tapu veriyorsunuz ama istediğimiz an terk edeceksiniz diyorsunuz. Kültürel, sosyal açıdan birliktelik kazanmış, komşuluk hukukunun geliştiği bölgelerde yerinde planlama ve dönüştürme gidilmelidir.

 

Biz Gebze’de bunu Beylikbağı, Ulus, Mimarsinan, Cumhuriyet ve Adem Yavuz’da Refah Partisiyle yaptık Yeniden Refah’la yeniden yaparız.” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.