GTÜ Öğrencileri Uluslararası Rover Yarışmasına Hazırlanıyor

Bilim-Teknoloji 26.04.2021 - 13:51, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 3688+ kez okundu.
 

GTÜ Öğrencileri Uluslararası Rover Yarışmasına Hazırlanıyor

GTÜ öğrencilerinden oluşan Rover Takımı, Polonya'da düzenlenecek olan European Rover Challenge yarışmasına kendi tasarladıkları robotları ile katılarak üniversitemiz ve ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyorlar.
GTÜ'den yapılan açıklama'da: Geleceğin problemlerine robotik çözümler üretmek için Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri tarafından kurulan Rover Takımı, 10-12 Eylül 2021 tarihinde Polonya'da düzenlenecek European Rover Challenge (2021 ERC) yarışmasına katılacak.    Pandemi şartları nedeniyle yarışma çevrim içi olarak uzaktan (remote) ve yarışma alanında (on-site) düzenlenecek. Çevrim içi yarışmada takımlar, yarışma alanında hazır bulunan robota kendi yazılımlarını yükleyerek verilecek görevleri tamamlamaya çalışacak. Polonya'da gerçekleşecek yarışmada ise takımların kendi tasarlayıp ürettikleri araçları kullanarak görevleri tamamlamaları gerekecek.    GTÜ Rover takımı, 2021 ERC için iki farklı formattaki yarışmaya başvurdu. Çevrim içi yarışmada ön tasarım raporu aşamasını tamamlayarak ve yarışma görevlerinden birisi olan Simülasyon görevini başarıyla gerçekleştirdi.    Polonya'da yapılacak yarışma için ise ön tasarım raporunu hazırlama aşamasında olan takımın kaptanı GTÜ Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Emre Eyüboğlu, takımları ve yarışma hakkında şunları söyledi; "Elektronik, bilgisayar, makine, malzeme mühendisliği, mimarlık ve moleküler biyoloji-genetik bölümlerinden otuzu aşkın üyemizle kurulduğumuz günden bu yana çalışmalarımıza devam ediyoruz.”    “Akademik danışmanlığımızı üniversitemizin makine mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Recep Önler yürütmektedir. Çalışmalarımızı elektronik, yazılım, mekanik, bilim ve finans&medya olmak üzere 5 alt ekipte yürütüyoruz. Böyle bir takım kurmaktaki amacımız uluslararası bir yarışma olan ERC (European Rover Challenge)yarışmasının parametrelerine uygun bir robot tasarlayıp üretmenin yanı sıra; multidisipliner ve özverili mühendislerin yetişmesinde, eğitim ve araştırma dünyasında bölgede inovasyonu arttırmada öncü rol oynamaktır.”      “Bu yılki hedefimiz, Polonya'da düzenlenen European Rover Challenge yarışmasına katılarak üniversitemizi ve ülkemizi yarışmada en iyi şekilde temsil etmektir. Takımımız; Starçelik, Güneş Dinamik, Autodesk, IMC Mühendislik, Deküp Robotics, Kartal Otomasyon, CTECH gibi şirketler tarafından finansal anlamda desteklenmiştir. Sponsor arayışlarımız hala devam ediyor. Bu anlamda görüş ve önerilerin bizlerle paylaşılması; ayrıca sosyal medya hesaplarımızın motivasyon ve destek sağlaması bakımından takip edilmesini önemsiyoruz. Üniversitemizi ve ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek dileğiyle..” denildi.
GTÜ öğrencilerinden oluşan Rover Takımı, Polonya'da düzenlenecek olan European Rover Challenge yarışmasına kendi tasarladıkları robotları ile katılarak üniversitemiz ve ülkemizi temsil etmeye hazırlanıyorlar.

GTÜ'den yapılan açıklama'da: Geleceğin problemlerine robotik çözümler üretmek için Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) öğrencileri tarafından kurulan Rover Takımı, 10-12 Eylül 2021 tarihinde Polonya'da düzenlenecek European Rover Challenge (2021 ERC) yarışmasına katılacak. 

 

Pandemi şartları nedeniyle yarışma çevrim içi olarak uzaktan (remote) ve yarışma alanında (on-site) düzenlenecek. Çevrim içi yarışmada takımlar, yarışma alanında hazır bulunan robota kendi yazılımlarını yükleyerek verilecek görevleri tamamlamaya çalışacak. Polonya'da gerçekleşecek yarışmada ise takımların kendi tasarlayıp ürettikleri araçları kullanarak görevleri tamamlamaları gerekecek. 

 

GTÜ Rover takımı, 2021 ERC için iki farklı formattaki yarışmaya başvurdu. Çevrim içi yarışmada ön tasarım raporu aşamasını tamamlayarak ve yarışma görevlerinden birisi olan Simülasyon görevini başarıyla gerçekleştirdi. 

 

Polonya'da yapılacak yarışma için ise ön tasarım raporunu hazırlama aşamasında olan takımın kaptanı GTÜ Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Emre Eyüboğlu, takımları ve yarışma hakkında şunları söyledi; "Elektronik, bilgisayar, makine, malzeme mühendisliği, mimarlık ve moleküler biyoloji-genetik bölümlerinden otuzu aşkın üyemizle kurulduğumuz günden bu yana çalışmalarımıza devam ediyoruz.” 

 

“Akademik danışmanlığımızı üniversitemizin makine mühendisliği bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Recep Önler yürütmektedir. Çalışmalarımızı elektronik, yazılım, mekanik, bilim ve finans&medya olmak üzere 5 alt ekipte yürütüyoruz. Böyle bir takım kurmaktaki amacımız uluslararası bir yarışma olan ERC (European Rover Challenge)yarışmasının parametrelerine uygun bir robot tasarlayıp üretmenin yanı sıra; multidisipliner ve özverili mühendislerin yetişmesinde, eğitim ve araştırma dünyasında bölgede inovasyonu arttırmada öncü rol oynamaktır.”  

  

Bu yılki hedefimiz, Polonya'da düzenlenen European Rover Challenge yarışmasına katılarak üniversitemizi ve ülkemizi yarışmada en iyi şekilde temsil etmektir. Takımımız; Starçelik, Güneş Dinamik, Autodesk, IMC Mühendislik, Deküp Robotics, Kartal Otomasyon, CTECH gibi şirketler tarafından finansal anlamda desteklenmiştir. Sponsor arayışlarımız hala devam ediyor. Bu anlamda görüş ve önerilerin bizlerle paylaşılması; ayrıca sosyal medya hesaplarımızın motivasyon ve destek sağlaması bakımından takip edilmesini önemsiyoruz. Üniversitemizi ve ülkemizi yurt dışında en iyi şekilde temsil etmek dileğiyle..” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.