‘ʹGökyüzü Gözlem Geceleriʹʹ başlıyor

Yaşam 12.07.2019 - 10:53, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2907+ kez okundu.
 

‘ʹGökyüzü Gözlem Geceleriʹʹ başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Geceleri’ne hazırlanıyor.
Açıldığı tarihten bu yana her yaz döneminde yoğun ilgi gören etkinlik bu yıl “Parçalı Ay Tutulması” temasıyla 16-17 Temmuz tarihlerinde Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. PARÇALI AY TUTULMASI Bu yılki teması Parçalı Ay Tutulması olarak belirlenen etkinliğin en ilgi çeken aktivitesi teleskoplarla yapılan gökyüzü gözlemi olacak. 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan parçalı ay tutulması olayı, etkinlik süresince ziyaretçiler tarafından gözlemlenebilecek. Ziyaretçiler ay tutulmasının yanı sıra Satürn ve Jüpiter gözlemi yapma fırsatını da yakalayabilecekler. ÖĞRETİCİ ATÖLYELER Etkinlik 16-17 Temmuz tarihlerinde saat 19.00 ‘da atölye çalışmaları ile başlayacak ve atölye faaliyetleri hava kararana kadar devam edecek. Etkinlikte okul öncesi yaş grupları için Nebula Atölyesi, ilk ve ortaokul grupları için Güneş Saati Yapımı, Gök Atlası ve Ay’ın Evreleri Atölyeleri gerçekleştirilecek. BİLİMSEL OYUNLAR Etkinlik boyunca ziyaretçiler birbirinden eğlenceli bilimsel oyunlara katılım sağlayabilecek. Parlayan Duvar, Renkli Gölgeler, Süpernova, Gezegen Avlama, Led Yarışı, Gökyüzü Gözlem Hatırası, Dev Gölgeler, Hologram ve çok daha fazlası ziyaretçileri bekliyor. AÇIK HAVA SİNEMASI VE PLANETARYUM Etkinlikte birbirinden eğlenceli aktivitelerin yanı sıra Açık Hava Sineması ve Planetaryum gösterimi de gerçekleştirilecek. 16 Temmuz Salı günü 21.00’da Yıldızlararası(Interstellar), 17 Temmuz Çarşamba günü 21.00’da ise Yerçekimi(Gravity) filmleri gösterilecek. KAYIT GEREKMİYOR 16-17 Temmuz tarihlerinde 19.00-00:00 saatleri arasında Kocaeli Bilim Merkezi’nin önünde gerçekleştirilecek etkinliğe katılım için kayıt yaptırmak gerekmiyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığına bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Bilim Merkezi, Gökyüzü Gözlem Geceleri’ne hazırlanıyor.

Açıldığı tarihten bu yana her yaz döneminde yoğun ilgi gören etkinlik bu yıl “Parçalı Ay Tutulması” temasıyla 16-17 Temmuz tarihlerinde Kocaeli Bilim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

PARÇALI AY TUTULMASI


Bu yılki teması Parçalı Ay Tutulması olarak belirlenen etkinliğin en ilgi çeken aktivitesi teleskoplarla yapılan gökyüzü gözlemi olacak. 16-17 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan parçalı ay tutulması olayı, etkinlik süresince ziyaretçiler tarafından gözlemlenebilecek. Ziyaretçiler ay tutulmasının yanı sıra Satürn ve Jüpiter gözlemi yapma fırsatını da yakalayabilecekler.

ÖĞRETİCİ ATÖLYELER


Etkinlik 16-17 Temmuz tarihlerinde saat 19.00 ‘da atölye çalışmaları ile başlayacak ve atölye faaliyetleri hava kararana kadar devam edecek. Etkinlikte okul öncesi yaş grupları için Nebula Atölyesi, ilk ve ortaokul grupları için Güneş Saati Yapımı, Gök Atlası ve Ay’ın Evreleri Atölyeleri gerçekleştirilecek.

BİLİMSEL OYUNLAR


Etkinlik boyunca ziyaretçiler birbirinden eğlenceli bilimsel oyunlara katılım sağlayabilecek. Parlayan Duvar, Renkli Gölgeler, Süpernova, Gezegen Avlama, Led Yarışı, Gökyüzü Gözlem Hatırası, Dev Gölgeler, Hologram ve çok daha fazlası ziyaretçileri bekliyor.

AÇIK HAVA SİNEMASI VE PLANETARYUM


Etkinlikte birbirinden eğlenceli aktivitelerin yanı sıra Açık Hava Sineması ve Planetaryum gösterimi de gerçekleştirilecek. 16 Temmuz Salı günü 21.00’da Yıldızlararası(Interstellar), 17 Temmuz Çarşamba günü 21.00’da ise Yerçekimi(Gravity) filmleri gösterilecek.

KAYIT GEREKMİYOR


16-17 Temmuz tarihlerinde 19.00-00:00 saatleri arasında Kocaeli Bilim Merkezi’nin önünde gerçekleştirilecek etkinliğe katılım için kayıt yaptırmak gerekmiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.