GAZETECİLER ÖLDÜRÜLMEYİ HAK ETMİYOR!

Gündem 05.04.2021 - 21:54, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 2787+ kez okundu.
 

GAZETECİLER ÖLDÜRÜLMEYİ HAK ETMİYOR!

TİGAD ( İNTERNET GAZETECİLİĞİ DERNEĞİ) Genel Başkanı Okan Geçgel, 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler gününde , “GAZETECİLER ÖLDÜRÜLMEYİ HAK ETMİYOR!” açıklamasında bulundu.
Geçgel, hiçbir canlının şiddeti, öldürülmeyi hak etmediğini, ifade ettiği açıklamasında görevini yaptığı için katledilen insanların ölümsüzleştiğini vurguladı. Geçgel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Serbesti Gazetesi’ndeki yazılarında İttihat ve Terakki yönetimini sert bir dille eleştiren Hasan Fehmi 6 Nisan 1909 günü öldürülmüştü. Basının ilk şehidi olarak tarihe geçen Hasan Fehmi’nin öldürüldüğü 6 Nisan Günü Öldürülen Gazeteciler Günü olarak kabul ediliyor.” Bizler, darp edilen, öldürülen, katledilen her gazeteciyi, fikrine, inanışına bakmaksızın kutsal bilim kalbimize gömüyoruz ve görevini yaptığı için katledilen insanların ölümsüzleştiğini vurgulamak istiyoruz.”   Anadolu toprakları onlarca medeniyete beşiklik etmiş milyonlarca insanlık onurunu kurtarmış işlere imza atan binlerce insan yetiştirmiştir.   Bizim görevimiz, insanların daha iyi şartlarda hep beraber yaşayabilmesi için çaba sarf etmektir. Sırf bu kutsal bildiğimiz, insanların yaşaması, daha iyi yaşaması için verdiğimiz meslek emekleri için düşman ilan edilmemiz, hedef gösterilmemiz ve katledilmemiz insanlık onuru için utanç vericidir.   Hiçbir insan öldürülmeyi hak etmediği gibi, insanlık onurunu koruyan gazetecilerde öldürülmeyi hak etmiyor..   İnsanlık için, adalet ve hakkaniyet için mücadele ederken hayatını kaybeden tüm gazetecileri şükran ve minnetle anıyoruz.”
TİGAD ( İNTERNET GAZETECİLİĞİ DERNEĞİ) Genel Başkanı Okan Geçgel, 6 Nisan Öldürülen Gazeteciler gününde , “GAZETECİLER ÖLDÜRÜLMEYİ HAK ETMİYOR!” açıklamasında bulundu.

Geçgel, hiçbir canlının şiddeti, öldürülmeyi hak etmediğini, ifade ettiği açıklamasında görevini yaptığı için katledilen insanların ölümsüzleştiğini vurguladı.

Geçgel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
Serbesti Gazetesi’ndeki yazılarında İttihat ve Terakki yönetimini sert bir dille eleştiren Hasan Fehmi 6 Nisan 1909 günü öldürülmüştü. Basının ilk şehidi olarak tarihe geçen Hasan Fehmi’nin öldürüldüğü 6 Nisan Günü Öldürülen Gazeteciler Günü olarak kabul ediliyor.”
Bizler, darp edilen, öldürülen, katledilen her gazeteciyi, fikrine, inanışına bakmaksızın kutsal bilim kalbimize gömüyoruz ve görevini yaptığı için katledilen insanların ölümsüzleştiğini vurgulamak istiyoruz.”

 


Anadolu toprakları onlarca medeniyete beşiklik etmiş milyonlarca insanlık onurunu kurtarmış işlere imza atan binlerce insan yetiştirmiştir.

 


Bizim görevimiz, insanların daha iyi şartlarda hep beraber yaşayabilmesi için çaba sarf etmektir. Sırf bu kutsal bildiğimiz, insanların yaşaması, daha iyi yaşaması için verdiğimiz meslek emekleri için düşman ilan edilmemiz, hedef gösterilmemiz ve katledilmemiz insanlık onuru için utanç vericidir.

 


Hiçbir insan öldürülmeyi hak etmediği gibi, insanlık onurunu koruyan gazetecilerde öldürülmeyi hak etmiyor..

 


İnsanlık için, adalet ve hakkaniyet için mücadele ederken hayatını kaybeden tüm gazetecileri şükran ve minnetle anıyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.