Eskihisar'da tarihi eser kaçakçısı yakalandı

3.Sayfa 21.04.2021 - 22:55, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 3297+ kez okundu.
 

Eskihisar'da tarihi eser kaçakçısı yakalandı

Kocaeli'de yol kontrolünde durdurulan araçta tarihi eser ele geçirildi
KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yol kontrolünde durdurulan araçta çok sayıda tarihi eser bulundu. Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Eskihisar Feribot İskelesi girişinde yol emniyet ve kontrolü gerçekleştiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphe üzerine bir aracı durdurdu. Araçtaki aramada, Roma ve Helenistik dönemlere ait 141 sikke, 7 yüzük, 4 mühür, 3 haç, 1 bilezik ile 3 metal ve 1 mermer obje ele geçirildi. Tarihi eserlere el konulurken, araçtaki 3 şüpheli gözaltına alındı.  
Kocaeli'de yol kontrolünde durdurulan araçta tarihi eser ele geçirildi

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yol kontrolünde durdurulan araçta çok sayıda tarihi eser bulundu.

Kocaeli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Eskihisar Feribot İskelesi girişinde yol emniyet ve kontrolü gerçekleştiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphe üzerine bir aracı durdurdu.

Araçtaki aramada, Roma ve Helenistik dönemlere ait 141 sikke, 7 yüzük, 4 mühür, 3 haç, 1 bilezik ile 3 metal ve 1 mermer obje ele geçirildi.

Tarihi eserlere el konulurken, araçtaki 3 şüpheli gözaltına alındı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.