Deva Gebze Gebze'yi yönetenler halktan uzak

Siyaset 11.03.2021 - 13:48, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:24 3119+ kez okundu.
 

Deva Gebze Gebze'yi yönetenler halktan uzak

Demokrasi ve Atılım Partisi Gebze İlçe Sekreteri Semih Saraçoğlu GOSB Yumrukaya yolu trafik çilesi hakkında açıklamalar yaptı.
Saraçoğlu; ''Gebze’yi yönetenler maalesef artık Gebze halkından da halkın sorunlarından da çok uzakta kalmış durumda. Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden birine sahip olmamıza rağmen hem Gebze Belediyesi hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bunun farkında değilmiş gibi davranıyor. 8 Mart tarihinde başlattıkları yol çalışması Gebze’lilerin hayatını felce uğratmış durumda. Sanayi bölgesine ulaşmaya çalışanlar henüz güneş doğmadan kilometrelerce uzayan bir kuyrukla karşılaşıyor.   Gün battıktan sonra dahi sanayi bölgesine giden yollarda trafik devam ediyor.     Gebze’nin merkezinden sanayi bölgesine ulaşmaya çalışanlar yaklaşık 10 km’lik yolu 45 ile 70 dakika arasında tamamlıyorlar. Gebze’nin merkezi ile sanayi bölgesini birbirinden ayıran, otobanı aşmak için kullanılan yollar Mutlukent altgeçidi, Balküpü ve Kirazpınar kavşakları. 20 senedir sanayi bölgesindeki büyümeye ve nüfus artışına rağmen burada yaşanan trafiğe çözüm olacak bir çalışma yapılamadı.     Yapılan çalışmalar çözüm olmak yerine oluşturduğu yeni trafik nedeniyle ancak çileyi artırıyor. Sanayi bölgelerinde günde 8-9 saat ayakta çalışan işçiler bu trafik nedeniyle her gün 2 saate yakın bir süreyi evlerinde dinlenmek yerine trafikte geçiriyorlar. Ancak yetkililerin unuttukları şey şu ki Gebze bir işçi kenti. İşçiyi hava kirliliği ile boğan, trafikte saatler geçirmesine yol açan, çarpık kentleşmeye ve deprem tehlikesine sessiz kalan bu mantık artık değişmeli ve değişecek. Kabul etmek gerekir ki çağ değişti.     Artık oy verip hizmet bekleyen halkın yerini verdiği oyunun hesabını soran, çözüme de katkı sağlamak isteyen bir anlayış aldı. Bu yüzden biz Deva Partisi olarak vadetmek yerine dinliyoruz. İlçe başkanımızın bu bölgeyi sokak sokak bilmesine, ilçe yöneticilerimizin her birinin yaşanan problemlerin tam kalbinde bulunmasına rağmen vaad etmek yerine dinliyoruz. Biz biliyoruz ki sorunlar bir kişinin ve partinin yaklaşımı ile çözülmez, çözüm için ortak karar ve istişare gerekir.     Bu minvalde biz önce dinleyecek ve sonra Gebze halkını boğan bu sorunları yine Gebze halkının istediği şekilde tek tek çözeceğiz.'' dedi.  
Demokrasi ve Atılım Partisi Gebze İlçe Sekreteri Semih Saraçoğlu GOSB Yumrukaya yolu trafik çilesi hakkında açıklamalar yaptı.

Saraçoğlu; ''Gebze’yi yönetenler maalesef artık Gebze halkından da halkın sorunlarından da çok uzakta kalmış durumda. Türkiye’nin en büyük sanayi bölgelerinden birine sahip olmamıza rağmen hem Gebze Belediyesi hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bunun farkında değilmiş gibi davranıyor. 8 Mart tarihinde başlattıkları yol çalışması Gebze’lilerin hayatını felce uğratmış durumda. Sanayi bölgesine ulaşmaya çalışanlar henüz güneş doğmadan kilometrelerce uzayan bir kuyrukla karşılaşıyor.

 

Gün battıktan sonra dahi sanayi bölgesine giden yollarda trafik devam ediyor.

 

 

Gebze’nin merkezinden sanayi bölgesine ulaşmaya çalışanlar yaklaşık 10 km’lik yolu 45 ile 70 dakika arasında tamamlıyorlar. Gebze’nin merkezi ile sanayi bölgesini birbirinden ayıran, otobanı aşmak için kullanılan yollar Mutlukent altgeçidi, Balküpü ve Kirazpınar kavşakları. 20 senedir sanayi bölgesindeki büyümeye ve nüfus artışına rağmen burada yaşanan trafiğe çözüm olacak bir çalışma yapılamadı.

 

 

Yapılan çalışmalar çözüm olmak yerine oluşturduğu yeni trafik nedeniyle ancak çileyi artırıyor. Sanayi bölgelerinde günde 8-9 saat ayakta çalışan işçiler bu trafik nedeniyle her gün 2 saate yakın bir süreyi evlerinde dinlenmek yerine trafikte geçiriyorlar. Ancak yetkililerin unuttukları şey şu ki Gebze bir işçi kenti. İşçiyi hava kirliliği ile boğan, trafikte saatler geçirmesine yol açan, çarpık kentleşmeye ve deprem tehlikesine sessiz kalan bu mantık artık değişmeli ve değişecek. Kabul etmek gerekir ki çağ değişti.

 

 

Artık oy verip hizmet bekleyen halkın yerini verdiği oyunun hesabını soran, çözüme de katkı sağlamak isteyen bir anlayış aldı. Bu yüzden biz Deva Partisi olarak vadetmek yerine dinliyoruz. İlçe başkanımızın bu bölgeyi sokak sokak bilmesine, ilçe yöneticilerimizin her birinin yaşanan problemlerin tam kalbinde bulunmasına rağmen vaad etmek yerine dinliyoruz. Biz biliyoruz ki sorunlar bir kişinin ve partinin yaklaşımı ile çözülmez, çözüm için ortak karar ve istişare gerekir.

 

 

Bu minvalde biz önce dinleyecek ve sonra Gebze halkını boğan bu sorunları yine Gebze halkının istediği şekilde tek tek çözeceğiz.'' dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.