DENETİMSİZ TAŞOCAKLARI ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR

Resmi İlan 25.10.2017 - 17:10, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 5564+ kez okundu.
 

DENETİMSİZ TAŞOCAKLARI ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Genelinde bulunan Taş Ocaklarının Ruhsatlarının durumu ve Çevreye etkisinin araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Araştırma Önergesi verdi.
DENETİMSİZ TAŞOCAKLARI ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR   Tahsin Tarhan “Bölgede bulunan taşocakları, bu bölgede oturan insanların sağlığını ve yaşamını olumsuz şekilde etkilemektedir. Taşocaklarının belirtilen konutlara yakınlığı 100 metre mesafedir. Bölgede bulunan taş ocakları gece-gündüz hiçbir önlem almadan yoğun bir şeklide çalıştığından ötürü ölüme davetiye çıkartmaktadır.” Dedi.   MADEN PATLATMALARI YÜZÜNDEN VATANDAŞLARIMIZ HERGÜN DEPREM YAŞIYOR Tahsin Tarhan “taşocaklarına ait maden sahalarında patlatma yapılmaktadır. Bu patlama ile birlikte vatandaşların ikamet ettiği bölgede ve konutlarda deprem etkisi gibi sarsıntı olmaktadır. Bu patlama ile birlikte yaşanan sarsıntılar vatandaşlarımız tarafından bariz bir şekilde hissedilmektedir. Taşocaklarına yakın bölgelerde ikamet eden Kocaelili vatandaşlarımıza her gün deprem yaşatmak kimsenin hakkı değildir. Bir an önce gereken önlemler alınmalıdır.” Dedi. VATANDAŞIMIZ TOZ BULUTU İÇERİSİNDE YAŞAMAYA MAKUM EDİLEMEZ. Tahsin Tarhan “Toz bölgeyi etkileyerek, havayla birlikte her yere girmektedir. Bölgede yaşan vatandaşlarımız tamamen bir toz bulutunun içinde yaşamaya mahkum olmuştur. Taşocaklarından çıkan toz ve ses aşırı derecededir. Taş öğütme tesisisin üzeri tamamen açık olup bunun için hiçbir önlem almadan çalışmaktadırlar. Maden ve taş ocakları ile ilgili Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan genelgeye aykırı şekilde çalışmaktadırlar.” Dedi.
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Kocaeli Genelinde bulunan Taş Ocaklarının Ruhsatlarının durumu ve Çevreye etkisinin araştırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Araştırma Önergesi verdi.

DENETİMSİZ TAŞOCAKLARI ÖLÜME DAVETİYE ÇIKARIYOR

 

Tahsin Tarhan “Bölgede bulunan taşocakları, bu bölgede oturan insanların sağlığını ve yaşamını olumsuz şekilde etkilemektedir. Taşocaklarının belirtilen konutlara yakınlığı 100 metre mesafedir. Bölgede bulunan taş ocakları gece-gündüz hiçbir önlem almadan yoğun bir şeklide çalıştığından ötürü ölüme davetiye çıkartmaktadır.” Dedi.

 

MADEN PATLATMALARI YÜZÜNDEN VATANDAŞLARIMIZ HERGÜN DEPREM YAŞIYOR

Tahsin Tarhan “taşocaklarına ait maden sahalarında patlatma yapılmaktadır. Bu patlama ile birlikte vatandaşların ikamet ettiği bölgede ve konutlarda deprem etkisi gibi sarsıntı olmaktadır. Bu patlama ile birlikte yaşanan sarsıntılar vatandaşlarımız tarafından bariz bir şekilde hissedilmektedir. Taşocaklarına yakın bölgelerde ikamet eden Kocaelili vatandaşlarımıza her gün deprem yaşatmak kimsenin hakkı değildir. Bir an önce gereken önlemler alınmalıdır.” Dedi.

VATANDAŞIMIZ TOZ BULUTU İÇERİSİNDE YAŞAMAYA MAKUM EDİLEMEZ.

Tahsin Tarhan “Toz bölgeyi etkileyerek, havayla birlikte her yere girmektedir. Bölgede yaşan vatandaşlarımız tamamen bir toz bulutunun içinde yaşamaya mahkum olmuştur. Taşocaklarından çıkan toz ve ses aşırı derecededir. Taş öğütme tesisisin üzeri tamamen açık olup bunun için hiçbir önlem almadan çalışmaktadırlar. Maden ve taş ocakları ile ilgili Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan genelgeye aykırı şekilde çalışmaktadırlar.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.