Akdeniz'e 200 Savaş Gemisi Geldi

3.Sayfa 02.05.2019 - 12:45, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2970+ kez okundu.
 

Akdeniz'e 200 Savaş Gemisi Geldi

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar, okuyucularıyla buluştu.
Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar, okuyucularıyla buluştu. “Yeni Dünya Düzeni” konulu söyleşini gerçekleştiren Yarar’ı Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda çok sayıda vatandaş dinledi. Konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek başlayan Yarar, “Türkiye’deki ilk üçe girecek Kitap Fuarları’ndan biri burada” dedi. Söyleşi konusuna da hızla giren Yarar, “Yakın zamanda Doğu Akdeniz’de dünyanın doğalgaz ve petrol rezervleri bulundu. Türkiye’nin kaderini değiştirecek rezerve ulaşmamamız için Akdeniz’e yani dibimize 200 savaş gemisi konuşlandırdılar. Bu da 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en fazla açık denize konuşlanan gemi sayısı” dedi. “İŞTE YENİ DÜNYA DÜZENİ BUDUR” Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Mete Yarar, “Buraya girerken ABD bir açıklama yaptı. ‘Venezüella’da darbe başarılı olmaz ise ben devirmek için şehre gireceğim’ dedi. Suriye’nin toprağını başka ülkelere illegal şekilde veren ve başka ülkelere de ispatlamadığı kitlesel silahlar var diye giren, Goran Tepeleri’ni hiçbir ülkeye sormadan direk İsrail’e veren ve son olarak Venezüella’ya gireceğini söyleyen bu ülke Amerika Birleşik Devletleri’dir. Tüm Avrupa da bunları meşru kılıyor ve direk kabul ediyor. İşte yeni dünya düzeni budur. O zaman neresi bizim için güvenli ülkedir?” şeklinde konuştu. “DIŞARIDAKİ SORUNLARI ÇÖZEMEYİZ AMA SORUNU KENDİ ÜLKEMİZE GELMESİNİ ENGELLEYEBİLİRİZ” “Egemen bir ülke olarak S-400 kararı alıyoruz Amerika tarafından ekonomi üstünden tehdit ediliyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Yarar, “Bu sadece bizim değil Rusya’nın, Çin’in, Venezüella’nın yani tüm dünyanın sorunudur. Dışarıdaki sorunları çözemeyeceğiz ama sorunu bizim ülkemize gelmesini engelleyecek kişiler de bizleriz. Yani Venezüella’daki darbe girişimini engelleyecek insanlar bizler değiliz ama içimizdeki tüm sorunları çözmek bizim elimizde. 15 Temmuz da olduğu gibi kendimiz çözmeliyiz” diye belirtti. “AKDENİZ’DE 200 SAVAŞ GEMİSİ KONUŞLANDIRILDI” “Her ülkeyi ortadan parçalayabiliyorlar ve bir açıklama yapmıyorlar sebep bile öne sürmüyorlar” diyerek konuşmasına devam eden Mete Yarar, “Ben uzun zamanlardır bu konuları araştıran biri olarak hiç bu kadar fütursuzca davranışların olduğu bir zaman görmemiştim. Yakın zamanda Doğu Akdeniz’de dünyanın doğalgaz ve petrol rezervleri bulundu. Türkiye’nin kaderini değiştirecek rezervin bize ne kadar yakınında olduğunu biliyoruz. Akdeniz’de dibimizde 200 savaş gemisi konuşlandırıldı. Bizim bu rezervlere ulaşmamız istenmiyor ve bu savaş gemileri de bunun için yakınımıza konuşlandırıldı. Şunu da belirtmeliyim ki 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en fazla açık denize konuşlanan gemi sayısıdır bu arkadaşlar. İşte biz bunları gördüğümüz için çocuklarımızın geleceği için bir ve beraberlik çalışmaları yapıp hep beraber hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar, okuyucularıyla buluştu.

Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olan 11. Kocaeli Kitap Fuarı’nda güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar, okuyucularıyla buluştu. “Yeni Dünya Düzeni” konulu söyleşini gerçekleştiren Yarar’ı Yahya Kaptan Konferans Salonu’nda çok sayıda vatandaş dinledi. Konuşmasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek başlayan Yarar, “Türkiye’deki ilk üçe girecek Kitap Fuarları’ndan biri burada” dedi. Söyleşi konusuna da hızla giren Yarar, “Yakın zamanda Doğu Akdeniz’de dünyanın doğalgaz ve petrol rezervleri bulundu. Türkiye’nin kaderini değiştirecek rezerve ulaşmamamız için Akdeniz’e yani dibimize 200 savaş gemisi konuşlandırdılar. Bu da 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en fazla açık denize konuşlanan gemi sayısı” dedi.

“İŞTE YENİ DÜNYA DÜZENİ BUDUR”


Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nda konuşan Mete Yarar, “Buraya girerken ABD bir açıklama yaptı. ‘Venezüella’da darbe başarılı olmaz ise ben devirmek için şehre gireceğim’ dedi. Suriye’nin toprağını başka ülkelere illegal şekilde veren ve başka ülkelere de ispatlamadığı kitlesel silahlar var diye giren, Goran Tepeleri’ni hiçbir ülkeye sormadan direk İsrail’e veren ve son olarak Venezüella’ya gireceğini söyleyen bu ülke Amerika Birleşik Devletleri’dir. Tüm Avrupa da bunları meşru kılıyor ve direk kabul ediyor. İşte yeni dünya düzeni budur. O zaman neresi bizim için güvenli ülkedir?” şeklinde konuştu.

“DIŞARIDAKİ SORUNLARI ÇÖZEMEYİZ AMA SORUNU KENDİ ÜLKEMİZE GELMESİNİ ENGELLEYEBİLİRİZ”


“Egemen bir ülke olarak S-400 kararı alıyoruz Amerika tarafından ekonomi üstünden tehdit ediliyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Yarar, “Bu sadece bizim değil Rusya’nın, Çin’in, Venezüella’nın yani tüm dünyanın sorunudur. Dışarıdaki sorunları çözemeyeceğiz ama sorunu bizim ülkemize gelmesini engelleyecek kişiler de bizleriz. Yani Venezüella’daki darbe girişimini engelleyecek insanlar bizler değiliz ama içimizdeki tüm sorunları çözmek bizim elimizde. 15 Temmuz da olduğu gibi kendimiz çözmeliyiz” diye belirtti.

“AKDENİZ’DE 200 SAVAŞ GEMİSİ KONUŞLANDIRILDI”


“Her ülkeyi ortadan parçalayabiliyorlar ve bir açıklama yapmıyorlar sebep bile öne sürmüyorlar” diyerek konuşmasına devam eden Mete Yarar, “Ben uzun zamanlardır bu konuları araştıran biri olarak hiç bu kadar fütursuzca davranışların olduğu bir zaman görmemiştim. Yakın zamanda Doğu Akdeniz’de dünyanın doğalgaz ve petrol rezervleri bulundu. Türkiye’nin kaderini değiştirecek rezervin bize ne kadar yakınında olduğunu biliyoruz. Akdeniz’de dibimizde 200 savaş gemisi konuşlandırıldı. Bizim bu rezervlere ulaşmamız istenmiyor ve bu savaş gemileri de bunun için yakınımıza konuşlandırıldı. Şunu da belirtmeliyim ki 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en fazla açık denize konuşlanan gemi sayısıdır bu arkadaşlar. İşte biz bunları gördüğümüz için çocuklarımızın geleceği için bir ve beraberlik çalışmaları yapıp hep beraber hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.