GTÜ Akademisyenleri ve öğrencileri, depremden etkilenen çocuklar için üniversiteyi Hatay’a taşıdı.

Medya 19.07.2023 - 23:33, Güncelleme: 19.07.2023 - 23:33 8408+ kez okundu.
 

GTÜ Akademisyenleri ve öğrencileri, depremden etkilenen çocuklar için üniversiteyi Hatay’a taşıdı.

GTÜ Akademisyenleri ve öğrencileri, depremden etkilenen çocuklar için üniversiteyi Hatay’a taşıdı. Bu bölgelerdeki master, doktora ve lisans matematik öğrencileri için yaz okulunu da Mersin’ e taşıdı.
Deprem Bölgesinde GTÜ Etkisi GTÜ Akademisyenleri ve öğrencileri, depremden etkilenen çocuklar için üniversiteyi Hatay’a taşıdı. Bu bölgelerdeki master, doktora ve lisans matematik öğrencileri için yaz okulunu da Mersin’ e taşıdı. “Toplumsal Katkıda Kelebek Etkisi” sloganı ile yola çıkan Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) akademisyen ve öğrencileri Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen master, doktora ve lisans öğrencilerine yaz okulu imkanı sundu. Çocuklar da unutulmadı, onlar için de Hatay Bilim Sanat ve Spor Şenliği etkinlikleri hazırlandı. Toplumsal Katkıda Kelebek Etkisi1.1'de Mersin Üniversitesi İş birliği ile depremden etkilenen illerde yaşayan ya da bu illerdeki üniversitelerde eğitim görmekte olan matematik öğrencilerine yönelik Leavitt Yol Cebirleri üzerine 5-8 Temmuz tarihlerinde yaz okulu düzenlendi. Yaz okulu GTÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ayten Koç, Dr. Öğretim Üyesi Fatma Karaoğlu Ceyhan ve Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Menken'in koordinasyonunda gerçekleştirildi. Yine Mersin Üniversitesi Matematik Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Zeynep Şanlı, Doç. Dr. Ayça Fatma Çetinkaya ve Arş. Gör. Orhan Dişkaya organizasyona katkıda bulundu.  Türkiye'de Leavitt yol cebiri konusunda ilk çalışmaları yapan ve halen aktif olarak bu konuda araştırma yapmaya devam eden uzmanlar tarafından konuşmalar gerçekleştirildi. Prof. Dr. Murad Özaydın, Prof. Dr. Songül Esin, Doç. Dr. Ayten Koç, Dr. Ayşe Tuğba Güroğlu, Dr. Vural Cam her gün 6 saat ders verdi. Derslerin yanı sıra öğrencilerle gerek yemek gerek gezilerde bir arada bulunarak deneyim aktarımı gerçekleştirildi. Böylelikle öğrenciler hem birbirleriyle hem de akademisyenlerle sosyal ortamlarda bir araya gelerek verimli ve keyifli vakit geçirdiler. Bu yaz okulu için Doç. Dr. Ayten Koç TÜBITAK 2237A desteği, Dr. Öğretim Üyesi Fatma Karaoğlu Ceyhan ise Türk Matematik Derneği ve London Mathematical Society’ den destek aldı. Yine aynı şekilde Bilişim Vadisi de destek oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi atölyelere sponsor oldu. Toplumsal Katkıda Kelebek Etkisi1.2 ise 10-13 Temmuz tarihlerinde Hatay ili Defne İlçesi Orhanlı'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çadırkenti’nde “Hatay Bilim Sanat ve Spor Şenliği “ başlığı altında düzenlendi. Her yaş grubunun bilişsel, fiziksel ve sosyal ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan atölyeler, GTÜ öğretim üyelerinin koordinasyonunda GTÜ öğrencileri tarafından yürütüldü. Afet sonrası müdahale üçüncü aşama çalışmalarında yer alan bilim şenliği ile depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri azaltılmaya çalışılırken, depremden ikincil olarak etkilenen GTÜ öğrencileri dayanışmanın getirilerinin olumlu etkilerini deneyimlediler. Gerçekleştirilen tematik atölyeler aracılığıyla, depremden etkilenen çocukların psikososyal  desteklenmesi, güçlenmesi, afetin yarattığı etkiler sonrası oluşan yeni koşullara uyumlanmasının  sağlanması ve afetin yarattığı travmanın etkilerinin azaltılması amaçlanmaktadır.
GTÜ Akademisyenleri ve öğrencileri, depremden etkilenen çocuklar için üniversiteyi Hatay’a taşıdı. Bu bölgelerdeki master, doktora ve lisans matematik öğrencileri için yaz okulunu da Mersin’ e taşıdı.

Deprem Bölgesinde GTÜ Etkisi

GTÜ Akademisyenleri ve öğrencileri, depremden etkilenen çocuklar için üniversiteyi Hatay’a taşıdı. Bu bölgelerdeki master, doktora ve lisans matematik öğrencileri için yaz okulunu da Mersin’ e taşıdı.

“Toplumsal Katkıda Kelebek Etkisi” sloganı ile yola çıkan Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) akademisyen ve öğrencileri Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen master, doktora ve lisans öğrencilerine yaz okulu imkanı sundu. Çocuklar da unutulmadı, onlar için de Hatay Bilim Sanat ve Spor Şenliği etkinlikleri hazırlandı.

Toplumsal Katkıda Kelebek Etkisi1.1'de Mersin Üniversitesi İş birliği ile depremden etkilenen illerde yaşayan ya da bu illerdeki üniversitelerde eğitim görmekte olan matematik öğrencilerine yönelik Leavitt Yol Cebirleri üzerine 5-8 Temmuz tarihlerinde yaz okulu düzenlendi. Yaz okulu GTÜ Matematik Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Ayten Koç, Dr. Öğretim Üyesi Fatma Karaoğlu Ceyhan ve Mersin Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamza Menken'in koordinasyonunda gerçekleştirildi. Yine Mersin Üniversitesi Matematik Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Zeynep Şanlı, Doç. Dr. Ayça Fatma Çetinkaya ve Arş. Gör. Orhan Dişkaya organizasyona katkıda bulundu.

 Türkiye'de Leavitt yol cebiri konusunda ilk çalışmaları yapan ve halen aktif olarak bu konuda araştırma yapmaya devam eden uzmanlar tarafından konuşmalar gerçekleştirildi. Prof. Dr. Murad Özaydın, Prof. Dr. Songül Esin, Doç. Dr. Ayten Koç, Dr. Ayşe Tuğba Güroğlu, Dr. Vural Cam her gün 6 saat ders verdi. Derslerin yanı sıra öğrencilerle gerek yemek gerek gezilerde bir arada bulunarak deneyim aktarımı gerçekleştirildi. Böylelikle öğrenciler hem birbirleriyle hem de akademisyenlerle sosyal ortamlarda bir araya gelerek verimli ve keyifli vakit geçirdiler.

Bu yaz okulu için Doç. Dr. Ayten Koç TÜBITAK 2237A desteği, Dr. Öğretim Üyesi Fatma Karaoğlu Ceyhan ise Türk Matematik Derneği ve London Mathematical Society’ den destek aldı. Yine aynı şekilde Bilişim Vadisi de destek oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesi atölyelere sponsor oldu.

Toplumsal Katkıda Kelebek Etkisi1.2 ise 10-13 Temmuz tarihlerinde Hatay ili Defne İlçesi Orhanlı'da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çadırkenti’nde “Hatay Bilim Sanat ve Spor Şenliği “ başlığı altında düzenlendi. Her yaş grubunun bilişsel, fiziksel ve sosyal ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan atölyeler, GTÜ öğretim üyelerinin koordinasyonunda GTÜ öğrencileri tarafından yürütüldü.

Afet sonrası müdahale üçüncü aşama çalışmalarında yer alan bilim şenliği ile depremin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri azaltılmaya çalışılırken, depremden ikincil olarak etkilenen GTÜ öğrencileri dayanışmanın getirilerinin olumlu etkilerini deneyimlediler. Gerçekleştirilen tematik atölyeler aracılığıyla, depremden etkilenen çocukların psikososyal  desteklenmesi, güçlenmesi, afetin yarattığı etkiler sonrası oluşan yeni koşullara uyumlanmasının  sağlanması ve afetin yarattığı travmanın etkilerinin azaltılması amaçlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.