Darıca Büyük Zaferin 100.yıl dönümünde Tavla Turnuvası düzenliyor
Bayramoğlu Ada’da muhit sakini Osman Tuğaç’ın bireysel düzenlediği tavla turnuvasının bir yenisi 30 Ağustos’ta hem zafere hem de iki gün sonraki 1 Eylül Dünya Barış Günü’nden ötürü barışa atıfla tekrarlanacak
Darıca’nın Bayramoğlu Mahallesi’nde tarihi geçmişe sahip olan Bayramoğlu Yarımadası tavla ödüllü yeni bir tavla turnuvasına Milli Mücadele’nin zaferini simgeleyen gün olarak tarihe geçen Büyük Zafer’in 100’ncü yıldönümünde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tekrarlanacak. Türkiye siluetini andıran coğrafi yapısıyla dikkat çeken, halk tarafından “Ada” olarak tanımlanan semtteki turnuva semt sakinlerinden Osman Turaç’ın şahsi çabasıyla, amatör ruhla düzenleniyor. Turnuvanın amaçlarından biri Bayramoğlu ve Ada’nın ismini geniş kesimlere duyurmak ki bugüne kadar önemli aşama kaydedildi.
HEM ZAFERE, HEM BARIŞA
Osman Tuğaç bir yenisine öncülük ettiği turnuvayı hem zafere, hem de iki gün sonraki 1 Eylül Dünya Barış Günü’nden ötürü barışa atfettiklerini söyledi: “O gün hem Milli mücadelemizde ayrı bir yeri olan 30 Ağustos Zaferi’ni kutlayacak, hem de Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta barış dünyada barış’ tespit ve söylemenin ışığında barış ve kardeşlik içinde bir dünya dileğimizi ifade edeceğiz.”
Osman Turaç’ın bireysel çabalarıyla ilki 2014 yılında düzenlenen turnuva sekizinci yılı geride bıraktı. Turnuva bazı yıllarda, aynı yıl içinde birkaç kez tekrarlandı.
KATILIM İÇİN…
Turnuvaya katılım ücreti bu yıl 20 TL olacak. Bayramoğlu Ada plaj içindeki sosyal tesislerde saat 11.30’da başlayacak turnuvaya katılımın “bürokratik” kuralları, ön kayıt şartı yok ancak katılımcıların beraberlerinde “varsa” tavlalarını getirmeleri önemli bir temenni. Turnuva günü 11.00’den itibaren turnuvanın düzenleneceği yerde bulunup kayıt yaptırılması yeterli. Yine de ön kayıt yaptırmak isteyenler Facebook/Osman Tuğaç adresinden, Massenger üzerinden diyaloğa geçebilir.
BU ÖZELLİĞİYLE TÜRKİYE’NİN TEKİ!
Tavla ödüllü, eleme usulü düzenlenin turnuvayı, emsali diğer turnuvalardan ayıran en büyük özelliği ise herhangi bir turda yenilen katılımcıya ikinci bir şans verilmesi. Osman Tuğaç turnuvanın ilk yıllarında özellikle ilk turda elenenlerin, “Tek maç oynamayı mı geldik?” şeklindeki yakınmalarından ötürü böyle bir formül üretmiş. İlk turda hiç kimsenin elenmediği, ikinci turda da kimsenin elenmemesi ihtimalinin olduğu turnuvanın bu özelliğiyle “Türkiye’nin teki” olduğu sanılıyor.
HERKESE AÇIK
Turnuva sadece Ada sakinlerine değil ülke geneli tüm tavlacılara açık. Turnuvaya Ada sakinleri ve Darıcalılar’ın yanı sıra Gebze gibi yakın ilçelerden; İzmit başta Kocaeli’nin diğer ilçeleri ile İstanbul’un ilçelerinden de katılım her geçen yıl artıyor.