ZIRHLI GERGEDAN'A BAYRAM BAKIMI

Yaşam (AA) - Anadolu Ajansı | 22.06.2017 - 11:13, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3550+ kez okundu.
 

ZIRHLI GERGEDAN'A BAYRAM BAKIMI

Zırhlı Hint Gergedanı Samirʹe bayram bakımı.   Gergedan Samirʹin bayram öncesinde tırnakları törpülendiKOCAELİ - Kocaeliʹnin Darıca İlçesinde ki hayvanat bahçesinde bulunan Türkiyeʹnin ilk ve tek Zırhlı Hint Gergedanı Samirʹe bayram öncesinde bakım yapıldı. Bakım yapılarak bayrama hazırlanan Samirʹin tırnakları törpülendi ve deri bakımı yapıldı.   Darıca İlçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında ki Türkiyeʹnin ilk ve tek Zırhlı Hint Gergedanı Samirʹe yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bakım yapıldı. Bayram öncesinde bakıcıları ve hayvanat bahçesi Biyoloğu Pınar Çağtaş tarafından bakıma alınan Samirʹin tırnakları törpülendi, cilt bakımları yapıldı.   Gergedan şeklinde olan özel barınağı içerisinde yapılan tırnak törpüleme ve bakım sırasında birbirinden güzel görüntüler oluştu."Şuan Samirʹi bayrama hazırladık, bayram bakımlarını yaptık"Yapılan bakım ile ilgili açıklamalarda bulunan Hayvanat Bahçesi Biyoloğu Pınar Çağtaş, "Gergedana düzenli aralıklarla bakımını yapıyoruz. Kendi doğalarında sürekli yiyecek aramak için engebeli arazilerde yol kat ederken tırnaklarını doğal yollarla törpüleyebiliyorlar.   Burada böyle bir imkanları olmadığı için biz onların törpüleme, deri bakımı ve ağız sağlığı gibi bütün işlemlerini kendimiz yapıyoruz. Bunu yaparken de hayvanlarımızda hem daha yakından ilgilenme, duygusal bağ kurma hem de karşılıklı güvem kazanma şartlarını gerçekleştirmiş oluyoruz. Şuan Samirʹi bayrama hazırladık.   Bayram bakımlarını yaptık. Tırnaklarını törpüledik, deri sağlığı için kremlerimizi sürdük" dedi."10-15 günde bir en az 3 kişilik ekiple bakım yapıyoruz"Kaç günlük periyotlarda bakım yapıldığını ve bu işlemin kaç kişilik bir ekiple yapıldığını söyleyen Çağtaş, "10-15 günden bir bakım işlemini yapıyoruz. Çok hantal bir hayvan olduğu için tırnakları törpülenmezse o tırnaklara uygulanacak basınç ile yürümede sıkıntı yaşayabilir, acı çekebilir.   O yüzden biz bunu olabildiğince 10-15 günde bir sık aralıklarla yapıyoruz. 2 buçuk tonluk bir hayvan. Çok devasa büyük ama insanlarla ilişkileri de inanılmaz iyi bir hayvan o yüzden hiç zorluk çekmiyoruz. Kendisi İngiltereʹden geldi. İngilizce komutları biliyor. Geldiği yerden eğitimli olduğu için bakım işlemini çok kolay bir şekilde gerçekleştiriyoruz.   Bakım işlemini en az 3 kişi ile birlikte yapıyoruz. Bir kişi törpüleme işlemini yapıyor, diğer iki kişi de onu sakinleştirme, oyalama işlemlerini yapıyor" şeklinde konuştu.Ramazan Bayramı öncesinde bakımı yapılan Gergedan Samir, bayramda parkı ziyaret edecekleri beklemeye başladı.

Zırhlı Hint Gergedanı Samirʹe bayram bakımı.

 

Gergedan Samirʹin bayram öncesinde tırnakları törpülendiKOCAELİ - Kocaeliʹnin Darıca İlçesinde ki hayvanat bahçesinde bulunan Türkiyeʹnin ilk ve tek Zırhlı Hint Gergedanı Samirʹe bayram öncesinde bakım yapıldı. Bakım yapılarak bayrama hazırlanan Samirʹin tırnakları törpülendi ve deri bakımı yapıldı.

 

Darıca İlçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkında ki Türkiyeʹnin ilk ve tek Zırhlı Hint Gergedanı Samirʹe yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde bakım yapıldı. Bayram öncesinde bakıcıları ve hayvanat bahçesi Biyoloğu Pınar Çağtaş tarafından bakıma alınan Samirʹin tırnakları törpülendi, cilt bakımları yapıldı.

 

Gergedan şeklinde olan özel barınağı içerisinde yapılan tırnak törpüleme ve bakım sırasında birbirinden güzel görüntüler oluştu."Şuan Samirʹi bayrama hazırladık, bayram bakımlarını yaptık"Yapılan bakım ile ilgili açıklamalarda bulunan Hayvanat Bahçesi Biyoloğu Pınar Çağtaş, "Gergedana düzenli aralıklarla bakımını yapıyoruz. Kendi doğalarında sürekli yiyecek aramak için engebeli arazilerde yol kat ederken tırnaklarını doğal yollarla törpüleyebiliyorlar.

 

Burada böyle bir imkanları olmadığı için biz onların törpüleme, deri bakımı ve ağız sağlığı gibi bütün işlemlerini kendimiz yapıyoruz. Bunu yaparken de hayvanlarımızda hem daha yakından ilgilenme, duygusal bağ kurma hem de karşılıklı güvem kazanma şartlarını gerçekleştirmiş oluyoruz. Şuan Samirʹi bayrama hazırladık.

 

Bayram bakımlarını yaptık. Tırnaklarını törpüledik, deri sağlığı için kremlerimizi sürdük" dedi."10-15 günde bir en az 3 kişilik ekiple bakım yapıyoruz"Kaç günlük periyotlarda bakım yapıldığını ve bu işlemin kaç kişilik bir ekiple yapıldığını söyleyen Çağtaş, "10-15 günden bir bakım işlemini yapıyoruz. Çok hantal bir hayvan olduğu için tırnakları törpülenmezse o tırnaklara uygulanacak basınç ile yürümede sıkıntı yaşayabilir, acı çekebilir.

 

O yüzden biz bunu olabildiğince 10-15 günde bir sık aralıklarla yapıyoruz. 2 buçuk tonluk bir hayvan. Çok devasa büyük ama insanlarla ilişkileri de inanılmaz iyi bir hayvan o yüzden hiç zorluk çekmiyoruz. Kendisi İngiltereʹden geldi. İngilizce komutları biliyor. Geldiği yerden eğitimli olduğu için bakım işlemini çok kolay bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

 

Bakım işlemini en az 3 kişi ile birlikte yapıyoruz. Bir kişi törpüleme işlemini yapıyor, diğer iki kişi de onu sakinleştirme, oyalama işlemlerini yapıyor" şeklinde konuştu.Ramazan Bayramı öncesinde bakımı yapılan Gergedan Samir, bayramda parkı ziyaret edecekleri beklemeye başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.