Yusuf aksu iddalara yanıt istedi.

Siyaset 03.04.2018 - 12:24, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2194+ kez okundu.
 

Yusuf aksu iddalara yanıt istedi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM gündemine de gelen ve halkın büyük tepkisini çeken ve belediye başkan yardımcısının görevden alınmasına sebep olan Çayırova Belediyesinde yaşanan yolsuzluk iddiaları, kamuoyunu derinden sarmış ve halkın yerel yönetime olan güvenini zedelemiştir.
Yolsuzluk iddialarını uzun yıllardır dile getiren ve bu konuda onlarca mahkeme süreci başlatan ve çok ciddi kamuoyu bilgilendirmeleri yapan Saadet Partisi Çayırova ilçe teşkilatındanilçe başkanı Yusuf Aksu, konuyla alakalı yazılı bir basın açıklaması yaptı. ŞIRACI BURDAYSA BOZACI NEREDE? ‘’Şıracı suçlu bulunmuş olmalı ki görevden alındığı söyleniyor peki bozacı kim? Halen görevinde mi? Diye soran Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu, yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti. Son yıllarda Türkiye deen hızlı göç alan dört ilçeden biri olarak zaman zaman ülke gündemine gelen ilçemiz bugünlerde belediye yerel yönetiminde yaşanan yolsuzluk, hukuksuzluk, yandaş kayırma ve halkın kaynaklarının bir kısım kişilere peşkeş çekilmesiyle ülke gündemine gelmeye başladı. Yıllardır yargıya taşıyarak hukuk önünde ve kapı kapı dolaşarak halkımıza anlatmaya çalıştığımız meseleler artık ülke gündemine de gelmeye başladı. Bölge Milletvekili Haydar Akar’ın TBMM toplantısında gündeme getirdiği ‘Çayırova Belediyesi yolsuzluk’ iddiaları artık ‘mızrak çuvala sığmıyor’ dedirtmiş bulunmaktadır. Bu iddialarda ismi geçen belediye başkanı Şevki Demirci’nin yardımcısı Refik Tartar’ın görevden alındığı söylenilmektedir. Peki ismi geçen şahıs bu iddialara konu olan işleri yaparken belediye başkanı neredeydi? Bu rant paylaştırma ihalesini ona verenler kim? Peki bu şahsa Belediye hissesi olan bu arazileri resmi kılıfla peşkeş çeken ENCÜMEN ÜYELERİ KİM? Peki bu şahıs ve bir çok kişi için usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığını belgeleriyle yıllardır yargıya sunmamıza rağmen hiçbir işlem yapmayan yetkililer nerede? Bu bahsi geçen iddialar ‘günah keçisi’ misali sadece basit bir belediye başkan yardımcısına atfedilemez. Örneğin; Çayırovahastane yerinin girişinde bulunan araziyi rant çarkında bulunan üst tabakadan birisi alıyorsa çıkışında bulunan araziyi de yine rant çarkında bulunan alt tabakadan birisi alıyor. Kimse Çayırova halkının aklıyla dalga geçemez bu yolsuzluklar al takke ver külah misali yapılıyor. ARTIK YETER DEMELİYİZ ‘’Sevgili hemşerilerim. Bu ilçe hepimizin bizler burada yaşıyoruz ve çocuklarımızda burada yaşayacak gelin hep birlikte ilçemize sahip çıkalım. Kendi gölgesinden korkanlar kendi saltanatları için heybelerini tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla tıka basa doldurmaktan hiç korkmuyorlar. Bu ilçeyle hiçbir bağı olmadığı halde bu ilçenin çocuklarının kaynaklarını çalan, isminin başına özel etiketi ibaresini koyarak hayalini bile kuramayacağı serveti çalarak akrabaları üzerinden elde edenleri artık görmeliyiz’’ dedi.
Geçtiğimiz günlerde TBMM gündemine de gelen ve halkın büyük tepkisini çeken ve belediye başkan yardımcısının görevden alınmasına sebep olan Çayırova Belediyesinde yaşanan yolsuzluk iddiaları, kamuoyunu derinden sarmış ve halkın yerel yönetime olan güvenini zedelemiştir.

Yolsuzluk iddialarını uzun yıllardır dile getiren ve bu konuda onlarca mahkeme süreci başlatan ve çok ciddi kamuoyu bilgilendirmeleri yapan Saadet Partisi Çayırova ilçe teşkilatındanilçe başkanı Yusuf Aksu, konuyla alakalı yazılı bir basın açıklaması yaptı.

ŞIRACI BURDAYSA BOZACI NEREDE?

‘’Şıracı suçlu bulunmuş olmalı ki görevden alındığı söyleniyor peki bozacı kim? Halen görevinde mi? Diye soran Saadet Partisi Çayırova ilçe başkanı Yusuf Aksu, yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti. Son yıllarda Türkiye deen hızlı göç alan dört ilçeden biri olarak zaman zaman ülke gündemine gelen ilçemiz bugünlerde belediye yerel yönetiminde yaşanan yolsuzluk, hukuksuzluk, yandaş kayırma ve halkın kaynaklarının bir kısım kişilere peşkeş çekilmesiyle ülke gündemine gelmeye başladı. Yıllardır yargıya taşıyarak hukuk önünde ve kapı kapı dolaşarak halkımıza anlatmaya çalıştığımız meseleler artık ülke gündemine de gelmeye başladı. Bölge Milletvekili Haydar Akar’ın TBMM toplantısında gündeme getirdiği ‘Çayırova Belediyesi yolsuzluk’ iddiaları artık ‘mızrak çuvala sığmıyor’ dedirtmiş bulunmaktadır. Bu iddialarda ismi geçen belediye başkanı Şevki Demirci’nin yardımcısı Refik Tartar’ın görevden alındığı söylenilmektedir. Peki ismi geçen şahıs bu iddialara konu olan işleri yaparken belediye başkanı neredeydi? Bu rant paylaştırma ihalesini ona verenler kim? Peki bu şahsa Belediye hissesi olan bu arazileri resmi kılıfla peşkeş çeken ENCÜMEN ÜYELERİ KİM? Peki bu şahıs ve bir çok kişi için usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığını belgeleriyle yıllardır yargıya sunmamıza rağmen hiçbir işlem yapmayan yetkililer nerede? Bu bahsi geçen iddialar ‘günah keçisi’ misali sadece basit bir belediye başkan yardımcısına atfedilemez. Örneğin; Çayırovahastane yerinin girişinde bulunan araziyi rant çarkında bulunan üst tabakadan birisi alıyorsa çıkışında bulunan araziyi de yine rant çarkında bulunan alt tabakadan birisi alıyor. Kimse Çayırova halkının aklıyla dalga geçemez bu yolsuzluklar al takke ver külah misali yapılıyor.

ARTIK YETER DEMELİYİZ

‘’Sevgili hemşerilerim. Bu ilçe hepimizin bizler burada yaşıyoruz ve çocuklarımızda burada yaşayacak gelin hep birlikte ilçemize sahip çıkalım. Kendi gölgesinden korkanlar kendi saltanatları için heybelerini tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla tıka basa doldurmaktan hiç korkmuyorlar. Bu ilçeyle hiçbir bağı olmadığı halde bu ilçenin çocuklarının kaynaklarını çalan, isminin başına özel etiketi ibaresini koyarak hayalini bile kuramayacağı serveti çalarak akrabaları üzerinden elde edenleri artık görmeliyiz’’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.