"Yunan Ordusu Hazır"

Gündem 24.06.2019 - 12:49, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2526+ kez okundu.
 

"Yunan Ordusu Hazır"

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sürdürdüğü sondaj faaliyetleri, Yunanistan'ı korkuya düşürdü.
Türkiye'nin dünyada yankı uyandıran sondaj faaliyetleri, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı da harekete geçirdi.   Çipras, Atina’nın kendi kara sahanlıklarında yapılacak herhangi bir sondaj faaliyetine karşı planı olduğunu ve bunları önleyeceklerini söyledi.   İKİNCİ SONDAJ GEMİSİ GÖNDERİLDİ   Öte yandan Türkiye ve Kıbrıs arasında, Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı konusunda uzun süredir anlaşmazlık yaşanıyor. Ankara, geçen hafta bölgeye ikinci sondaj gemisi olan Yavuz'u da gönderdi.   ÇİPRAS'TAN AÇIK TEHDİT   Çipras, AB'nin bu hafta Lüksemburg’da düzenlediği toplantıda Ankara’ya, Doğu Akdeniz’deki yasa dışı faaliyetleri sebebiyle açık ve sert bir mesaj verdiğini belirtti. Daha önce de Ankara’yı uyarmış ve saldırgan tutumundan vazgeçmemesi halinde bunun bedeli olacağını söylemişti.
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de sürdürdüğü sondaj faaliyetleri, Yunanistan'ı korkuya düşürdü.

Türkiye'nin dünyada yankı uyandıran sondaj faaliyetleri, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ı da harekete geçirdi.

 

Çipras, Atina’nın kendi kara sahanlıklarında yapılacak herhangi bir sondaj faaliyetine karşı planı olduğunu ve bunları önleyeceklerini söyledi.

 

İKİNCİ SONDAJ GEMİSİ GÖNDERİLDİ

 

Öte yandan Türkiye ve Kıbrıs arasında, Akdeniz'deki doğalgaz kaynaklarının paylaşımı konusunda uzun süredir anlaşmazlık yaşanıyor. Ankara, geçen hafta bölgeye ikinci sondaj gemisi olan Yavuz'u da gönderdi.

 

ÇİPRAS'TAN AÇIK TEHDİT

 

Çipras, AB'nin bu hafta Lüksemburg’da düzenlediği toplantıda Ankara’ya, Doğu Akdeniz’deki yasa dışı faaliyetleri sebebiyle açık ve sert bir mesaj verdiğini belirtti. Daha önce de Ankara’yı uyarmış ve saldırgan tutumundan vazgeçmemesi halinde bunun bedeli olacağını söylemişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.