YSK TRTʹnin canlı yayın başvurusunu kabul etti

Gündem 06.04.2019 - 23:49, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2970+ kez okundu.
 

YSK TRTʹnin canlı yayın başvurusunu kabul etti

YSK TRTʹnin canlı yayın başvurusunu kabul etti
TRT Genel Müdür Vekili Erkan Durdu imzasıyla İstanbul ve Ankaraʹdaki sandıklardan canlı yayın yapılması için YSKʹye başvuru yapıldı. 31 Martʹta yapılan mahalli idareler seçimlerinin ardından, bazı il ve ilçelerde ortaya çıkan sonuçlara, siyasi partilerce yapılan itiraz sürecinin kamuoyunun gündemini oluşturduğu belirtilen başvuruda, "Söz konusu itirazlar neticesinde il ve ilçe seçim kurullarınca yürütülen oy sayım işlemleriyle ilgili olarak çeşitli mecralarda birtakım asılsız iddia ve dedikodularla bilgi kirliliği oluşturmakta ve kamuoyu yanıltılmaktadır." ifadesine yer verildi. Başvuruda, şunlara değinildi: "Kurulunuz tarafından büyük bir titizlikle yürütülen bu süreçte kamuoyunun gerçek dışı haber ve yorumlarla yanıltılmaması ve doğru bilgilendirilmesi bakımından yeniden sayım işlemlerinin, sayımların yapıldığı İstanbul ve Ankaraʹdaki sandık başlarından televizyon kanallarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınla kamuoyuna aktarılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir. Kamu yararı ve kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmeyi ilke edinmiş olan kurumumuza, bu yayınların ivedilikle yapabilmesi hususunda gerekli izin verilmesini kurulunuzdan saygılarımızla arz ederim. " YSK KARARI VERDİ TRTʹden yapılan ikinci açıklamada ise şunlar ifade edildi: "Yüksek Seçim Kurulu başvurusunu dün ( 5 Nisan Cuma) yaptığımız; oy sayım işlemlerini canlı yayınlama konusundaki talebimize ilişkin kararını vermiştir. YSK talebimizi kısmen kabul etmiştir. Sayım işlemlerinin sürdüğü sandıklardan kesintisiz şekilde canlı yayın yapılması talebini kabul etmeyen YSK, Ankara ve İstanbul’da devam eden sayım işlemlerinden TRT’nin haber amaçlı görüntü almasına izin vermiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.  Kaynak: DHA
YSK TRTʹnin canlı yayın başvurusunu kabul etti

TRT Genel Müdür Vekili Erkan Durdu imzasıyla İstanbul ve Ankaraʹdaki sandıklardan canlı yayın yapılması için YSKʹye başvuru yapıldı. 31 Martʹta yapılan mahalli idareler seçimlerinin ardından, bazı il ve ilçelerde ortaya çıkan sonuçlara, siyasi partilerce yapılan itiraz sürecinin kamuoyunun gündemini oluşturduğu belirtilen başvuruda, "Söz konusu itirazlar neticesinde il ve ilçe seçim kurullarınca yürütülen oy sayım işlemleriyle ilgili olarak çeşitli mecralarda birtakım asılsız iddia ve dedikodularla bilgi kirliliği oluşturmakta ve kamuoyu yanıltılmaktadır." ifadesine yer verildi. Başvuruda, şunlara değinildi: "Kurulunuz tarafından büyük bir titizlikle yürütülen bu süreçte kamuoyunun gerçek dışı haber ve yorumlarla yanıltılmaması ve doğru bilgilendirilmesi bakımından yeniden sayım işlemlerinin, sayımların yapıldığı İstanbul ve Ankaraʹdaki sandık başlarından televizyon kanallarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınla kamuoyuna aktarılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir. Kamu yararı ve kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmeyi ilke edinmiş olan kurumumuza, bu yayınların ivedilikle yapabilmesi hususunda gerekli izin verilmesini kurulunuzdan saygılarımızla arz ederim.

" YSK KARARI VERDİ

TRTʹden yapılan ikinci açıklamada ise şunlar ifade edildi: "Yüksek Seçim Kurulu başvurusunu dün ( 5 Nisan Cuma) yaptığımız; oy sayım işlemlerini canlı yayınlama konusundaki talebimize ilişkin kararını vermiştir. YSK talebimizi kısmen kabul etmiştir. Sayım işlemlerinin sürdüğü sandıklardan kesintisiz şekilde canlı yayın yapılması talebini kabul etmeyen YSK, Ankara ve İstanbul’da devam eden sayım işlemlerinden TRT’nin haber amaçlı görüntü almasına izin vermiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 Kaynak: DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.