Yozgat'ta Yerli Patates Sevinci!

Gündem 15.10.2019 - 13:47, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1843+ kez okundu.
 

Yozgat'ta Yerli Patates Sevinci!

Yozgat'ta, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen 6 çeşit yerli patatesin hasadı yapıldı.
Kuşçu köyünde, geçen nisan ayında Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından deneme ekimi yapılan 6 çeşit yerli patatesin hasadı için tören düzenlendi. Köy muhtarı Yaşar Darı'nın tarlasındaki törene; Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Ziyaattin Özdemir ve çiftçiler katıldı. Törende, deneme ekimi yapılan 6 çeşit yerli patatesin hasadı yapıldı.     "YURT DIŞINDAN GELEN PATETESTEN DAHA VERİMLİ" Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, Yozgat’ta ilk defa 6 farklı patates çeşidinin ekiminin yapıldığını belirterek, "Bizim çeşitlerimizin hepsi çok yüksek verimli. Yurt dışından gelen çeşitlerin çoğundan daha fazla verim gösteren yerli ve milli çeşitlerdir. Bu çeşitlerimizin üretimi hali hazırda devam ediyor. 2021 yılının sonunda artık piyasaya sürülecek ve çiftçilerimiz bu ürünleri elde edecekler. Bu çeşitlerin çiftçilerimizin eline geçmesi ile birlikte maliyetleri büyük oranda düşecek. En büyük özelliği bu." dedi.
Yozgat'ta, Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen 6 çeşit yerli patatesin hasadı yapıldı.

Kuşçu köyünde, geçen nisan ayında Niğde Patates Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından deneme ekimi yapılan 6 çeşit yerli patatesin hasadı için tören düzenlendi. Köy muhtarı Yaşar Darı'nın tarlasındaki törene; Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürü Ziyaattin Özdemir ve çiftçiler katıldı. Törende, deneme ekimi yapılan 6 çeşit yerli patatesin hasadı yapıldı.

 

 

"YURT DIŞINDAN GELEN PATETESTEN DAHA VERİMLİ"

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü Müdürü Uğur Pırlak, Yozgat’ta ilk defa 6 farklı patates çeşidinin ekiminin yapıldığını belirterek, "Bizim çeşitlerimizin hepsi çok yüksek verimli. Yurt dışından gelen çeşitlerin çoğundan daha fazla verim gösteren yerli ve milli çeşitlerdir. Bu çeşitlerimizin üretimi hali hazırda devam ediyor. 2021 yılının sonunda artık piyasaya sürülecek ve çiftçilerimiz bu ürünleri elde edecekler. Bu çeşitlerin çiftçilerimizin eline geçmesi ile birlikte maliyetleri büyük oranda düşecek. En büyük özelliği bu." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.