Yıldız Kenter Vefat Etti

Yaşam 18.11.2019 - 00:50, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2380+ kez okundu.
 

Yıldız Kenter Vefat Etti

Usta oyuncu Yıldız Kenter akciğer rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırılmıştı. Kenter, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi
Bir süredir akciğer rahatsızlığı ile mücadele eden ve yaşa bağlı solunum yetmezliği yaşayan tiyatronun usta ismi Yıldız Kenter 92 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti. "CESEDİMİN YAKILMASINI İSTİYORUM" Kenter bir röportajında "Çok eski yıllarından beri cesedimin yakılmasını istiyorum. Çünkü mezarlıkların halini görüyorum. Bu bana acı veriyor. Yol yok iz yok. Annemin mazarını bulamıyorum" ifadelerini kullanmıştı. YILDIZ KENTER KİMDİR Yıldız Kenter, 11 Ekim 1928, İstanbul’da doğmuştur. Asıl adı Ayşe Yıldız’dır. Annesi İngiliz Olga Cynthia (Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını aldıktan sonra adı Nadide Kenter olarak değişmiştir) ve babası Türk diplomatı Ahmet Naci Kenter’dir.
Usta oyuncu Yıldız Kenter akciğer rahatsızlığı sebebiyle yoğun bakıma kaldırılmıştı. Kenter, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi

Bir süredir akciğer rahatsızlığı ile mücadele eden ve yaşa bağlı solunum yetmezliği yaşayan tiyatronun usta ismi Yıldız Kenter 92 yaşında tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.

"CESEDİMİN YAKILMASINI İSTİYORUM"

Kenter bir röportajında "Çok eski yıllarından beri cesedimin yakılmasını istiyorum. Çünkü mezarlıkların halini görüyorum. Bu bana acı veriyor. Yol yok iz yok. Annemin mazarını bulamıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

YILDIZ KENTER KİMDİR

Yıldız Kenter, 11 Ekim 1928, İstanbul’da doğmuştur. Asıl adı Ayşe Yıldız’dır. Annesi İngiliz Olga Cynthia (Turkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını aldıktan sonra adı Nadide Kenter olarak değişmiştir) ve babası Türk diplomatı Ahmet Naci Kenter’dir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.