Yerli tüfeğe Halisdemir’in adı verildi-yerli silahlarımız

Bilim-Teknoloji 31.03.2019 - 09:53, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3369+ kez okundu.
 

Yerli tüfeğe Halisdemir’in adı verildi-yerli silahlarımız

Yerli tüfeğe Halisdemir’in adı verildi-yerli silahlarımız
Kırıkkale’deki Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası, son yıllarda tamamen yerli silahlar üretmeye başladı. MKEK, millî piyade tüfekleri MPT-76, MPT-55, keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12’den sonra şimdi de  ŞAH 51 av tüfeğini tasarladı. Prototipi tamamlanan namlusu yivli setli (girinti-çıkıntı) tüfeğin test atışları başarıyla sonuçlandı. Namlusu, fişek tablası ve namlu omzundaki hassas ölçüleriyle dikkati çeken ŞAH 51, soğukta eksi 40, sıcakta da 60 derecede 6 saate kadar kullanılabiliyor. Basınçlı mühimmat testlerini de başarıyla geçen ŞAH 51, soğuk dövmeden yapılmış ve 610 milimetre çapında namluya sahip. 6 bin atıma kadar ömrü olan tüfek, 3 kilo 750 gram ağırlığında. Silahın adının açılımını anlatan MKEK Silah Fabrikası AR-GE Müdürü Doğan Yılmaz, şunları söyledi: Bu silahın adı ŞAH 51. İlk etapta duyanlara anlamlı gelmeyebilir. Silaha Türkiye için çok önemli bir adı verdik. 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in adı bu. Şehit Astsubay Halisdemir (ŞAH), Niğdeli olduğu için de Niğde’nin plakası 51 kodunu kullandık. Yani ‘ŞAH 51’ silahımızın adı oldu. Vefa borcumuzu bu şekilde ödediğimizi düşünüyoruz. Allah ondan razı olsun. Bu yılın ortasında ya da sonunda ŞAH 51’i MKEK stantlarında satışa sunacağız.
Yerli tüfeğe Halisdemir’in adı verildi-yerli silahlarımız

Kırıkkale’deki Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası, son yıllarda tamamen yerli silahlar üretmeye başladı. MKEK, millî piyade tüfekleri MPT-76, MPT-55, keskin nişancı tüfeği JMK Bora-12’den sonra şimdi de  ŞAH 51 av tüfeğini tasarladı. Prototipi tamamlanan namlusu yivli setli (girinti-çıkıntı) tüfeğin test atışları başarıyla sonuçlandı. Namlusu, fişek tablası ve namlu omzundaki hassas ölçüleriyle dikkati çeken ŞAH 51, soğukta eksi 40, sıcakta da 60 derecede 6 saate kadar kullanılabiliyor. Basınçlı mühimmat testlerini de başarıyla geçen ŞAH 51, soğuk dövmeden yapılmış ve 610 milimetre çapında namluya sahip. 6 bin atıma kadar ömrü olan tüfek, 3 kilo 750 gram ağırlığında.


Silahın adının açılımını anlatan MKEK Silah Fabrikası AR-GE Müdürü Doğan Yılmaz, şunları söyledi: Bu silahın adı ŞAH 51. İlk etapta duyanlara anlamlı gelmeyebilir. Silaha Türkiye için çok önemli bir adı verdik. 15 Temmuz kahramanı Şehit Ömer Halisdemir’in adı bu. Şehit Astsubay Halisdemir (ŞAH), Niğdeli olduğu için de Niğde’nin plakası 51 kodunu kullandık. Yani ‘ŞAH 51’ silahımızın adı oldu. Vefa borcumuzu bu şekilde ödediğimizi düşünüyoruz. Allah ondan razı olsun. Bu yılın ortasında ya da sonunda ŞAH 51’i MKEK stantlarında satışa sunacağız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.