Yeni Köşe Yazısı

Gündem 19.03.2020 - 00:00, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2972+ kez okundu.
 

Yeni Köşe Yazısı

Kıymetli okuyucularım.. Bu haftaki yazımda size Gebze’de antikacı dükkanı olan, pek kimsenin bilmediği ama Gebze’de antikacı var mı diye soranlar için gelsin. Adem Yüksel abimizi tanıtacağım.
 Osman Yılmaz mahallesinde yer alan küçük ve şirin dükkanın da her sabah güvercinlerin ilk uğrak yerlerin de olan bu yer Gebzelilerin ilgisini bekliyor... Adem Yüksel asıl mesleği Elektrik Teknisyeni ve emeklidir. Pek çoğumuz gibi bu diyarlardan değil aslen Ankaralı ama doyduğu yeri kendisine memleket seçenlerden 1969’da Gebze’ye gelmiş ve bir daha gidemeyenlerden olmuş. Tarihi eserlere olan ilginizi ilk olarak ne zaman fark ettiğini sorduğumda ise kendisi daha önce bu dükkan da elektrik işleri uğraşıyordum ama zamanla maliyetler beklediğimden çok daha fazla olunca dükkanı kapatma zorunda kaldım. Ardından kendi köyüme gittim, köydeyken dedemden kalma öküz arabasının tekerliklerini gördüm ve hoşuma gitti, ardından da onları Gebze’ye getirdim. Ondan sonra nenemin ip çekiceğini gördüm derken bir merak ve sevgi içimde beliri verdi adeta ve hazırda dükkanımda boştu bende gelip burada antikacı dükkanı açmaya karar verdim, ardından da malzemeleri tek tek toparlayıp hem kendime yeni bir uğraş, hem de yeni bir iş bu şekilde dükkanımı değerlendirdim şehirimize boş bir dükkan değil, hoş bir mekan oluşturmaya çalıştım. Peki istediğiniz gibi bir merak uyandırdınız mı? Aslında tam istediğim gibi oluşmadı ama ben de büyük sevgi oluşturuyor hatta sabah kalktığımda ilk yapmak istediğim ilk iş ise hızlaca işe gitmek oluyor deriz ya hep İçim kıpır kıpır oluyor diye ve de içimde ki ses kalk dükkana git der gibi ben de burada huzur buluyorum. Dükkanım önünde ilk başta beni yem verdiğim güvercinler karşılıyor bu duygu ise tarifsiz bir mutluluk oluyor hem dükkanızın önünde doğal bir güzel görüntü hem de hayvan sevgisi ile farkındalık oluşturuyor benim için. Peki son olarak okurlarımıza ne söylemek istersiniz? Ben tarihle uğraşarak adeta yeniden yaşıyor gibiyim ve geçmişi yad ediyorum. İnsanların bir uğraşı olması güzel, farklılık oluşturacak bir şeyler yapıp, kendilerini bulmalarını tavsiye ederim hayatta sanatın etkisi ile yaşamanın hazzı bir başka oluyor bunu bizzat yaşamış ve tatmış olarak söylüyorum insanlar bir iş, bir de uğraşı olmalı ki hayatın bir anlamı olsun...  
Kıymetli okuyucularım.. Bu haftaki yazımda size Gebze’de antikacı dükkanı olan, pek kimsenin bilmediği ama Gebze’de antikacı var mı diye soranlar için gelsin. Adem Yüksel abimizi tanıtacağım.

 Osman Yılmaz mahallesinde yer alan küçük ve şirin dükkanın da her sabah güvercinlerin ilk uğrak yerlerin de olan bu yer Gebzelilerin ilgisini bekliyor...


Adem Yüksel asıl mesleği Elektrik Teknisyeni ve emeklidir. Pek çoğumuz gibi bu diyarlardan değil aslen Ankaralı ama doyduğu yeri kendisine memleket seçenlerden 1969’da Gebze’ye gelmiş ve bir daha gidemeyenlerden olmuş.


Tarihi eserlere olan ilginizi ilk olarak ne zaman fark ettiğini sorduğumda ise kendisi daha önce bu dükkan da elektrik işleri uğraşıyordum ama zamanla maliyetler beklediğimden çok daha fazla olunca dükkanı kapatma zorunda kaldım. Ardından kendi köyüme gittim, köydeyken dedemden kalma öküz arabasının tekerliklerini gördüm ve hoşuma gitti, ardından da onları Gebze’ye getirdim. Ondan sonra nenemin ip çekiceğini gördüm derken bir merak ve sevgi içimde beliri verdi adeta ve hazırda dükkanımda boştu bende gelip burada antikacı dükkanı açmaya karar verdim, ardından da malzemeleri tek tek toparlayıp hem kendime yeni bir uğraş, hem de yeni bir iş bu şekilde dükkanımı değerlendirdim şehirimize boş bir dükkan değil, hoş bir mekan oluşturmaya çalıştım.
Peki istediğiniz gibi bir merak uyandırdınız mı? Aslında tam istediğim gibi oluşmadı ama ben de büyük sevgi oluşturuyor hatta sabah kalktığımda ilk yapmak istediğim ilk iş ise hızlaca işe gitmek oluyor deriz ya hep İçim kıpır kıpır oluyor diye ve de içimde ki ses kalk dükkana git der gibi ben de burada huzur buluyorum. Dükkanım önünde ilk başta beni yem verdiğim güvercinler karşılıyor bu duygu ise tarifsiz bir mutluluk oluyor hem dükkanızın önünde doğal bir güzel görüntü hem de hayvan sevgisi ile farkındalık oluşturuyor benim için.


Peki son olarak okurlarımıza ne söylemek istersiniz?


Ben tarihle uğraşarak adeta yeniden yaşıyor gibiyim ve geçmişi yad ediyorum. İnsanların bir uğraşı olması güzel, farklılık oluşturacak bir şeyler yapıp, kendilerini bulmalarını tavsiye ederim hayatta sanatın etkisi ile yaşamanın hazzı bir başka oluyor bunu bizzat yaşamış ve tatmış olarak söylüyorum insanlar bir iş, bir de uğraşı olmalı ki hayatın bir anlamı olsun...

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.