Yeni Köşe Yazısı

Gündem 18.02.2020 - 22:37, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3085+ kez okundu.
 

Yeni Köşe Yazısı

Bir süredir Tv kanallarında ve basında Robin Hood efsanesi dolaşıp duruyor. Tabi her şeyin madde, para pul, mevki ve makamla ölçüldüğü bu çağda ince, karşılıksız ve gönülden hareketler hemen karşılığını buluyor.
  Çeşitli illerde bu efsane devam ederken sıra Gebze’ye gelmiş. Hürriyet Mahallesi’nde adını sanını bilmediğimiz bir hayırsever, mahallelinin bakkala olan 10 bin liralık borcunu bir çırpıda silivermiş ve insanlar sevinçten ne yapacaklarını bilememişler tabi haklı olarak.   Robin Hood’u 30 yaş ve üzeri az çok bilir. Her ne kadar medya bu isimle olayı kahramanlaştırsa da malumunuz Robin denilen adam zenginin malından çalıp fakirlere dağıtıyor ve halkın gözünde büyük kahraman, efsane olarak biliniyor. Filmde biraz eşkıyalık ve sosyalizm propagandası olarak işlenen bu karakter, tabi Batılı biri olunca “Ne yapsa doğrudur” diye algılanıyor!   Kaldı ki, dinimize başvurduğumuzda bir kişinin malını yağmalayıp diğerine vermek gibi bir durum zaten onaylanmıyor! Bu düpe düz Batı hayranlığının light versiyonu! Niyet iyi olabilir ama çalarak çırparak o malı fakirlere vermek ne derece doğrudur?   Şimdi biz Gebze’de gönüllere giren ve çok iyi iş yapan hayırsever arkadaşa bir şey demiyoruz. Sözümüz doğru anlaşıla. Biz o hayırsevere Robin Hood maskesinin kasıtlı olarak giydirildiğinden ve Robin’in gerçek zihniyetinden bahsediyoruz.  Adam bildiğin yağmacı, hırsız. 12. Yüzyılda İngiltere halk hikayelerinde geçen bir karakter bu. Yani her zengin olan kötü müdür? Her zenginin malı yağmalanmalı mıdır? Zengin olup da iyi olan insanlar yok mudur?   Bu konu hakkında bilgi isteyenler için birçok makale önerebilirim. Kısaca girizgahı bu Robin’in. Şimdi örneğin ben size Hz. Hatice, Hz. Ebubekir, Hz. Osman’da zengindiler ve fakir Müslümanlara çok yardım ettiler. Tabiinin büyüklerinden Zeynel Abidin’in sırtı geceleri fakirlerin kapısına erzak taşıya taşıya kambur olmamış mıydı? Nice örnekler var tüm mallarını Allah yolunda harcamışlar olarak.  Ee buna ne diyorsunuz?   Örnekleri Batı’dan verince “Oo harika”, Doğu’dan verince hiç böyle bir şey olmamış gibi davranmak ne derece doğrudur?   Medya tutturmuş bir Robin Hood. Gırla gidiyor. Ne verirsen zaten halk yiyor! Adam İngiliz. Kesin çok iyi insandır zaten!   Sizi azıcık araştırma yapmaya davet ediyor, o koca yürekli hayırsever arkadaşımıza da hayır dualar ediyorum. Ne güzel ismi cismi olmadan tek rızası Allah rızası olanlar! Devletler, önemli isimler tabiki yardımlarını örnek olması açısından bir bakıma göstermek zorunda lakin böyle bireysel çaba içindekiler daha tatlı oluyor. Ne güzel bir işe vesile olmuş değil mi?   Hadi kalın sağlıcakla..
Bir süredir Tv kanallarında ve basında Robin Hood efsanesi dolaşıp duruyor. Tabi her şeyin madde, para pul, mevki ve makamla ölçüldüğü bu çağda ince, karşılıksız ve gönülden hareketler hemen karşılığını buluyor.

 

Çeşitli illerde bu efsane devam ederken sıra Gebze’ye gelmiş. Hürriyet Mahallesi’nde adını sanını bilmediğimiz bir hayırsever, mahallelinin bakkala olan 10 bin liralık borcunu bir çırpıda silivermiş ve insanlar sevinçten ne yapacaklarını bilememişler tabi haklı olarak.

 

Robin Hood’u 30 yaş ve üzeri az çok bilir. Her ne kadar medya bu isimle olayı kahramanlaştırsa da malumunuz Robin denilen adam zenginin malından çalıp fakirlere dağıtıyor ve halkın gözünde büyük kahraman, efsane olarak biliniyor. Filmde biraz eşkıyalık ve sosyalizm propagandası olarak işlenen bu karakter, tabi Batılı biri olunca “Ne yapsa doğrudur” diye algılanıyor!

 

Kaldı ki, dinimize başvurduğumuzda bir kişinin malını yağmalayıp diğerine vermek gibi bir durum zaten onaylanmıyor! Bu düpe düz Batı hayranlığının light versiyonu! Niyet iyi olabilir ama çalarak çırparak o malı fakirlere vermek ne derece doğrudur?

 

Şimdi biz Gebze’de gönüllere giren ve çok iyi iş yapan hayırsever arkadaşa bir şey demiyoruz. Sözümüz doğru anlaşıla. Biz o hayırsevere Robin Hood maskesinin kasıtlı olarak giydirildiğinden ve Robin’in gerçek zihniyetinden bahsediyoruz.  Adam bildiğin yağmacı, hırsız. 12. Yüzyılda İngiltere halk hikayelerinde geçen bir karakter bu. Yani her zengin olan kötü müdür? Her zenginin malı yağmalanmalı mıdır? Zengin olup da iyi olan insanlar yok mudur?

 

Bu konu hakkında bilgi isteyenler için birçok makale önerebilirim. Kısaca girizgahı bu Robin’in. Şimdi örneğin ben size Hz. Hatice, Hz. Ebubekir, Hz. Osman’da zengindiler ve fakir Müslümanlara çok yardım ettiler. Tabiinin büyüklerinden Zeynel Abidin’in sırtı geceleri fakirlerin kapısına erzak taşıya taşıya kambur olmamış mıydı? Nice örnekler var tüm mallarını Allah yolunda harcamışlar olarak.  Ee buna ne diyorsunuz?

 

Örnekleri Batı’dan verince “Oo harika”, Doğu’dan verince hiç böyle bir şey olmamış gibi davranmak ne derece doğrudur?

 

Medya tutturmuş bir Robin Hood. Gırla gidiyor. Ne verirsen zaten halk yiyor! Adam İngiliz. Kesin çok iyi insandır zaten!

 

Sizi azıcık araştırma yapmaya davet ediyor, o koca yürekli hayırsever arkadaşımıza da hayır dualar ediyorum. Ne güzel ismi cismi olmadan tek rızası Allah rızası olanlar! Devletler, önemli isimler tabiki yardımlarını örnek olması açısından bir bakıma göstermek zorunda lakin böyle bireysel çaba içindekiler daha tatlı oluyor. Ne güzel bir işe vesile olmuş değil mi?

 

Hadi kalın sağlıcakla..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.