Yaz Sıcağında Uyumak mı İstiyorsunuz?

Sağlık 31.07.2019 - 11:40, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2828+ kez okundu.
 

Yaz Sıcağında Uyumak mı İstiyorsunuz?

Açık pencerelerden gelen sesler, klima sesi ve aşırı sıcaklar... Yaz ayları boyunca uyuyabilmek, birçoğumuz için özellikle zor hale gelebilir...
Kaliteli bir uykuya ihtiyacımız var; uyku yalnızca bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmaz, ertesi gün konsantrasyonunuzu ve enerjinizi de artırır. Ayrıca, araştırmalar uyku bozukluğunun hem uzun hem de kısa vadede sağlığınızı etkilediğini gösteriyor. Bu yaz uykunuzun kalitesini artırmak ister misiniz? Yaz aylarında tutarlı bir uyku programına uymak biraz daha zordur, çünkü tatil yapabilir veya genel olarak daha rahat bir zamanlamaya sahip olabilirsiniz. Ancak geç kalmak, uyku düzeninizi boşa harcayabilir ve tekrar yoluna sokmayı zorlaştırabilir. Tutarlı bir uyku takvimi sürdürmek, vücudunuzun doğal iç saatinin zamanlamasını korumanıza yardımcı olur. Yorgunsanız ve gün içinde kestirmeniz gerekiyorsa, bunu yaklaşık 10 ila 15 dakika ile sınırlayın. Üçü de uykunuzu etkiler. Özellikle yaz mevsimi alışkanlıklarınızı rahatlamanız için mükemmel bir zaman. Ne yiyip içtiğinize ve ne zaman yiyip içtiğinize dikkat etmeniz gerek. Tükettiğiniz her şey uykunuzu etkileyebilir. Uzmanlar, yatmadan iki saat önce yemek yemeyi bırakmanız gerektiğini söylüyor. Bir bardak süt, vişne suyu veya papatya çayı ve bir avuç fındık veya biraz yulaf ezmesi gibi hafif bir atıştırmalık deneyin. Hem uyarıcı olan nikotin hem de alkolden sakının. Alkol uykunuzun gelmesine yardımcı olabilir, ancak gecenin ilerleyen saatlerinde sık sık uyanmanıza neden olur. Kafeine gelince, yatmadan en az dört ila altı saat önce kesin. Pencereler açıkken (hava izin verdiği sürece) uyumak çok hoş, ama dışarıdan gelen sesler ve sabahın erken saatlerindeki ışık uykunuzu etkileyebilir. Bu sesleri kulak tıkacı ile en aza indirin ve ışığı engellemek için bir göz maskesi takın. Gecenin ortasında uyarnırsanız, ışığı açmamak için direnin; bunun yerine, küçük bir gece lambası kullanın.
Açık pencerelerden gelen sesler, klima sesi ve aşırı sıcaklar... Yaz ayları boyunca uyuyabilmek, birçoğumuz için özellikle zor hale gelebilir...

Kaliteli bir uykuya ihtiyacımız var; uyku yalnızca bağışıklık sisteminizi güçlendirmekle kalmaz, ertesi gün konsantrasyonunuzu ve enerjinizi de artırır. Ayrıca, araştırmalar uyku bozukluğunun hem uzun hem de kısa vadede sağlığınızı etkilediğini gösteriyor.

Bu yaz uykunuzun kalitesini artırmak ister misiniz?

Yaz aylarında tutarlı bir uyku programına uymak biraz daha zordur, çünkü tatil yapabilir veya genel olarak daha rahat bir zamanlamaya sahip olabilirsiniz. Ancak geç kalmak, uyku düzeninizi boşa harcayabilir ve tekrar yoluna sokmayı zorlaştırabilir. Tutarlı bir uyku takvimi sürdürmek, vücudunuzun doğal iç saatinin zamanlamasını korumanıza yardımcı olur. Yorgunsanız ve gün içinde kestirmeniz gerekiyorsa, bunu yaklaşık 10 ila 15 dakika ile sınırlayın.

Üçü de uykunuzu etkiler. Özellikle yaz mevsimi alışkanlıklarınızı rahatlamanız için mükemmel bir zaman. Ne yiyip içtiğinize ve ne zaman yiyip içtiğinize dikkat etmeniz gerek. Tükettiğiniz her şey uykunuzu etkileyebilir. Uzmanlar, yatmadan iki saat önce yemek yemeyi bırakmanız gerektiğini söylüyor. Bir bardak süt, vişne suyu veya papatya çayı ve bir avuç fındık veya biraz yulaf ezmesi gibi hafif bir atıştırmalık deneyin. Hem uyarıcı olan nikotin hem de alkolden sakının. Alkol uykunuzun gelmesine yardımcı olabilir, ancak gecenin ilerleyen saatlerinde sık sık uyanmanıza neden olur. Kafeine gelince, yatmadan en az dört ila altı saat önce kesin.

Pencereler açıkken (hava izin verdiği sürece) uyumak çok hoş, ama dışarıdan gelen sesler ve sabahın erken saatlerindeki ışık uykunuzu etkileyebilir. Bu sesleri kulak tıkacı ile en aza indirin ve ışığı engellemek için bir göz maskesi takın. Gecenin ortasında uyarnırsanız, ışığı açmamak için direnin; bunun yerine, küçük bir gece lambası kullanın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.