Yaralı Delice Doğan’a Ormanya Sahip Çıktı

Yaşam 26.11.2019 - 09:09, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2725+ kez okundu.
 

Yaralı Delice Doğan’a Ormanya Sahip Çıktı

Yaralı halde Ormanya’ya getirilen Delice Doğan gördüğü klinik tedavi ve şefkat sayesinde iyileşerek yeniden göklerdeki yerini aldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe ilçesinde 4 bin dönümlük alana kurulan ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya ,doğada yaşayan hayvanlara kol kanat germeyi sürdürüyor. Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaralı halde bulunan Delice Doğan’da (Falco Subbuteo) Ormanya’daki tıbbi bakım sayesinde yeniden hayat buldu. Kartalgillerin bir türü olan Delice Doğan 8 haftalık klinik bakım sonrasında iyileştirilerek, yeniden doğaya salındı.   EN İYİ BAKIMI ORMANYA’DA GÖRÜR Delice Doğan, kısa bir süre önce Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaralı ve son derece bitkin bir halde bulundu. Ekipler, iyi bakımın Ormanya içindeki Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılabileceğine karar vererek vakit kaybetmeden Doğanı merkeze getirdi.   BİTKİN, YARALI VE SON DERECE ZAYIFTI Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki veteriner ekipleri, son kanadında deformasyon, vücudunda tüy dökülmeleri, açık yaraları olan ve oldukça zayıf haldeki Delice Doğan’a ilk müdahalelerini gerçekleştirdi. Klinik tedavi süreci açık yaraların kapatılması ile başlandı. Veteriner hekimler, vitamin ve mineral takviyesini yaparak Delice Doğan’a özel bir beslenme rasyonu oluşturdu.   SEVGİ VE ŞEFKAT EN İYİ İLAÇ OLDU Yaklaşık 8 hafta ve karantina aşamasında devam eden tedavide Delice Doğan’ın adeta üzerine titrendi. Doğan, için özel beslenme rasyonu oluşturuldu ve ciğer, tavuk göğsü, kıyma ile beslendi. Merkeze yaklaşık bin 860 gramda gelen Delice Doğan iyi bakımla 8 hafta sonunda yaklaşık 2 bin 400 grama ulaştı. Ekipler, klinik tedavinin yanı sıra gösterdikleri sevgi ve şefkatle Delice Doğan’ın hızlı iyileşmesini sağladı.   DOĞAYA SALINMA ANI MUHTEŞEM OLDU Ormanya’da gördüğü iyi bakım ve şefkat sayesinde Delice Doğan kısa sürede iyileşti. Veteriner Hekimler yaraları iyileşen ve gücünü toplayan Delice Doğan’a ayrıca uçuş egzersizleri yaptırdı. Tam olarak iyileşen Delice Doğan Ormanya’dan doğaya salındı. Delice Doğan’ın doğaya salınma anı ise görülmeye değerdi. Gökyüzüne güven içinde süzülen Delice Doğan, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür edercesine kısa bir süre Ormanya üzerinde uçtu.  
Yaralı halde Ormanya’ya getirilen Delice Doğan gördüğü klinik tedavi ve şefkat sayesinde iyileşerek yeniden göklerdeki yerini aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe ilçesinde 4 bin dönümlük alana kurulan ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya ,doğada yaşayan hayvanlara kol kanat germeyi sürdürüyor. Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaralı halde bulunan Delice Doğan’da (Falco Subbuteo) Ormanya’daki tıbbi bakım sayesinde yeniden hayat buldu. Kartalgillerin bir türü olan Delice Doğan 8 haftalık klinik bakım sonrasında iyileştirilerek, yeniden doğaya salındı.

 

EN İYİ BAKIMI ORMANYA’DA GÖRÜR

Delice Doğan, kısa bir süre önce Kocaeli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaralı ve son derece bitkin bir halde bulundu. Ekipler, iyi bakımın Ormanya içindeki Kocaeli Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yapılabileceğine karar vererek vakit kaybetmeden Doğanı merkeze getirdi.

 

BİTKİN, YARALI VE SON DERECE ZAYIFTI

Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki veteriner ekipleri, son kanadında deformasyon, vücudunda tüy dökülmeleri, açık yaraları olan ve oldukça zayıf haldeki Delice Doğan’a ilk müdahalelerini gerçekleştirdi. Klinik tedavi süreci açık yaraların kapatılması ile başlandı. Veteriner hekimler, vitamin ve mineral takviyesini yaparak Delice Doğan’a özel bir beslenme rasyonu oluşturdu.

 

SEVGİ VE ŞEFKAT EN İYİ İLAÇ OLDU

Yaklaşık 8 hafta ve karantina aşamasında devam eden tedavide Delice Doğan’ın adeta üzerine titrendi. Doğan, için özel beslenme rasyonu oluşturuldu ve ciğer, tavuk göğsü, kıyma ile beslendi. Merkeze yaklaşık bin 860 gramda gelen Delice Doğan iyi bakımla 8 hafta sonunda yaklaşık 2 bin 400 grama ulaştı. Ekipler, klinik tedavinin yanı sıra gösterdikleri sevgi ve şefkatle Delice Doğan’ın hızlı iyileşmesini sağladı.

 

DOĞAYA SALINMA ANI MUHTEŞEM OLDU

Ormanya’da gördüğü iyi bakım ve şefkat sayesinde Delice Doğan kısa sürede iyileşti. Veteriner Hekimler yaraları iyileşen ve gücünü toplayan Delice Doğan’a ayrıca uçuş egzersizleri yaptırdı. Tam olarak iyileşen Delice Doğan Ormanya’dan doğaya salındı. Delice Doğan’ın doğaya salınma anı ise görülmeye değerdi. Gökyüzüne güven içinde süzülen Delice Doğan, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür edercesine kısa bir süre Ormanya üzerinde uçtu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.