Uzmanlar Uyarıyor

Sağlık 28.11.2019 - 16:22, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2120+ kez okundu.
 

Uzmanlar Uyarıyor

Akıllı telefonlar ile çekilen özçekim fotoğrafların, en küçük kusurları bile ortaya çıkarmasıyla burun estetiğine olan talepte artış meydana geliyor.
Özçekimlerden sonra çok kişide estetik kaygılarla beraber estetik ameliyat sıklığının arttığına dikkat çeken Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çelik, bu süreci şöyle anlattı: "Özçekim merakı insanların yüzünü fark etmesine ve birtakım deformeleri görmesine neden oldu. 'Benim burnumun kanadı şöyle', 'Burnumun üstü böyle görünüyor', 'Profilden çekince burnum iyi görünmüyor' gibi değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Son yıllarda estetik ameliyatların patlama yapmasının nedeni 'özçekim'ler... Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde böyle. Türkiye'ye de yurtdışından gelen pek çok hastamız var. Kanada'dan, ABD'den, Arap ülkeleri ve İsrail'den çok hasta estetik için bize geliyor."  
Akıllı telefonlar ile çekilen özçekim fotoğrafların, en küçük kusurları bile ortaya çıkarmasıyla burun estetiğine olan talepte artış meydana geliyor.

Özçekimlerden sonra çok kişide estetik kaygılarla beraber estetik ameliyat sıklığının arttığına dikkat çeken Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Çelik, bu süreci şöyle anlattı:

"Özçekim merakı insanların yüzünü fark etmesine ve birtakım deformeleri görmesine neden oldu. 'Benim burnumun kanadı şöyle', 'Burnumun üstü böyle görünüyor', 'Profilden çekince burnum iyi görünmüyor' gibi değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Son yıllarda estetik ameliyatların patlama yapmasının nedeni 'özçekim'ler... Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde böyle. Türkiye'ye de yurtdışından gelen pek çok hastamız var. Kanada'dan, ABD'den, Arap ülkeleri ve İsrail'den çok hasta estetik için bize geliyor."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.