UNESCO'dan Trump'a Uyarı!

Gündem 07.01.2020 - 01:19, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2087+ kez okundu.
 

UNESCO'dan Trump'a Uyarı!

Trump'ın İran'ın kültürel mirasa zarar vermemeyi taahhüt eden açıklamalarından sonra UNESCO'dan uyarı geldi.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Trump'a, ABD'nin çatışma durumlarında kültürel mirasa zarar vermemeyi taahhüt eden uluslararası anlaşmalara taraf olduğu ikazında bulundu. 52 HEDEF BELİRLEMİŞTİ İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye suikast düzenleyerek savaş rüzgarları estiren ABD Başkanı Donald Trump'ın İran’da kültürel anıtlar dahil 52 hedef belirlediklerine dair tweetine UNESCO'dan yanıt geldi. DOĞAL MİRASA ZARAR VEREMEZSİN Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), ABD'nin çatışma durumlarında kültürel mirasa zarar vermemeyi taahhüt eden uluslararası anlaşmaları imzaladığını hatırlatan bir açıklama yaptı. 1954 ve 1972 tarihli sözleşmelerin hem ABD hem de İran tarafından onaylanmış olduğunu vurgulayan UNESCO, imzacı ülkelerin sözleşmeye taraf diğer devletlerin topraklarındaki kültürel ve doğal mirasa zarar verebilecek adımları kasten atmamakla yükümlü olduğunun altını çizdi.
Trump'ın İran'ın kültürel mirasa zarar vermemeyi taahhüt eden açıklamalarından sonra UNESCO'dan uyarı geldi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Trump'a, ABD'nin çatışma durumlarında kültürel mirasa zarar vermemeyi taahhüt eden uluslararası anlaşmalara taraf olduğu ikazında bulundu.

52 HEDEF BELİRLEMİŞTİ

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'ye suikast düzenleyerek savaş rüzgarları estiren ABD Başkanı Donald Trump'ın İran’da kültürel anıtlar dahil 52 hedef belirlediklerine dair tweetine UNESCO'dan yanıt geldi.

DOĞAL MİRASA ZARAR VEREMEZSİN

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), ABD'nin çatışma durumlarında kültürel mirasa zarar vermemeyi taahhüt eden uluslararası anlaşmaları imzaladığını hatırlatan bir açıklama yaptı.

1954 ve 1972 tarihli sözleşmelerin hem ABD hem de İran tarafından onaylanmış olduğunu vurgulayan UNESCO, imzacı ülkelerin sözleşmeye taraf diğer devletlerin topraklarındaki kültürel ve doğal mirasa zarar verebilecek adımları kasten atmamakla yükümlü olduğunun altını çizdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.