Türkiye, İzlanda'ya Nota Verdi

Gündem 10.06.2019 - 10:32, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2101+ kez okundu.
 

Türkiye, İzlanda'ya Nota Verdi

İzlanda'nın, havalimanında ülkeye giriş yapmak için bekleyen milli futbolcularımıza yaptığı saygısızlığa Türkiye sessiz kalmadı.
Konya'dan özel uçakla Keflavik Havalimanı'na gelen milli takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletildi.   Milli oyuncuların özel eşyalarının detaylı arandığı ve uzun süre pasaport kontrolünde tutulduğu öğrenildi.   TÜRKİYE SESSİZ KALMADI   Türkiye milli oyunculara yapılan bu saygısızlığa sessiz kalmadı. İzlanda'ya Norveç Büyükelçiliği aracılığıyla nota verildi.   Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevüt Çavuşoğlu'nun İzlandalı mevkidaşını arayacağı öğrenildi.   "GEREĞİNİ YAPACAĞIMIZDAN MİLLETİMİZİN ŞÜPHESİ OLMASIN"   Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada "Milli Takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın." dedi.
İzlanda'nın, havalimanında ülkeye giriş yapmak için bekleyen milli futbolcularımıza yaptığı saygısızlığa Türkiye sessiz kalmadı.

Konya'dan özel uçakla Keflavik Havalimanı'na gelen milli takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletildi.

 

Milli oyuncuların özel eşyalarının detaylı arandığı ve uzun süre pasaport kontrolünde tutulduğu öğrenildi.

 

TÜRKİYE SESSİZ KALMADI

 

Türkiye milli oyunculara yapılan bu saygısızlığa sessiz kalmadı. İzlanda'ya Norveç Büyükelçiliği aracılığıyla nota verildi.

 

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevüt Çavuşoğlu'nun İzlandalı mevkidaşını arayacağı öğrenildi.

 

"GEREĞİNİ YAPACAĞIMIZDAN MİLLETİMİZİN ŞÜPHESİ OLMASIN"

 

Bakan Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada "Milli Takımımızın İzlanda havaalanında maruz kaldığı muamele diplomatik teamüller bakımından da insani bakımdan da kabul edilemez. Gereğini yapacağımızdan milletimizin şüphesi olmasın." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.