TÜRK OCAKLARI KOCAELİ ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI

Gündem 29.08.2018 - 15:46, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2265+ kez okundu.
 

TÜRK OCAKLARI KOCAELİ ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI

Türk Ocakları Kocaeli Şubesinin yönetim kurulu ve üyeleri olarak; Malazgirt ve Dumlupınar Meydan Muharebelerimizin yıldönümlerini, büyük bir gurur ve sevinç içinde kutluyor, Yüce Türk Milleti’nin “Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zafer Bayramını” tebrik ediyoruz.
BU TOPRAKLAR EBEDİYYEN TÜRK YURDUDUR 26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’nun kapılarını Türk Milleti’ne açan Sultan Alparslan komutasında ki Kahraman Türk Ordusu, 30 Ağustos 1922 Dumlupınar Meydan Muharebesinde Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk komutasında “bu toprakların ebediyete kadar Türk Yurdu" olduğunu, dosta-düşmana göstermiş, zamanın savaş makineleri olarak adlandırılan orduları sahip oldukları üstün teknolojileri ile birlikte ezip geçmiştir.   BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL’İN ÜSTÜN ASKERİ ZEKASI Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının askeri zekası, büyük Türk Milleti’nin imanı, sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği, üstün cesareti ve kahramanlığı ile birleşerek bu büyük zafer kazanılmıştır. Büyük Taarruzu İstiklal Marşımızda ki “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” mısralarından daha iyi anlatmak mümkün değildir. Türk Milleti ve Türk Askerinin “dün olduğu gibi” bugün de, Vatanı uğruna canını seve seve feda edeceğinden, hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Elbette dün bu milletin iman dolu göğsüne çarpanlar, bugün de, yarın da aynı şekilde karşılık görecekler ve İnşa ALLAH hiçbir zaman; Bayrak inmeyecek, Ezan dinmeyecek ve Vatan bölünmeyecektir.   TARİHİ HOLLYWOOD FİLMLERİNDEN İBARET AMERİKA Mete Han’ın “Ey Türk! üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir? Titre ve kendine dön” Sultan Alparslan’ın "Size öyle bir Vatan bıraktım ki ebediyen sizin olacaktır" ve Başbuğ Atatürk’ün “Bu Memleket tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır” sözleri birlikte değerlendirildiğinde Türk Milleti’nin tarih sahnesinde sonsuza dek kalacağı ve daha nice medeniyetler kuracak derin köklere sahip olduğu anlaşılacak üzerimizde ahmakça hesap yapan tarihi Hollywood filmlerinden ibaret olan Amerika ve avanelerine verilecek en doğru cevap olacaktır.   ECDADIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN Bizlere bu Cennet Vatanı miras bırakan “başta Sultan Alparslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Gazi 1. Meclisimizin Vekillerimizi, tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve kahraman ecdadımızı” rahmet ve minnetle anıyoruz. Hepsinden ALLAH razı olsun. Ruhları Şad, mekânları Cennet olsun.   Yücel Alpay Demir Türk Ocakları Kocaeli şube başkanı.
Türk Ocakları Kocaeli Şubesinin yönetim kurulu ve üyeleri olarak; Malazgirt ve Dumlupınar Meydan Muharebelerimizin yıldönümlerini, büyük bir gurur ve sevinç içinde kutluyor, Yüce Türk Milleti’nin “Malazgirt Zaferi ile 30 Ağustos Zafer Bayramını” tebrik ediyoruz.

BU TOPRAKLAR EBEDİYYEN TÜRK YURDUDUR

26 Ağustos 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’nun kapılarını Türk Milleti’ne açan Sultan Alparslan komutasında ki Kahraman Türk Ordusu, 30 Ağustos 1922 Dumlupınar Meydan Muharebesinde Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk komutasında “bu toprakların ebediyete kadar Türk Yurdu" olduğunu, dosta-düşmana göstermiş, zamanın savaş makineleri olarak adlandırılan orduları sahip oldukları üstün teknolojileri ile birlikte ezip geçmiştir.

 

BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL’İN ÜSTÜN ASKERİ ZEKASI

Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının askeri zekası, büyük Türk Milleti’nin imanı, sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği, üstün cesareti ve kahramanlığı ile birleşerek bu büyük zafer kazanılmıştır. Büyük Taarruzu İstiklal Marşımızda ki “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” mısralarından daha iyi anlatmak mümkün değildir. Türk Milleti ve Türk Askerinin “dün olduğu gibi” bugün de, Vatanı uğruna canını seve seve feda edeceğinden, hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır. Elbette dün bu milletin iman dolu göğsüne çarpanlar, bugün de, yarın da aynı şekilde karşılık görecekler ve İnşa ALLAH hiçbir zaman; Bayrak inmeyecek, Ezan dinmeyecek ve Vatan bölünmeyecektir.

 

TARİHİ HOLLYWOOD FİLMLERİNDEN İBARET AMERİKA

Mete Han’ın “Ey Türk! üstte mavi gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe senin ilini ve töreni kim bozabilir? Titre ve kendine dön” Sultan Alparslan’ın "Size öyle bir Vatan bıraktım ki ebediyen sizin olacaktır" ve Başbuğ Atatürk’ün “Bu Memleket tarihte Türk’tü, bugün de Türk’tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır” sözleri birlikte değerlendirildiğinde Türk Milleti’nin tarih sahnesinde sonsuza dek kalacağı ve daha nice medeniyetler kuracak derin köklere sahip olduğu anlaşılacak üzerimizde ahmakça hesap yapan tarihi Hollywood filmlerinden ibaret olan Amerika ve avanelerine verilecek en doğru cevap olacaktır.

 

ECDADIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN

Bizlere bu Cennet Vatanı miras bırakan “başta Sultan Alparslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Gazi 1. Meclisimizin Vekillerimizi, tüm Şehitlerimizi, Gazilerimizi ve kahraman ecdadımızı” rahmet ve minnetle anıyoruz. Hepsinden ALLAH razı olsun. Ruhları Şad, mekânları Cennet olsun.

 

Yücel Alpay Demir

Türk Ocakları Kocaeli şube başkanı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.