TOSB'un Yönetimi Değişti

Ekonomi 28.11.2019 - 15:41, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1454+ kez okundu.
 

TOSB'un Yönetimi Değişti

Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) Dr. Mehmet Dudaroğlu dönemi başladı.
Alınan seçimli olağanüstü genel kurul kararı sonrası TOSB’un yönetimi de değişti. Seçim sonuçlarına göre yeni TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu oldu.   Türkiye’de otomotiv parça sanayicilerinin faaliyet gösterdiği tek global ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan TOSB’da Mehmet Dudaroğlu’nun başkanı olduğu yeni yönetim kurulunda Alper Kanca, Ömer Burhanoğlu, Igal Zakuto ve Oğuzhan Deniz yer alıyor.   Mehmet Dudaroğlu kimdir?   1956 Artvin doğumlu olan TOSB Başkanı Mehmet Dudaroğlu, 1976 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden Mezun oldu. 1985-1986 yıllarında İşletme Dış Ticaret dalında ve 1999-2001 yıllarında Finans dalında yüksek lisans, 2002-2008 yıllarında İşletme Yönetim Organizasyonu Dalında Doktora yapmıştır. Karabük Demir Çelik, Eczacıbaşı İlaç, Bilecik Yem Sanayi, EKU Fren ve Döküm Sanayi’nde yatırım planlama, üretim mühendisliği, ihracat ve finans gibi çeşitli kademelerde çalışmıştır. Halen EKU’ da Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. TOBB Otomotiv Yan Sanayi Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Dudaroğlu, 18 Kasım 2019’da gerçekleşen TOSB Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir. İngilizce bilen Dudaroğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.   TOSB hakkında                    TOSB, 17 adet Ar-Ge merkezi, Otonom Araç Parkuru, Girişim Evi, İnovasyon Merkezi ve 172 dönüm içerisinde yer alan 50 bin yetişmiş ağaç ile T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığından “En temiz OSB’’ sertifikasına sahip, ülkemizdeki nadir organize sanayi bölgelerinden biridir.   Bölgede faaliyet gösteren 90 firma ile 25 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan TOSB, üyelerine ürün ve hizmet sunan diğer sektörlerde çalışanlarla birlikte 100 bin kişiye ulaşmaktadır.  
Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TOSB) Dr. Mehmet Dudaroğlu dönemi başladı.

Alınan seçimli olağanüstü genel kurul kararı sonrası TOSB’un yönetimi de değişti. Seçim sonuçlarına göre yeni TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu oldu.

 

Türkiye’de otomotiv parça sanayicilerinin faaliyet gösterdiği tek global ihtisas organize sanayi bölgesi olma özelliğini taşıyan TOSB’da Mehmet Dudaroğlu’nun başkanı olduğu yeni yönetim kurulunda Alper Kanca, Ömer Burhanoğlu, Igal Zakuto ve Oğuzhan Deniz yer alıyor.

 

Mehmet Dudaroğlu kimdir?

 

1956 Artvin doğumlu olan TOSB Başkanı Mehmet Dudaroğlu, 1976 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden Mezun oldu. 1985-1986 yıllarında İşletme Dış Ticaret dalında ve 1999-2001 yıllarında Finans dalında yüksek lisans, 2002-2008 yıllarında İşletme Yönetim Organizasyonu Dalında Doktora yapmıştır. Karabük Demir Çelik, Eczacıbaşı İlaç, Bilecik Yem Sanayi, EKU Fren ve Döküm Sanayi’nde yatırım planlama, üretim mühendisliği, ihracat ve finans gibi çeşitli kademelerde çalışmıştır. Halen EKU’ da Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışma hayatını sürdürmektedir. TOBB Otomotiv Yan Sanayi Meclis Başkanlığı görevini de yürüten Dudaroğlu, 18 Kasım 2019’da gerçekleşen TOSB Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir. İngilizce bilen Dudaroğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

TOSB hakkında                 

 

TOSB, 17 adet Ar-Ge merkezi, Otonom Araç Parkuru, Girişim Evi, İnovasyon Merkezi ve 172 dönüm içerisinde yer alan 50 bin yetişmiş ağaç ile T.C Çevre ve Şehircilik Bakanlığından “En temiz OSB’’ sertifikasına sahip, ülkemizdeki nadir organize sanayi bölgelerinden biridir.

 

Bölgede faaliyet gösteren 90 firma ile 25 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayan TOSB, üyelerine ürün ve hizmet sunan diğer sektörlerde çalışanlarla birlikte 100 bin kişiye ulaşmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.