taksici genelgesi taksici hakları taksici yasakları

Gündem 12.10.2018 - 14:23, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3432+ kez okundu.
 

taksici genelgesi taksici hakları taksici yasakları

81 İlin Valiliklerine gönderilen emirde şunlara yer verildi
Taksiciler hakkında gelen şikayetler üzerine 81 il valisine genel emir çıkarma talimatı verdi. Terörle mücadelede gösterdiği başarıdan sonra stokçulara karşı bir takım önlemler alınması için valiliklere talimat veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taksiciler hakkında da düğmeye bastı. SORUNLAR BİTSİN ARTIK Bakan Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, sorunları en aza indirmek için gerekli tedbirlerin alınması istendi. KISA MESAFE ALMAYANLAR, BOZUK PARA YALANI, YOL UZATMA... Genelgede özellikle son dönemde vatandaşlardan, bazı ticari taksi şoförleri ile ilgili olarak; kısa ve çok uzun mesafe ya da olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığı, ödeme konusunda (bozuk para) sorun çıkardığı, yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelenlerin gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep ettiği, pazarlık usulü ile taksimetre kullanmaktan imtina ettiği, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlediği, seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynadığı, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuları rahatsız ettiği, araç içerisinde sigara içtiği, alkollü iken araç kullandığı, uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunduğunu yönünde şikayet ve talepler geldiği belirtildi. VALİLİKLERE GENEL EMİR TALİMATI Gelen bu şikayetler üzerine Bakanlık, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9’ncu maddesinde yer alan “Kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve diğer mevzuatın verdiği yetkiyi kullanmak ve bunların yüklediği ödevleri yerine getirmek için valiler genel emirler çıkarabilir ve bunları ilan ederler” hükmüne istinaden, valiliklere “genel emir” çıkarma talimatı verdi. TAKSİCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR Valiliklerce çıkarılacak “genel emirde”, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içinde ticari taksi şoförlerinin uymaları gereken kurallar şu şekilde sıralanacak: Kısa ya da çok uzun mesafe ile olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almaktan kaçınılmayacak. Ödeme konusunda bozuk para vb.sebeplerden dolayı sorun çıkarılmayacak. Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşları gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmeyecek. Seyir halindeyken cep telefonu kullanılmayacak. Araçlar bakımsız ve /veya kirli olmayacak. Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmeyecek. Seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynanmayacak, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcular rahatsız edilmeyecek. Araç içerisinde sigara içilmeyecek.Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulmayacak. Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulmayacak. Araçta pazarlık usulü yolcu taşınmayacak. Bu kurallara uymayan şoförlerin tespit edilmesi halinde, Kabahatler Kanunu çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacak ve gerekli idari para cezası uygulanacak.  
81 İlin Valiliklerine gönderilen emirde şunlara yer verildi

Taksiciler hakkında gelen şikayetler üzerine 81 il valisine genel emir çıkarma talimatı verdi.

Terörle mücadelede gösterdiği başarıdan sonra stokçulara karşı bir takım önlemler alınması için valiliklere talimat veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, taksiciler hakkında da düğmeye bastı.

SORUNLAR BİTSİN ARTIK

Bakan Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgede, sorunları en aza indirmek için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

KISA MESAFE ALMAYANLAR, BOZUK PARA YALANI, YOL UZATMA...

Genelgede özellikle son dönemde vatandaşlardan, bazı ticari taksi şoförleri ile ilgili olarak; kısa ve çok uzun mesafe ya da olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almadığı, ödeme konusunda (bozuk para) sorun çıkardığı, yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelenlerin gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep ettiği, pazarlık usulü ile taksimetre kullanmaktan imtina ettiği, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlediği, seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynadığı, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuları rahatsız ettiği, araç içerisinde sigara içtiği, alkollü iken araç kullandığı, uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunduğunu yönünde şikayet ve talepler geldiği belirtildi.

VALİLİKLERE GENEL EMİR TALİMATI

Gelen bu şikayetler üzerine Bakanlık, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 9’ncu maddesinde yer alan “Kanun, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ve diğer mevzuatın verdiği yetkiyi kullanmak ve bunların yüklediği ödevleri yerine getirmek için valiler genel emirler çıkarabilir ve bunları ilan ederler” hükmüne istinaden, valiliklere “genel emir” çıkarma talimatı verdi.

TAKSİCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR

Valiliklerce çıkarılacak “genel emirde”, vatandaşların huzur ve güvenliği için il sınırları içinde ticari taksi şoförlerinin uymaları gereken kurallar şu şekilde sıralanacak:

Kısa ya da çok uzun mesafe ile olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almaktan kaçınılmayacak.

Ödeme konusunda bozuk para vb.sebeplerden dolayı sorun çıkarılmayacak.

Özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşları gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergahını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmeyecek.

Seyir halindeyken cep telefonu kullanılmayacak.

Araçlar bakımsız ve /veya kirli olmayacak.

Araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmeyecek.

Seyir halindeyken cep telefonu ile oyun oynanmayacak, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcular rahatsız edilmeyecek.

Araç içerisinde sigara içilmeyecek.Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulmayacak.

Uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulmayacak.

Araçta pazarlık usulü yolcu taşınmayacak.

Bu kurallara uymayan şoförlerin tespit edilmesi halinde, Kabahatler Kanunu çerçevesinde adli ve idari işlem yapılacak ve gerekli idari para cezası uygulanacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.