Tahsin Tarhan Gebze Kervansaray’ın bugünkü vaziyetini TBMM gündemine taşıdı.

Gündem 04.11.2020 - 13:41, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1689+ kez okundu.
 

Tahsin Tarhan Gebze Kervansaray’ın bugünkü vaziyetini TBMM gündemine taşıdı.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Gebze Kervansaray’ın bugünkü vaziyetini TBMM gündemine taşıdı.
CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Gebze Kervansaray’ın bugünkü vaziyetini TBMM gündemine taşıdı. Gebze merkez Eski Çarşı bölgesinde yer alan tarihi yapıdaki tahribatı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soran Tarhan’a göre, “1500’li yılların başında yapıldığı tahmin edilen Kervansaray’ın görüntüsü içler acısı. Binanın bir kısmı esnaf tarafından depo olarak kullanılıyor. Ayrıca koruma altına alınması gereken tarihi eser dükkanlarla çevrelenmiş durumda. Tarihi ve kültürel mirası bu şekilde mi koruyacağız?”   Neden Restore Edilmedi?   Gebze Mustafa Paşa Camii ve Külliyesinin devamı olan Kervansaray’ın içler acısı durumu ihmal iddiasını güçlendirmekte. 2011 yılında Kocaeli Valiliği tarafından alınan restorasyon kararına değinen Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu eserle ilgili alınmış bir yenilenme kararı var aslında. Ancak ne hikmetse ne Valilik ne de işin takipçisi olması gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı meseleyle ilgilenmiş. Bu ihmalin sorumluları hesap vermeli. Ayrıca Kervansaray’ın kültür mirasımıza kazandırılması için gerekli adımları bir an önce atmalı yetkililer. Gebze’nin geleceği geçmişinden koparılamaz. Kurumları tarihe sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.”  
CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Gebze Kervansaray’ın bugünkü vaziyetini TBMM gündemine taşıdı.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Gebze Kervansaray’ın bugünkü vaziyetini TBMM gündemine taşıdı. Gebze merkez Eski Çarşı bölgesinde yer alan tarihi yapıdaki tahribatı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a soran Tarhan’a göre, “1500’li yılların başında yapıldığı tahmin edilen Kervansaray’ın görüntüsü içler acısı. Binanın bir kısmı esnaf tarafından depo olarak kullanılıyor. Ayrıca koruma altına alınması gereken tarihi eser dükkanlarla çevrelenmiş durumda. Tarihi ve kültürel mirası bu şekilde mi koruyacağız?”

 

Neden Restore Edilmedi?

 

Gebze Mustafa Paşa Camii ve Külliyesinin devamı olan Kervansaray’ın içler acısı durumu ihmal iddiasını güçlendirmekte. 2011 yılında Kocaeli Valiliği tarafından alınan restorasyon kararına değinen Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu eserle ilgili alınmış bir yenilenme kararı var aslında. Ancak ne hikmetse ne Valilik ne de işin takipçisi olması gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı meseleyle ilgilenmiş. Bu ihmalin sorumluları hesap vermeli. Ayrıca Kervansaray’ın kültür mirasımıza kazandırılması için gerekli adımları bir an önce atmalı yetkililer. Gebze’nin geleceği geçmişinden koparılamaz. Kurumları tarihe sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.