Tahsin Tarhan'dan Milli Piyango Vurgunu Açıklaması

Ekonomi 23.11.2019 - 10:34, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1848+ kez okundu.
 

Tahsin Tarhan'dan Milli Piyango Vurgunu Açıklaması

Tahsin Tarhan'dan Milli Piyango Vurgunu Açıklaması
Kocaeli Milletvekili ve TBMM CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiyenin sürekli satılmayan biletlere isabet etmesiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Tarhan, “Satılmayan bilete isabet eden ikramiye paraları ne oldu?” dedi.   MİLLİ PİYANGO GÜVENİLİRLİĞİNİ KAYBETTİ Tahsin Tarhan, “daha önce milli Piyango çekilişlerinde 7 Milyar da bir ihtimalin gerçek olduğunu dile getirip Milli Piyango çekilişlerinde şeffaflığın ortadan kalktığını dile getirmiştik. İkramiyelerin isabet ettiği rakamlardan, isabet ettiği adrese kadar birçok konuda şeffaflığın ortadan kalktığını vurgulamıştık. Ardından Milli Piyango Genel Müdürü görevden alındı. Ancak Milli Piyango İdaresinde neler olduğu halen net bir şekilde açıklanmıyor.” Dedi   PİYANGO İKRAMİYELERİ NEREDE Tahsin Tarhan, “ Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiyenin sürekli satılmayan biletlere isabet etti. Böylece satılmayan biletlere 19 milyon 750 bin TL ikramiye birikmiş oldu. Ancak satılmayan biletlere isabet ettiği için paranın akıbetiyle ilgili ne olduğunu bilmiyoruz. Milli Piyango şu anda Varlık Fonu’nuna devredilmiş durumda. Bahsedilen tutar Varlık Fonuna mı devredildi? Yoksa Hazineye mi aktarıldı. Bilindiği gibi Sayısal Loto’da olduğu gibi Milli Piyango’da ikramiye devredilmiyor. Yani her hafta katlanarak artan bir ikramiye yok. O nedenle ikramiye tutarları nerede açıklanması gerekiyor” dedi.   ASIL PİYANGO DEMİRÖREN GRUBA MI VURUYOR Tahsin Tarhan, “Demirören Grubu, Ziraat Bankası’ndan alınan 916 milyon dolar kredi ile  Doğan Medya Grubunu satın almıştı. Demirören Gubunun, Medya kulisleri ve Saray kulislerinden öğrendiğine göre, Doğan Medya’yı aldıktan sonra hızla zarar ettiği bilinmektedir. Milli Piyango ise bu yıl ağustos ayında yapılan ihalede İtalyan Sisal- Şans (Demirören) ortak girişim grubu tarafından 10 yıllığına kiralandı. Milli Piyango Genel Müdürlüğünün özellikle ikramiyelerin dağıtımı konusunda şeffaflığını kaybetmesi, devlet bankasının verdiği kredi ile elde edilen medya gücü zarar edince, yine devlettin Milli Piyango İdaresi ile Demirören’in zararı karşılanıyor iddialarını akla getirmektedir” dedi.  
Tahsin Tarhan'dan Milli Piyango Vurgunu Açıklaması

Kocaeli Milletvekili ve TBMM CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiyenin sürekli satılmayan biletlere isabet etmesiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarhan, “Satılmayan bilete isabet eden ikramiye paraları ne oldu?” dedi.

 

MİLLİ PİYANGO GÜVENİLİRLİĞİNİ KAYBETTİ

Tahsin Tarhan, “daha önce milli Piyango çekilişlerinde 7 Milyar da bir ihtimalin gerçek olduğunu dile getirip Milli Piyango çekilişlerinde şeffaflığın ortadan kalktığını dile getirmiştik. İkramiyelerin isabet ettiği rakamlardan, isabet ettiği adrese kadar birçok konuda şeffaflığın ortadan kalktığını vurgulamıştık. Ardından Milli Piyango Genel Müdürü görevden alındı. Ancak Milli Piyango İdaresinde neler olduğu halen net bir şekilde açıklanmıyor.” Dedi

 

PİYANGO İKRAMİYELERİ NEREDE

Tahsin Tarhan, “ Son 11 haftanın 10’unda büyük ikramiyenin sürekli satılmayan biletlere isabet etti. Böylece satılmayan biletlere 19 milyon 750 bin TL ikramiye birikmiş oldu. Ancak satılmayan biletlere isabet ettiği için paranın akıbetiyle ilgili ne olduğunu bilmiyoruz. Milli Piyango şu anda Varlık Fonu’nuna devredilmiş durumda. Bahsedilen tutar Varlık Fonuna mı devredildi? Yoksa Hazineye mi aktarıldı. Bilindiği gibi Sayısal Loto’da olduğu gibi Milli Piyango’da ikramiye devredilmiyor. Yani her hafta katlanarak artan bir ikramiye yok. O nedenle ikramiye tutarları nerede açıklanması gerekiyor” dedi.

 

ASIL PİYANGO DEMİRÖREN GRUBA MI VURUYOR

Tahsin Tarhan, “Demirören Grubu, Ziraat Bankası’ndan alınan 916 milyon dolar kredi ile  Doğan Medya Grubunu satın almıştı. Demirören Gubunun, Medya kulisleri ve Saray kulislerinden öğrendiğine göre, Doğan Medya’yı aldıktan sonra hızla zarar ettiği bilinmektedir.

Milli Piyango ise bu yıl ağustos ayında yapılan ihalede İtalyan Sisal- Şans (Demirören) ortak girişim grubu tarafından 10 yıllığına kiralandı.

Milli Piyango Genel Müdürlüğünün özellikle ikramiyelerin dağıtımı konusunda şeffaflığını kaybetmesi, devlet bankasının verdiği kredi ile elde edilen medya gücü zarar edince, yine devlettin Milli Piyango İdaresi ile Demirören’in zararı karşılanıyor iddialarını akla getirmektedir” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.