TAHSİN TARHAN'IN 3. HAVALİMANI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Siyaset 03.04.2018 - 11:09, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2902+ kez okundu.
 

TAHSİN TARHAN'IN 3. HAVALİMANI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 3. Havalimanı ile ilgili İşletmecilerin 10 Milyar TL'lik kira ertelemesi isteyip istemediğini, Yazılı Soru Önergesi vererek Başbakan Binali Yıldırıma sordu.
BİLİNÇLİ GECİKTİRME İLE FİRMALARA 2 MİLYAR EURO KIYAK   Tahsin Tarhan, "Aslında ödemeler öncesinde de ertelenmişti. İhaleden hemen sonra inşaat çalışmaları başlamasına rağmen yer tahsisi 2 yıl geciktirilmişti. İddialara göre, bilinçli bir şekilde geciktirilmesindeki maksat ihalede yazan işletme sürelerini uzatmaktı.  Bu sayede 2 milyar Euro ödeme ertelenmiştir." dedi.     120 KOTA YAPILMASI GEREKEN HAVALİMANI 90 KOTA     Tahsin Tarhan, "  Ayrıca havalimanı 120 kota yapılması gerekirken 90 kota yapılmıştır. İddialara göre bu durum zafiyet yaratırken, işletmecilerin maliyetini 2 milyar Euro düşürmüştür. 150 milyon kapasitelik havalimanının kapsayacağı alanın ancak 3500 hektar alan olabileceği tartışılırken, neden 7400 hektar alanın tahsis edildiği hala bir büyük muammadır. Anlaşılan o ki; işin içinde sadece havalimanı değil, bilinmeyen gelir kaynakları mevcut olabilir." dedi.
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan 3. Havalimanı ile ilgili İşletmecilerin 10 Milyar TL'lik kira ertelemesi isteyip istemediğini, Yazılı Soru Önergesi vererek Başbakan Binali Yıldırıma sordu.

BİLİNÇLİ GECİKTİRME İLE FİRMALARA 2 MİLYAR EURO KIYAK

 

Tahsin Tarhan, "Aslında ödemeler öncesinde de ertelenmişti. İhaleden hemen sonra inşaat çalışmaları başlamasına rağmen yer tahsisi 2 yıl geciktirilmişti. İddialara göre, bilinçli bir şekilde geciktirilmesindeki maksat ihalede yazan işletme sürelerini uzatmaktı. 

Bu sayede 2 milyar Euro ödeme ertelenmiştir." dedi.

 

 

120 KOTA YAPILMASI GEREKEN HAVALİMANI 90 KOTA  

 

Tahsin Tarhan, "  Ayrıca havalimanı 120 kota yapılması gerekirken 90 kota yapılmıştır. İddialara göre bu durum zafiyet yaratırken, işletmecilerin maliyetini 2 milyar Euro düşürmüştür. 150 milyon kapasitelik havalimanının kapsayacağı alanın ancak 3500 hektar alan olabileceği tartışılırken, neden 7400 hektar alanın tahsis edildiği hala bir büyük muammadır. Anlaşılan o ki; işin içinde sadece havalimanı değil, bilinmeyen gelir kaynakları mevcut olabilir." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.