SİGARA SAĞIRLIK YAPABİLİR

Sağlık 25.01.2019 - 00:26, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 3222+ kez okundu.
 

SİGARA SAĞIRLIK YAPABİLİR

Sigara sağırlık yapabilir...
ZİYNETİ KOCABIYIK Nikotinin östaki tüpüne, orta kulak mukozasına ve iç kulağa da zarar verdiğini ifade eden Dr. Olgun “Sigara oksijen alımını olumsuz etkilediği için tüm vücut hücreleri ve DNA zarar görür. Kulak sinirleri ve iç kulakta hasar ortaya çıkar. Çınlama, sağırlık ve baş dönmesi gibi belirtiler de görülür. Bu şikâyetlerle kliniğimize gelen 1.000 hastaya yönelik bir araştırmamızda, bu hastalarımızın yüzde 65’inin hikâyesinde sigara olduğunu belirledik. Kendi içmediği hâlde pasif sigara içimine maruz kalan kişilerde riskin, sigara içmeyen ve dumana maruz kalmayanlara göre 2-3 kat yüksek olduğunu dikkate aldığımızda bu oranın, yüzde 75-80’e ulaştığını gördük” dedi.
Sigara sağırlık yapabilir...

ZİYNETİ KOCABIYIK

Nikotinin östaki tüpüne, orta kulak mukozasına ve iç kulağa da zarar verdiğini ifade eden Dr. Olgun “Sigara oksijen alımını olumsuz etkilediği için tüm vücut hücreleri ve DNA zarar görür. Kulak sinirleri ve iç kulakta hasar ortaya çıkar. Çınlama, sağırlık ve baş dönmesi gibi belirtiler de görülür. Bu şikâyetlerle kliniğimize gelen 1.000 hastaya yönelik bir araştırmamızda, bu hastalarımızın yüzde 65’inin hikâyesinde sigara olduğunu belirledik. Kendi içmediği hâlde pasif sigara içimine maruz kalan kişilerde riskin, sigara içmeyen ve dumana maruz kalmayanlara göre 2-3 kat yüksek olduğunu dikkate aldığımızda bu oranın, yüzde 75-80’e ulaştığını gördük” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.