Şevki Demirci’den 17 Ağustos Mesajı

Çayırova 17.08.2018 - 17:10, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 1873+ kez okundu.
 

Şevki Demirci’den 17 Ağustos Mesajı

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Şevki Demirci, Türkiye yakın tarihini derinden etkileyen felaketin üzerinden yıllar geçmesine rağmen Marmara Depremi’nin dün gibi hafızalarda olduğunu belirtti.
Şevki Demirci’den 17 Ağustos Mesajı   17 Ağustos 1999 yılından asrın en büyük felaketlerinden biri olan Marmara Depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek bir mesaj yayınlayan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, büyük depremi unutmadıklarını söyledi.   “Deprem Öldürmez, Bina Öldürür”   17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Şevki Demirci, Türkiye yakın tarihini derinden etkileyen felaketin üzerinden yıllar geçmesine rağmen Marmara Depremi’nin dün gibi hafızalarda olduğunu belirtti. Türkiye’nin deprem kuşağı üzerinde olduğunu ve bölgesel olarakta 1. derece deprem bölgesi üzerinde yaşadıklarını hatırlatan Demirci, depreme her zaman hazırlıklı olmanın en önemli adımı deprem bilinci olduğunu söyledi. Kaçak yapılar başta olmak üzere kalitesiz yapılaşmanın önüne geçilmesi için gerek hükümet gerekse de belediyeler olarak büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Demirci, “deprem öldürmez, bina öldürür” gerçeğini unutmamak gerektiğini belirtti.   Son 15 Yılda Önemli Adımlar Atıldı   Büyük felaketin üzerinden geçen 19 yılda alınan tedbirlerin son 15 yılda daha da hızlandırıldığını belirten Demirci, “Tüm ülkeyi derin acılara boğan doğal afetin üzerinden geçen sürede birçok değişiklik yaşandı. Hükümetimiz depremle yaşama bilincini küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılayacak ve bunun eğitimini sağlayacak birçok adım attı. Yine buna ek olarak daha kaliteli, sağlıklı ve güvenli yapılaşmanın yolunu açtı. Son 15 yıla baktığımızda ülkemiz olası depremlere karşı hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Hükümetimizin yaptığı girişim ve gelişmelere bizlerde yerel yönetimler olarak büyük katkılar sağlıyoruz. Yapılaşmalarda kontrolü elimizden bırakmayarak daha sağlam binaların inşası için çalışıyoruz.” dedi.   17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yeni 17 Ağustos’lar yaşanmamasını da temenni eden başkan Demirci, “Ülkemizi yasa boğan o asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.
17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Şevki Demirci, Türkiye yakın tarihini derinden etkileyen felaketin üzerinden yıllar geçmesine rağmen Marmara Depremi’nin dün gibi hafızalarda olduğunu belirtti.

Şevki Demirci’den 17 Ağustos Mesajı

 

17 Ağustos 1999 yılından asrın en büyük felaketlerinden biri olan Marmara Depreminde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek bir mesaj yayınlayan Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, büyük depremi unutmadıklarını söyledi.

 

“Deprem Öldürmez, Bina Öldürür”

 

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 19. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Belediye Başkanı Şevki Demirci, Türkiye yakın tarihini derinden etkileyen felaketin üzerinden yıllar geçmesine rağmen Marmara Depremi’nin dün gibi hafızalarda olduğunu belirtti. Türkiye’nin deprem kuşağı üzerinde olduğunu ve bölgesel olarakta 1. derece deprem bölgesi üzerinde yaşadıklarını hatırlatan Demirci, depreme her zaman hazırlıklı olmanın en önemli adımı deprem bilinci olduğunu söyledi. Kaçak yapılar başta olmak üzere kalitesiz yapılaşmanın önüne geçilmesi için gerek hükümet gerekse de belediyeler olarak büyük bir çaba sarf ettiklerini söyleyen Demirci, “deprem öldürmez, bina öldürür” gerçeğini unutmamak gerektiğini belirtti.

 

Son 15 Yılda Önemli Adımlar Atıldı

 

Büyük felaketin üzerinden geçen 19 yılda alınan tedbirlerin son 15 yılda daha da hızlandırıldığını belirten Demirci, “Tüm ülkeyi derin acılara boğan doğal afetin üzerinden geçen sürede birçok değişiklik yaşandı. Hükümetimiz depremle yaşama bilincini küçük yaşlarda çocuklarımıza aşılayacak ve bunun eğitimini sağlayacak birçok adım attı. Yine buna ek olarak daha kaliteli, sağlıklı ve güvenli yapılaşmanın yolunu açtı. Son 15 yıla baktığımızda ülkemiz olası depremlere karşı hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Hükümetimizin yaptığı girişim ve gelişmelere bizlerde yerel yönetimler olarak büyük katkılar sağlıyoruz. Yapılaşmalarda kontrolü elimizden bırakmayarak daha sağlam binaların inşası için çalışıyoruz.” dedi.

 

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde yeni 17 Ağustos’lar yaşanmamasını da temenni eden başkan Demirci, “Ülkemizi yasa boğan o asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.