Seka Kağıt Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Gebze 04.01.2018 - 09:17, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2999+ kez okundu.
 

Seka Kağıt Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor

Seka Kağıt Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen SEKA Kağıt Müzesi kağıdın muhteşem serüvenini anlatmaya, Seka’nın hatıralarını canlı tutmaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Seka Kağıt Müzesi, eğitim, kültür ve sosyal alanlardaki birçok sergiye de ev sahipliği yapıyor. Seka Kağıt Fabrikası alanının 2016 yılında SEKA Kağıt müzesine dönüştürülmesinin ardından günümüze kadar geçen zamanda 171 bin 611 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 7 FARKLI ETKİNLİK SEKA Kağıt Müzesiʹnde ziyaretçiler Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmitʹten Türkiyeʹye yayılan kağıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde izleyebiliyor. Müze bünyesinde bulunan 115 vitrin içerisinde kağıdın yapım aşamaları, Kocaeli tarihi, SEKAʹnın kronolojik geçmişi, SEKAʹda Sosyal Hayat ve Kağıtspor konulu obje ve belgeler yer alıyor. Vitrinlerde fabrika dönemine ait toplam 443 adet belge 337 adet objenin yanı sıra 50 sözlü tarih videosu ve SEKA tarihine ait belgesel video yer alıyor. FABRİKANIN İLK KAĞIT MAKİNESİ SEKA Kağıt Fabrikasıʹndan müzeye kalan makineler, çağdaş müzecilik anlayışı içerisinde orijinaline uygun olarak korunup, restore edildi. Müzedeki en önemli makinelerden 1936 yılında açılan SEKA 1. Kağıt Fabrikasına ait 2 noʹlu Kağıt Makinesi en iyi şekilde korunup sergileniyor. KAĞIT YAPIM ATÖLYELERİ Seka Kağıt Fabrikası alanının 2016 yılında SEKA Kağıt müzesine dönüştürülmesinin ardından günümüze kadar geçen zamanda 171 bin 611 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Seka Kağıt Müzesi’nde yapılan etkinlikler arasında; El Yapımı Kağıt Atölyesi, Damga ve Baskı Atölyesi, Sikke Basım Atölyesi, Origami Krigami Quilling Atölyesi Kağıt Hamurundan Nesneler Atölyesi, Ahşap Atölyesi bulunuyor. Bu etkinliklere 3 bin 930 kişi tarafından katıldı.

Seka Kağıt Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen SEKA Kağıt Müzesi kağıdın muhteşem serüvenini anlatmaya, Seka’nın hatıralarını canlı tutmaya devam ediyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören Seka Kağıt Müzesi, eğitim, kültür ve sosyal alanlardaki birçok sergiye de ev sahipliği yapıyor. Seka Kağıt Fabrikası alanının 2016 yılında SEKA Kağıt müzesine dönüştürülmesinin ardından günümüze kadar geçen zamanda 171 bin 611 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

7 FARKLI ETKİNLİK SEKA

Kağıt Müzesiʹnde ziyaretçiler Cumhuriyet dönemi sanayileşme sürecinde önemli yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmitʹten Türkiyeʹye yayılan kağıdın öyküsünü görüntüler eşliğinde izleyebiliyor. Müze bünyesinde bulunan 115 vitrin içerisinde kağıdın yapım aşamaları, Kocaeli tarihi, SEKAʹnın kronolojik geçmişi, SEKAʹda Sosyal Hayat ve Kağıtspor konulu obje ve belgeler yer alıyor. Vitrinlerde fabrika dönemine ait toplam 443 adet belge 337 adet objenin yanı sıra 50 sözlü tarih videosu ve SEKA tarihine ait belgesel video yer alıyor.

FABRİKANIN İLK KAĞIT MAKİNESİ SEKA

Kağıt Fabrikasıʹndan müzeye kalan makineler, çağdaş müzecilik anlayışı içerisinde orijinaline uygun olarak korunup, restore edildi. Müzedeki en önemli makinelerden 1936 yılında açılan SEKA 1. Kağıt Fabrikasına ait 2 noʹlu Kağıt Makinesi en iyi şekilde korunup sergileniyor.

KAĞIT YAPIM ATÖLYELERİ

Seka Kağıt Fabrikası alanının 2016 yılında SEKA Kağıt müzesine dönüştürülmesinin ardından günümüze kadar geçen zamanda 171 bin 611 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Seka Kağıt Müzesi’nde yapılan etkinlikler arasında; El Yapımı Kağıt Atölyesi, Damga ve Baskı Atölyesi, Sikke Basım Atölyesi, Origami Krigami Quilling Atölyesi Kağıt Hamurundan Nesneler Atölyesi, Ahşap Atölyesi bulunuyor. Bu etkinliklere 3 bin 930 kişi tarafından katıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.