Ruşen Hakkı anılıyor

Yaşam 11.04.2019 - 17:36, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2043+ kez okundu.
 

Ruşen Hakkı anılıyor

Şair-Gazeteci Ruşen Hakkı ölümünün 8. yılında anılacak.
11 Nisan 2011 tarihinde hayata gözlerini yuman Ruşen Hakkı, adıyla özdeşleşen kentte anılacak.    2006 yılında aldığı Yunus Nadi Ödülü'nü yaşadığı İzmit'e armağan eden Ruşen Hakkı, "Bu ödülü yaşadığım kent adına alıyorum" demişti. Cumhuriyet Vakfı’nın düzenlediği Yunus Nadi Ödülü'nü 2006 yılında alan Ruşen Hakkı, şiir ve öykü dalında birçok ödülün sahibiydi.    Ruşen Hakkı için düzenlenen anma etkinliği 11 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de KYÖD’de gerçekleştirilecek. Kızı Nilgün Sezeralp'in 'Babalar da birer kuştur' kitabını imzalayacağı etkinliğe katılımın yoğun olması bekleniyor. 12 Nisan Cuma günü ise Ruşen Hakkı saat 12.00’de mezarı başında düzenlenecek törenle anılacak.
Şair-Gazeteci Ruşen Hakkı ölümünün 8. yılında anılacak.
11 Nisan 2011 tarihinde hayata gözlerini yuman Ruşen Hakkı, adıyla özdeşleşen kentte anılacak. 
 
2006 yılında aldığı Yunus Nadi Ödülü'nü yaşadığı İzmit'e armağan eden Ruşen Hakkı, "Bu ödülü yaşadığım kent adına alıyorum" demişti. Cumhuriyet Vakfı’nın düzenlediği Yunus Nadi Ödülü'nü 2006 yılında alan Ruşen Hakkı, şiir ve öykü dalında birçok ödülün sahibiydi. 
 
Ruşen Hakkı için düzenlenen anma etkinliği 11 Nisan Perşembe günü saat 18.00’de KYÖD’de gerçekleştirilecek. Kızı Nilgün Sezeralp'in 'Babalar da birer kuştur' kitabını imzalayacağı etkinliğe katılımın yoğun olması bekleniyor. 12 Nisan Cuma günü ise Ruşen Hakkı saat 12.00’de mezarı başında düzenlenecek törenle anılacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.