RUMLAR YAVUZ'U KINADI!

Gündem 21.04.2020 - 21:28, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2240+ kez okundu.
 

RUMLAR YAVUZ'U KINADI!

Rum tarafı, sondaj gemisi Yavuz'un yeniden Doğu Akdeniz'e açılmasını kınadı.
Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak doğalgaz arayan Kıbrıs Rum Kesimi, Yavuz sondaj gemisinin tekrar Akdeniz'e açılmasıyla yeni bir kınama yayınladı. Rumların yaptığı açıklamada, "Yavuz'un çalışmalarının yasa dışı olduğu ve derhal durdurulması gerektiği" ifadelerine yer verildi. AB VE YUNANİSTAN'DAN DESTEK ARAYIŞI Rum yönetimi, Yavuz'un Doğu Akdeniz'e yeniden gönderilmesine ilişkin Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ve Yunanistan hükümeti ile görüştü. Görüşmede, Türkiye'nin bu adımının sözde "uluslararası hukuka aykırı" olduğu savunulan açıklamada, "Bu bir korsan eylemdir. Türkiye'nin yasa dışı olarak yürüttüğü sismik araştırmalar da korsan eylemdir. Aynı zamanda Doğu Akdeniz'de barış ve güvenliği tehlikeye sokan bir adımdır." ifadelerine yer verildi. TUTUKLAMA TEHDİDİ Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarının kışkırtıcı olduğu öne sürülen açıklamada, çalışmalarla Avrupa Birliği'ne de meydan okunduğu vurgulandı. Rum yönetimi, Türkiye'ye sondaj çalışmalarını sona erdirmesi çağrısı yaptı.  Rum yönetimi ayrıca sondaj çalışmalarında görev alan gerçek ve tüzel kişiler için uluslararası hukuk nezdinde girişimler yapılacağı ifade etti.
Rum tarafı, sondaj gemisi Yavuz'un yeniden Doğu Akdeniz'e açılmasını kınadı.

Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak doğalgaz arayan Kıbrıs Rum Kesimi, Yavuz sondaj gemisinin tekrar Akdeniz'e açılmasıyla yeni bir kınama yayınladı.

Rumların yaptığı açıklamada, "Yavuz'un çalışmalarının yasa dışı olduğu ve derhal durdurulması gerektiği" ifadelerine yer verildi.

AB VE YUNANİSTAN'DAN DESTEK ARAYIŞI

Rum yönetimi, Yavuz'un Doğu Akdeniz'e yeniden gönderilmesine ilişkin Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell ve Yunanistan hükümeti ile görüştü.

Görüşmede, Türkiye'nin bu adımının sözde "uluslararası hukuka aykırı" olduğu savunulan açıklamada, "Bu bir korsan eylemdir. Türkiye'nin yasa dışı olarak yürüttüğü sismik araştırmalar da korsan eylemdir. Aynı zamanda Doğu Akdeniz'de barış ve güvenliği tehlikeye sokan bir adımdır." ifadelerine yer verildi.

TUTUKLAMA TEHDİDİ

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarının kışkırtıcı olduğu öne sürülen açıklamada, çalışmalarla Avrupa Birliği'ne de meydan okunduğu vurgulandı. Rum yönetimi, Türkiye'ye sondaj çalışmalarını sona erdirmesi çağrısı yaptı.  Rum yönetimi ayrıca sondaj çalışmalarında görev alan gerçek ve tüzel kişiler için uluslararası hukuk nezdinde girişimler yapılacağı ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.