Resul Orman Kimdir Batıyakası tv Nerede Batıyakası tv Kimin

Magazin 06.01.2021 - 10:42, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 4368+ kez okundu.
 

Resul Orman Kimdir Batıyakası tv Nerede Batıyakası tv Kimin

Araştırmacı-Yazar Resul ORMAN'nın hazırlayıp sunduğu Tarihte yolculuk proğramı Perşembe günü Batıyakası Tv'de
Araştırmacı-Yazar Resul ORMAN gazetemize yaptığı yazılı açıklamada: ''Sözlü gelenek biz Anadolu kültürünün, bozkırdan günümüze ulaşan en müstesna kültür öğelerimizin başında geliyor.  Bu kültür son yıllarda üstatlarının olan birçok şairin vefatı İle azalmaya gitmiş görünsede insanlarımızın desteği ile yeni aşıkların bu kültürü ustaları benimsemeleriyle büyük bir uğraşla sürmektedir.   İşte biz Tarihte Yolculuk programı olarak bu gelenekin özünü ve sözünü tekrar ele alarak değerlendirmeye çalışıcağız.   Konumuz Aşıklık ve halk kültürü olunca bu konu üzerinde çalışmalarıyla yakinen tanınan Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı sayın Prof. Dr. Gencay ZAVOTÇU ekranların fenomen programlarından haklı yerini alan ve her programından birbirinden değerli konukları  ağırlayan Araştırmacı-Yazar Resul ORMAN’ın sunduğu “Tarihte Yolculuk” programımda konuk oluyor.     Programda Aşıklık kültürü, Aşık Sümmani ve Merhum Şair Ali Kazaklı ve şiirlerini konuşulacağı Tarihte Yolculuk programı yarın saat 20.00’da Batıyakası Tv’de. Kanalımıza Facebook ve YouTube üzerinden izleyebilirsiniz şimdiden keyifli seyirler dileriz''Dedi    
Araştırmacı-Yazar Resul ORMAN'nın hazırlayıp sunduğu Tarihte yolculuk proğramı Perşembe günü Batıyakası Tv'de

Araştırmacı-Yazar Resul ORMAN gazetemize yaptığı yazılı açıklamada:

''Sözlü gelenek biz Anadolu kültürünün, bozkırdan günümüze ulaşan en müstesna kültür öğelerimizin başında geliyor.

 Bu kültür son yıllarda üstatlarının olan birçok şairin vefatı İle azalmaya gitmiş görünsede insanlarımızın desteği ile yeni aşıkların bu kültürü ustaları benimsemeleriyle büyük bir uğraşla sürmektedir.

 

İşte biz Tarihte Yolculuk programı olarak bu gelenekin özünü ve sözünü tekrar ele alarak değerlendirmeye çalışıcağız.

 

Konumuz Aşıklık ve halk kültürü olunca bu konu üzerinde çalışmalarıyla yakinen tanınan Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı sayın Prof. Dr. Gencay ZAVOTÇU ekranların fenomen programlarından haklı yerini alan ve her programından birbirinden değerli konukları  ağırlayan Araştırmacı-Yazar Resul ORMAN’ın sunduğu “Tarihte Yolculuk” programımda konuk oluyor.

 

 

Programda Aşıklık kültürü, Aşık Sümmani ve Merhum Şair Ali Kazaklı ve şiirlerini konuşulacağı Tarihte Yolculuk programı yarın saat 20.00’da Batıyakası Tv’de. Kanalımıza Facebook ve YouTube üzerinden izleyebilirsiniz şimdiden keyifli seyirler dileriz''Dedi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.