Radiye Sezer Açıklamalarda Bulundu

04.12.2019 - 11:35, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2024+ kez okundu.
 

Radiye Sezer Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, basın açıklamasında bulundu.
Komisyon Başkanı Katırcıoğlu, şu anda düzensiz göç ile 5 milyon sığınmacının misafir edildiğini ifade ederek, bu rakamın Danimarka'nın, Norveç'in, Bulgaristan'ın nüfusundan fazla olduğunu söyledi.   “ÇOCUĞUN YERİ NE SOKAK NE TARLA NE FABRİKA NE DE DAĞDIR. ÇOCUĞUN YERİ OKULDUR”   Bunun 1 milyon 700 bininin çocuklardan oluştuğunu bildiren Katırcıoğlu, bu çocukların ölümden, işkenceden, tecavüzden, istismardan kurtarıldığını vurguladı. Katırcıoğlu, "Türkiye'miz, dünyanın en fazla insani yardım yapan unvanını almayı hak etmiştir. İnsan hakları, çocuk hakları, kadın haklarını öğretmeye kalkan Avrupa'ya, dünyaya bunun lafla değil icraatla olduğunu göstermiştir." diye konuştu.   Terör örgütü PKK/YPG'nin çocukları kandırıp, tehdit ederek ellerine silah verdiğini, onları ailelerinden, eğitim hayatından kopardığını anlatan Katırcıoğlu, bu sayının 35 yılda 20 bini geçtiğini kaydetti.   Komisyon Başkanı Katırcıoğlu, “Emine Erdoğan'ın da söylediği gibi çocuğun yerinin sokak, tarla, fabrika ya da dağ değil, okul olduğunu belirtti.”   “AKDENİZ BUGÜN DÜNYA’NIN EN BÜYÜK MEZARLIĞI”   Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı olarak geçen hafta Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi Çocuk Hakları ile ilgili oturuma TBMM'yi temsilen katıldığını ifade eden Katırcıoğlu, burada çocukları dağa kaçırılan ve HDP İl Binası önünde direnen anneleri, PKK'nın çocuk istismarını anlattığını dile getirdi. Katırcıoğlu, ziyareti ile ilgili şunları söyledi; "Ancak Avrupa Konseyinin gündeminde ölen, istismar edilen bu çocuklar yoktu. Çıtları çıkmadı. Duymazdan, görmezden geldiler, cevap bile vermediler. Karşımızda Akdeniz'de kıyıya vuran Aylan bebeğe bile büyük bir sessizliğe bürünen bir Avrupa vardı. Hâlbuki Akdeniz, bugün dünyanın en büyük mezarlığı adeta. İtalyan şair Aldo Busi şiirinde;   “Akdeniz’den gelen hiçbir balığı yemiyorum artık, Balıklarla birlikte göçmenleri yemekten korkuyorum…”  
AK Parti Kocaeli Milletvekili, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve Çocuk Hakları Alt Komisyon Başkanı Radiye Sezer Katırcıoğlu, basın açıklamasında bulundu.

Komisyon Başkanı Katırcıoğlu, şu anda düzensiz göç ile 5 milyon sığınmacının misafir edildiğini ifade ederek, bu rakamın Danimarka'nın, Norveç'in, Bulgaristan'ın nüfusundan fazla olduğunu söyledi.

 

“ÇOCUĞUN YERİ NE SOKAK NE TARLA NE FABRİKA NE DE DAĞDIR. ÇOCUĞUN YERİ OKULDUR”

 

Bunun 1 milyon 700 bininin çocuklardan oluştuğunu bildiren Katırcıoğlu, bu çocukların ölümden, işkenceden, tecavüzden, istismardan kurtarıldığını vurguladı. Katırcıoğlu, "Türkiye'miz, dünyanın en fazla insani yardım yapan unvanını almayı hak etmiştir. İnsan hakları, çocuk hakları, kadın haklarını öğretmeye kalkan Avrupa'ya, dünyaya bunun lafla değil icraatla olduğunu göstermiştir." diye konuştu.

 

Terör örgütü PKK/YPG'nin çocukları kandırıp, tehdit ederek ellerine silah verdiğini, onları ailelerinden, eğitim hayatından kopardığını anlatan Katırcıoğlu, bu sayının 35 yılda 20 bini geçtiğini kaydetti.

 

Komisyon Başkanı Katırcıoğlu, “Emine Erdoğan'ın da söylediği gibi çocuğun yerinin sokak, tarla, fabrika ya da dağ değil, okul olduğunu belirtti.”

 

“AKDENİZ BUGÜN DÜNYA’NIN EN BÜYÜK MEZARLIĞI”

 

Çocuk Hakları Alt Komisyonu Başkanı olarak geçen hafta Fransa'nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi Çocuk Hakları ile ilgili oturuma TBMM'yi temsilen katıldığını ifade eden Katırcıoğlu, burada çocukları dağa kaçırılan ve HDP İl Binası önünde direnen anneleri, PKK'nın çocuk istismarını anlattığını dile getirdi. Katırcıoğlu, ziyareti ile ilgili şunları söyledi; "Ancak Avrupa Konseyinin gündeminde ölen, istismar edilen bu çocuklar yoktu. Çıtları çıkmadı. Duymazdan, görmezden geldiler, cevap bile vermediler. Karşımızda Akdeniz'de kıyıya vuran Aylan bebeğe bile büyük bir sessizliğe bürünen bir Avrupa vardı. Hâlbuki Akdeniz, bugün dünyanın en büyük mezarlığı adeta. İtalyan şair Aldo Busi şiirinde;

 

“Akdeniz’den gelen hiçbir balığı yemiyorum artık, Balıklarla birlikte göçmenleri yemekten korkuyorum…”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.