Nedim Şener: FETÖ ile değil CIA ile mücadele ediyoruz

Gündem 07.08.2018 - 15:09, Güncelleme: 01.12.2021 - 19:23 2304+ kez okundu.
 

Nedim Şener: FETÖ ile değil CIA ile mücadele ediyoruz

Nedim Şener: FETÖ ile değil CIA ile mücadele ediyoruz
Fethullahçı Terör Örgütüʹnün TSKʹdaki kripto yapılanması ile haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefon soruşturmasında general, albay, binbaşı gibi değişik rütbelerde binlerce subay tespit edilerek yakalandı. Özellikle TSKʹdaki kripto militanları ile sivil imamların haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefonlardaki yöntemler de merak konusu oldu.   "FETÖ neden ankesörlü telefonları kullandı? Soruşturmanın önemi ne? Soruşturma nasıl başladı? Örgüt üyeleri ankesörlü telefonlarda nasıl görüşüyordu?" gibi soruların cevabını gazeteci yazar Nedim Şener ile konuştuk.Nedim Şener, FETÖ’nün ankesörlü telefonla iletişime geçmesini sadece bir ara yöntem olarak değerlendirirken örgütün kullandığı yöntemlerin aslında bir CIA yöntemleri olduğunu belirtti. Şener ayrıca örgütün bütün şifrelerinin gizeminin ‘ru be ru’ toplantılarda olduğunun altını çizdi.Konu ile ilgili konuştuğumuz Nedim Şener’in sorularımıza verdiği cevaplar   Ankesörlü telefon soruşturması nasıl başladı?FETÖ’nün haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefon operasyonu darbe girişimin den sonra tutuklanan bir yüzbaşının itirafları sonucu ortaya çıktı. Bunun süreklilik arz ettiğini başkalarıyla da böyle görüşmeler yaptığını ve o imamın ifadesinden yola çıkarak operasyon genişledi. İncelemeler sonucunda bunun bir metot olduğu ortaya çıktı. Daha önce hatırlayacaksınız; MİT TIR’ları operasyonunda bazı ihbarların ankesörlü hatlardan yapıldığı belirlenmişti. Ama ankesörlü hat operasyonundan kastımız şu; Sivil mahrem imamların Türk Silahları Kuvvetleri’nin personeliyle yaptıkları ve sadece buluşma yerini veya gününün veya saatinin veya ertelemeyi görüştükleri ve ardışık arama sisteminin olduğu bir görüşme.   07:09 FETÖʹye talimat 2012ʹde geldi: CIA gibi çalıştılar Fethullahçı Terör Örgütüʹnün TSKʹdaki kripto yapılanması ile haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefon soruşturmasında general, albay, binbaşı gibi değişik rütbelerde binlerce subay tespit edilerek yakalandı. Nedim Şener, FETÖʹnün ankesörlü telefonla iletişime geçmesini sadece bir ara yöntem olarak değerlendirirken örgütün kullandığı yöntemlerin aslında bir CIA yöntemleri olduğunu belirtti. Şener ayrıca örgütün bütün şifrelerinin gizeminin ʹru be ruʹ toplantılarda olduğunun altını çizdi. 
Nedim Şener: FETÖ ile değil CIA ile mücadele ediyoruz

Fethullahçı Terör Örgütüʹnün TSKʹdaki kripto yapılanması ile haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefon soruşturmasında general, albay, binbaşı gibi değişik rütbelerde binlerce subay tespit edilerek yakalandı. Özellikle TSKʹdaki kripto militanları ile sivil imamların haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefonlardaki yöntemler de merak konusu oldu.

 

"FETÖ neden ankesörlü telefonları kullandı? Soruşturmanın önemi ne? Soruşturma nasıl başladı? Örgüt üyeleri ankesörlü telefonlarda nasıl görüşüyordu?" gibi soruların cevabını gazeteci yazar Nedim Şener ile konuştuk.Nedim Şener, FETÖ’nün ankesörlü telefonla iletişime geçmesini sadece bir ara yöntem olarak değerlendirirken örgütün kullandığı yöntemlerin aslında bir CIA yöntemleri olduğunu belirtti. Şener ayrıca örgütün bütün şifrelerinin gizeminin ‘ru be ru’ toplantılarda olduğunun altını çizdi.Konu ile ilgili konuştuğumuz Nedim Şener’in sorularımıza verdiği cevaplar

 

Ankesörlü telefon soruşturması nasıl başladı?FETÖ’nün haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefon operasyonu darbe girişimin den sonra tutuklanan bir yüzbaşının itirafları sonucu ortaya çıktı. Bunun süreklilik arz ettiğini başkalarıyla da böyle görüşmeler yaptığını ve o imamın ifadesinden yola çıkarak operasyon genişledi. İncelemeler sonucunda bunun bir metot olduğu ortaya çıktı. Daha önce hatırlayacaksınız; MİT TIR’ları operasyonunda bazı ihbarların ankesörlü hatlardan yapıldığı belirlenmişti. Ama ankesörlü hat operasyonundan kastımız şu; Sivil mahrem imamların Türk Silahları Kuvvetleri’nin personeliyle yaptıkları ve sadece buluşma yerini veya gününün veya saatinin veya ertelemeyi görüştükleri ve ardışık arama sisteminin olduğu bir görüşme.

 

07:09 FETÖʹye talimat 2012ʹde geldi: CIA gibi çalıştılar Fethullahçı Terör Örgütüʹnün TSKʹdaki kripto yapılanması ile haberleşmek için kullandığı ankesörlü telefon soruşturmasında general, albay, binbaşı gibi değişik rütbelerde binlerce subay tespit edilerek yakalandı. Nedim Şener, FETÖʹnün ankesörlü telefonla iletişime geçmesini sadece bir ara yöntem olarak değerlendirirken örgütün kullandığı yöntemlerin aslında bir CIA yöntemleri olduğunu belirtti. Şener ayrıca örgütün bütün şifrelerinin gizeminin ʹru be ruʹ toplantılarda olduğunun altını çizdi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzeninsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.